De kop is er af; verdiende puntendeling DUNO

13 september 2009 0:00

DUNO 1 - Alblasserdam 1 1-1 (0-1)
Met een fraaie reflex keerde de pas 17-jarige A-junior Björn van Nierop een inzet van de spits van Alblasserdam en zorgde daarmee in de laatste minuut van de blessuretijd mede voor het 1e punt voor DUNO. Met deze belangrijke redding zorgde hij ervoor dat zijn medespelers toch tevreden de kleedkamers konden opzoeken. Een puntendeling tegen een dermate goede tegenstander als Alblasserdam is geen schande, integendeel.
Waarover de afgelopen maanden al vaker was gesproken werd ook na vanmiddag weer bevestigd. Deze 1e klasse is van een hoog niveau en DUNO zal iedere wedstrijd alles op alles moeten zetten om goede resultaten te kunnen behalen. Ook Alblasserdam liet zien over een uitstekende ploeg te bezitten. Tijdens de afgelopen transferperiode had men in het dorp op verschillende fronten ook bepaald niet stilgezeten en werden diverse versterkingen binnengehaald. Alblasserdam is er na twee achtereenvolgende promoties dan ook alles aan gelegen om ook in deze 1e klasse goed voor de dag te komen. " De plaatselijke slager op de hoek die altijd sponsor was is nu niet voldoende meer. Met de vernieuwde selectie zijn meer financiële middelen nodig", aldus de delegatie van Alblasserdam.
DUNO kende vooraf natuurlijk zorgen om de positie in het doel. Sander Tomeij geblesseerd, broer Jeroen afwezig en Ian Meere ook geblesseerd. Björn van Nierop liet echter zien dat hij én genoeg zelfvertrouwen heeft én natuurlijk een goede keeper kan zijn. DUNO heeft daar afgelopen zaterdag veel profijt van gehad en zag zijn doelman een uitstekende partij keepen.
De verdediging bestond uit ervaren spelers als Nick Heikoop, Roy Kappenburg, Berry Heiligers en Remco de Graaf. Middenlinie werd bezet door Stephan van der Kruk, Jack Donck en Darryl Schaap. De aanvallers waren Jonathan Roeleveld, Wesley Spaans en stylist Mark Boshoff. De 1e helft was van DUNO-zijde erg matig. Alblasserdam was de bovenliggende partij en hoewel DUNO af en toe kansjes kreeg mocht het blij zijn dat met een slechts 0-1 achterstand de rust werd bereikt. Die achterstand kwam erg ongelukkig tot stand. Een misverstand in de verdediging werd door Elias Moerich (tot zijn eigen verbazing) handig uitgebuit en in een doelpunt omgezet. Na rust kwam DUNO aanmerkelijk beter uit de startblokken. Er werd met meer passie en inzet gestreden en nadrukkelijker de aanval gezocht. In de 50e minuut werd een goed genomen vrije trap van Berry Heiligers door Darryl Schaap achterover hangend met het hoofd verlengd. Via ook het hoofd van een verdediger verdween de bal in het doel; 1-1. Nadien zag het publiek een spannende en van beide kanten open wedstrijd. Niet altijd met goed voetbal. DUNO kreeg weinig grip op het middenveld en zocht daardoor veelal de aanval met lange ballen. Alblasserdam had daar weinig moeite mee maar was aanvallend niet meer in staat hetzelfde niveau van de 1e helft te halen. Over en weer ontstonden er toch kleine mogelijkheden maar gescoord werd er niet meer. Met dank dus aan Björn die in de voorlaatste minuut handelend optrad. De uitstekend en zeer geconcentreerd leidende scheidsrechter van Duijn zag een tevreden DUNO en een toch klein beetje teleurgesteld Alblasserdam de kleedkamer opzoeken. Wellicht is dat beeld treffend voor de komende 20 wedstrijden. DUNO is afgelopen zaterdag begonnen met het sprokkelen van de zo broodnodige punten. Het prachtige door trainer Jan Linkerhof samengestelde boek over het vorig seizoen behaalde kampioenschap bevestigt dat, nu enkele maanden later, dit inderdaad geschiedenis is. DUNO is 1e klasser en aan dat niveau moeten we allemaal aan wennen. Rob Leenheer