DUNO D1 maakt bij VCS D1 het verschil in de tweede helft

14 februari 2015 0:00

VCS D1 - DUNO D1 0-3 (0-0), zaterdag 14 februari 2015
Vandaag stond de wedstrijd tegen VCS op het programma. Het was eigenlijk een wonder, dat het team compleet was. Elian was wonderlijk snel hersteld van een hamstringblessure, en Luke en Danique waren woensdag nog afwezig vanwege griep, maar ook zij hadden vandaag weer gewoon hun groenzwarte pakje aangetrokken.

Tijdens de warming-up bleek Marciano last van zijn knie te hebben, dus hij mocht zijn warming-up nog wat verlengen. Olav was de andere wissel in de eerste helft. Over de eerste helft kunnen we vrij kort zijn. DUNO was de betere ploeg, maar speelde te onrustig om het VCS echt lastig te maken. Toch waren Damian, Sadi en Elian een keer dicht bij een doelpunt. Elian ging nog een keer onderuit in het strafschopgebied, maar hij viel iets te mooi om de scheidsrechter in de verleiding te brengen om een penalty toe te kennen.

Aan de andere kant wist VCS eigenlijk geen gevaar te stichten, al maakte DUNO het zichzelf nog een keer onnodig moeilijk na onzorgvuldig verdedigen. Gelukkig had Romano geen vrije dag genomen vandaag.

Ander DUNO uit kleedkamer

In de tweede helft kwam er een ander DUNO uit de kleedkamer, en daarmee doel ik niet alleen op de wissels. Elian en Sadi namen plaats onder een dekentje in de dug-out. Marciano was inmiddels soepel genoeg om aan de wedstrijd te kunnen deelnemen. Olav nam zijn vertrouwde plaats als linksachter weer in en Sem schoof door naar het middenveld. De tegenstander werd direct in de tang genomen, en het duurde dan ook niet lang, of de eerste treffer lag in het mandje.

Jeremy was zijn tegenstander te vlug af. De verdediger van VCS probeerde Jeremy nog onderuit te halen, maar dat lukte niet meer, en Jeremy rondde koelbloedig af. Het was blijkbaar de impuls die het team nodig had, want daarna ging het beter draaien bij onze helden. Luke was de volgende die scoorde op aangeven van Damian. Het spel werd steeds beter, en onder aanvoering van Basten, die een heel goede wedstrijd speelde, werd de verdediging van VCS regelmatig aan flarden gespeeld.

Verdediging als een huis

Marciano benutte zijn tijd om alsnog een stempel op de wedstrijd te drukken, en hij strooide met mooie passes vanaf de rechterkant. DUNO verzuimde echter om de deur definitief in het slot te gooien, zodat altijd het gevaar bleef bestaan, dat VCS terug kon komen in de wedstrijd. De verdediging stond echter ook als een huis, en Jay, Danique, Issam en Olav zorgden ervoor, dat Romano een rustige ochtend beleefde. Er was wat hulp van de scheidsrechter nodig om de beslissende treffer tot stand te brengen. Marciano brak weer eens door, maar nu besloot zijn tegenstander dat het genoeg was geweest, en hij trok aan de noodrem. Hoewel dat overduidelijk buiten het strafschopgebied was, zag de scheidsrechter dat anders, en hij legde de bal op de stip.

Een cadeautje, en Luke was niet te beroerd om dat cadeautje uit te pakken (0-3).Verder kwam het niet, en dankzij een sterke tweede helft haalde DUNO dik verdiend 3 punten binnen, die zeer welkom zijn in de strijd om de bovenste plaatsen.

Volgende week is de uitwedstrijd tegen Vitesse Delft, dat momenteel een concurrent is in de strijd om de derde plaats.