DUNO 013-3 op avontuur in Scheveningen, winst van 7-0

2 oktober 2016 0:00

Scheveningen 013-4 - DUNO 013-3 0-7, zaterdag 1 oktober 2016

Vandaag op de fraaie tijd van 10.30 uur mogen de jongens van 013-3 aantreden op het grasveld van SV Scheveningen (013-4). Scheveningen, altijd lastig dacht ik maar in onze poule doet dit team het niet al te best.

Vanmorgen konden we dus iets uitslapen, dat was een fijn idee. Even dacht ik dat ik te laat was omdat Dean in de app-groep al meldde dat hij present was om 09.20 uur! Hij had er blijkbaar zin in!
Paula had van de week al wat personele problemen want na het zeker missen van Nick en Diego voor deze wedstrijd vandaag werden bikkels Donne en Elijah geveld door de griep. Hoezeer wij ze met z'n allen in de app-groep ook probeerden beter te wensen, had de technische staf zichzelf al enigszins ingedekt door 3 jongens uit de 013-4 te vragen mee te doen. Jason, Ruben en Regino, bedankt! Dit kon ook gemakkelijk omdat hun wedstrijd was afgelast. Ook het zusje van Edwin, Rachel uit de 011 kwam mee voor het geval dat. Ook jij bedankt meid!

Langs de lijn de inmiddels best bekende schare fans, moeders, broertjes, zusjes, opa's en oma's en in aantal de grootste groep vaders. De ene vader iets frisser dan de ander. Is er van deze mannen nu niemand die wil vlaggen vandaag? Nadat ze elkaar een tijdje hadden staan aankijken was het Kiki die de vlag ter hand nam. Klasse! Veel dank. Voor de wedstrijd nog even op de foto met de Duno vlag.
Als ik het goed heb gezien werd gestart met Dean in de goal, Jonathan, Collin, Ruben en Edwin achterin, middenveld Bas, Yusuf, Daan en Ayman en in de aanval Dominick en Tom. Regino, Jason en Rachel als wissel. De jongens beginnen voortvarend. Opvallend vond ik de vrijheid die Dominick kreeg aan de linkerkant, ook gezien door Bas, die hem mooi wist aan te spelen. Dominick legde mooi af op de goed meegelopen Yusuf, die de 0-1 kon binnenschieten. Kort daarna kon deze actie herhaald, echter schoot Yusuf deze keer naast. Tom is ook deze wedstrijd op rechts gevaarlijk snel en kwam goed langs zijn tegenstander, speelde af naar Bas die de bal iets te ver voor zich uit speelde en daarmee het de keeper makkelijk maakte. Na 10 minuten spel weer Dominick die op links de achterlijn haalde en voorgaf aan Yusuf die de 0-2 wist te maken. Prachtig gespeeld. Nog een kans voor Dominick zelf op mooi voorgeven van Tom, net naast. De spaarzame uitbraken van Scheveningen werden door onze prima verdediging onschadelijk gemaakt. De rol van Collin hierin is niet te missen! Ook Ruben stond zijn mannetje.

Er werd steeds snel druk gezet door onze jongens en door goed stoorwerk van Bas was het de ingevallen Regino die met een prachtig schot de paal raakte. Deze actie had meer verdiend. Overigens heb ik vandaag het aluminium regelmatig gehoord..... In de minuten die volgden heb ik drie keer buitenspel en 3 mooie kansen gezien. De keeper van Scheveningen had in ieder geval zat te doen! En de vlagger van Scheveningen trouwens ook, die af en toe nieuwe majorette-achtige figuren liet zien. Even dachten we dat Max Verstappen voorbij zou komen.
O133a

Nog net voor de rust een mooi schot van Daan van afstand, net naast. Ruben die vanaf links met een prachtpass Dominick aanspeelde die fraai wist af te ronden, 0-3. En aan de rechterkant Jonathan die Tom mooi wist te bereiken die prima voorgaf. Yusuf vergat de bal tussen de palen te schieten. Inval Jason weet voor de rust na een mooie combinatie zijn doelpunt mee te pikken, 0-4.
Zo gaan we rusten met de wetenschap dat dit ook met dubbele cijfers had gekund.

De tweede helft hebben onze boys opnieuw de overhand. Een mooie rush van Tom die een doelpunt had verdiend, hij schiet op de paal. Een mooie combinatie tussen Collin, Ayman en Dominick, hij treft de keeper. Een korte corner van Jonathan op de mooi vrijgelopen Bas, hij schiet net voorlangs. Jonathan, die van eigen helft op avontuur ging en net de kracht miste af te maken. Op een corner van Daan treft meegelopen Collin de keeper. Dominick, niet zelfzuchtig legt af op Yusuf, hij raakt de lat. Tom schiet kort daarna ook nog op de lat. Ayman schiet van links in het zijnet. Nog een kans voor Ayman na mooi aangeven van Dominick. Een mooie vrije trap van Daan, hard genoeg maar de keeper op de goede plek. Hoeveel had het inmiddels kunnen staan als al deze ballen wel doel hadden getroffen?
O133b

De 0-5 was een mooie. Daan die een prachtige pass op maat bij Dominick weet te krijgen, die met een coole schuiver zijn welverdiende doelpunt scoorde. De 0-6 komt op naam van Bas, die een droge knal van ver in het doel kreeg. Lekker Bas! De 0-7 is een fraaie, Edwin, die van eigen helft een paar man uitspeelt en zelf mooi afrond. Zichtbaar blij is hij, omdat hij eigenlijk altijd dichterbij zijn eigen doel staat als verdediger. Zo is de 0-7 een mooie eindstand. Maar zoals eerder gezegd, wat zou de eindstand zijn geweest als..... anyway top gedaan jongens. Zo staat de 013-3 mooi op de derde plek in de poule en het moet gek lopen wil dit niet zo blijven.
O133c
En keeper Dean, alhoewel niet zo druk als je mede-keeper, als je er moest staan, dan stond je er. Goed gedaan.
De speler van de week beker is deze week nog even onderweg. Deze week dus niet één speler van de week maar wat mij betreft 15. Maar zoveel bekers hebben we niet. Wel precies genoeg zakjes chips, door Bas uitgedeeld omdat het vandaag zijn laatste wedstrijd in DUNO-tenue was. Hij kiest voor een nieuw avontuur in andere kleuren. Niet vanwege het team hoor, want dat was en is top en blijven wij zeker volgen!
En zo geef ik de pen over aan Ingrid en besluit met jullie heel veel succes te wensen met dit leuke team. Ook super vrijwilligers Paula, Bertina en Bertus veel succes. Misschien komen we elkaar nog ergens op de Haagsche velden tegen.