DUNO D2 begint goed in nieuwe poule (met foto's !)

30 november 2013 0:00

In de eerste wedstrijd in de nieuwe poule kon de D2 vandaag gelijk haar borst natmaken: tegenstander was de ongeslagen koploper MSV'71 D1 uit Maassluis. Wisten we in ieder geval gelijk waar we stonden!

DUNO moest het stellen zonder spits Marciano (naar de D1) en laatste man Calvin (geblesseerd), maar daar stond tegenover dat Tarik de D2 vanaf vandaag was komen versterken. Door de verbouwing in de commissiekamer was het eerst even behelpen met het verkrijgen van vlaggen voor de grensrechters. Met een paar kleurige hesjes behielpen we ons totdat "good old" Alphons Pije uitkomst bracht.

De start van DUNO was overrompelend te noemen: de tegenstander werd verrassend op eigen helft vastgezet. Kansen volgden volop, zoals voor Damian die in vrije schietpositie keihard de paal trof. Het was Sadi die de score openbrak met een beheerst schot in de benedenhoek.

Vrij snel daarna luisterde Tarik zijn D2-debuut op met een treffer van dichtbij, waardoor DUNO op rozen leek te zitten. Leek, want MSV'71 gaf het nog niet op. De mannen uit Maassluis stroopten de mouwen nog eens goed op en lieten zien waarom ze zo hoog op de ranglijst staan.

Nog voor rust maakten ze de aansluitingstreffer en iedereen begreep dat de pot nog lang niet beslist was. De tweede helft begon dan ook moeizaam voor DUNO. MSV'71 ging door waar men voor rust mee begonnen was, speelde gedreven en fel en knokte zich terug in de wedstrijd. De 2-2 kwam dan ook niet uit de lucht vallen en DUNO moest nu echt alle zeilen gaan bijzetten om de wedstrijd niet helemaal uit handen te geven.

Gelukkig begrepen de spelers wat er opdat moment van hen verwacht werd en onder de aanwijzingen van Dennis en Jamie trok DUNO het initiatief langzaam maar zeker weer terug naar zich toe. De combinaties gingen weer lopen en ook de kansen dienden zich aan.

De tegenstander raakte aan het eind van zijn krachten en leek genoegen te nemen met een punt. Maar toen was er toch nog Yassir: na een mooie aanval door het midden dook hij alleen op voor de MSV-keeper. Met een fraai "stiffie" bracht hij de beslissing en hield DUNO de eerste drie punten op de Haagsche Dynamiek. Een hoopgevende start in de nieuwe klasse. Nu deze lijn zien vast te houden in de komende wedstrijden tegen de eveneens bovenin meedraaiende teams van Velo en Hercules.