DUNO D1 neemt 3 punten mee uit Delft

21 februari 2015 0:00

Vitesse Delft D1 - DUNO D1 1-3, zaterdag 21 februari 2015
De voorjaarsvakantie is begonnen, maar voor de D1 stond er een inhaalwedstrijd tegen Vitesse Delft op het programma. Het was ook nog eens een belangrijke wedstrijd, want bij een overwinning konden we de derde plaats stevig in handen nemen. Basten ontbrak vanwege vakantie, en Sadi was ziek. Toch was zijn vader er om het team van morele support te voorzien.

We begrepen, dat er bij de tegenpartij ook een paar spelers ontbraken, maar zij hadden nog wel twee wisselspelers, en wij niet één. Het was dus wel zaak dat iedereen heel bleef.

DUNO begon zeer goed aan de wedstrijd, en het spel speelde zich dan ook voornamelijk op de helft van Vitesse Delft af. Als de tegenstander dan eens probeerde de middenlijn over te steken, waren onze verdedigers alert. Zo ontstond het eerste doelpunt van DUNO. Vitesse Delft probeerde het doel van DUNO te bereiken, maar werd in de opmars gestuit door Danique, die de bal ineens richting de DUNO-aanvallers stuurde. Elian kopte door, en Marciano kon inschieten (0-1).

Mooie combinatie

Niet veel later had het 2-0 kunnen worden. Een mooie combinatie tussen Luke, Elian en Marciano gaf laatstgenoemde de kans op de tweede treffer, maar hij werd net te ver naar buiten gedrongen om nog een gevaarlijk schot te kunnen afleveren. De bal was een prooi voor de keeper.

DUNO bleef gevaarlijk en uit een afgeslagen vrije schop van Olav haalde Luke ineens uit, en de bal landde op de lat.

De tweede treffer hing in de lucht, en deze viel ook. Marciano scoorde op aangeven van Sem, maar het was buitenspel. De scheidsrechter had voorafgaande aan de wedstrijd het spelregelboekje blijkbaar nog even goed bestudeerd, en was daar blijven hangen bij het hoofdstuk over inworpen, want er werden er heel wat afgekeurd. Het hoofdstuk over doorgebroken spelers neerhalen was waarschijnlijk nog niet aan de orde gekomen, want Elian werd in onze ogen toch wel degelijk onreglementair gestuit. De scheidsrechter zag het als een struikelpartij en in plaats van een vrije schop voor DUNO ging de bal naar Vitesse Delft en uit de daarop volgende aanval wisten zij te scoren (1-1).

Het voelde wat onrechtvaardig aan, en het gezicht van Elian sprak boekdelen.

Putte moed

DUNO was even van slag, en Vitesse Delft putte moed uit deze meevaller. Romano moest handelend optreden bij een goed schot van de tegenstander.
DUNO probeerde de draad weer op te pakken. Een vrije schop van Luke ging helaas net naast, en Damian stuitte op de keeper.

Het slotakkoord van de eerste helft was voor Vitesse Delft. Romano moest twee keer handelend optreden, en ondanks het veldoverwicht van DUNO mochten we uiteindelijk niet mopperen dat het gelijk stond bij de rust.

In de tweede helft vielen er minder kansen te noteren. Het werd een mooie voetbalstrijd. Jay wist de 2-1 te voorkomen, door de bal van de doellijn te halen.

Er werd een vrije schop toegekend aan DUNO, en ditmaal eiste Issam de bal op. Dat was een goede keuze, want van grote afstand schoot hij de bal over de muur, over de keeper, maar gelukkig onder de lat (1-2).

Issam kreeg veel zelfvertrouwen van dit mooie doelpunt. Hij wist in de tweede helft dan ook uit te groeien tot één van de uitblinkers. Dat was ook nodig, want de beide spitsen Damian en Elian waren licht geblesseerd geraakt, en zoals als aangegeven hadden we geen wissels.

DUNO kwam nog één keer goed weg, toen Vitesse Delft een penalty claimde bij een vermeende overtreding van Jay, maar ook nu wuifde de scheidsrechter het weg, zodat elke schijn van partijdigheid weer onmiddellijk werd weggenomen.

De wedstrijd kroop naar het einde toe, en Harry wees de scheidsrechter er al op, dat we reeds twee minuten over tijd waren. Dat was overigens niet vreemd, want er was wel wat oponthoud geweest. Harry zal zijn woorden wel weer hebben ingeslikt, toen Jeremy er op links vandoor ging. Hij speelde niet zijn meest gelukkige wedstrijd vandaag, en ook deze pass leek een makkelijke prooi voor de keeper, maar deze behandelde de bal alsof het een hete kroket was, en het was voor Elian een koud kunstje om het beslissende doelpunt te maken (1-3).

De wedstrijd was direct afgelopen, en onze helden hadden verdiend drie nuttige punten behaald.

Volgende week zaterdag is er vooralsnog geen wedstrijd. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt gespeeld op woensdag 4 maart.