DUNO krijgt tegen Zevenhoven loon naar werken

13 februari 2011 0:00

DUNO 1 - Zevenhoven 1 0-0, zaterdag 12 februari

Als je dan toch twee punten in een thuisbeurt moet verspelen, dan maar tegen het sympathieke Zevenhoven. Het elftal kaapte een punt weg van Haagsche Dynamiek, bleef lekker lang hangen in onze huiskamer en toonde zich vooraf, tijdens de wedstrijd en ook nadien een prettige opponent.

Maar ja, we zijn wel twee punten minder rijk dan we hoopten. Of is het anders? Mocht DUNO heel blij zijn met deze 0-0? Wie alleen de tweede helft van DUNO-Zevenhoven bekeek, kan onder die conclusie niet uit. In de 60ste minuut (bal op paal), 65ste minuut (Björn van Nierop stopt de bal na een kopkans), 69ste minuut (Bjorn brengt opnieuw redding, ditmaal na een vrije trap)en70ste minuut (Zevenhoven kopt over) waren de gasten heel dichtbij een voorsprong. DUNO stelde daar na de doelwisseling bepaald minder tegenover, maar had juist voor de pauze de beste kansen. Onder anderen Rico Westdorp (31ste minuut, schot voorlangs; 34ste minuut net niet raak met een kopbal) was in kansrijke positie.

Geen van beide ploegen slaagde er in die paar kansen tot doelpunt te verheffen en daarom eindigde het zoals het begon: een 0-0 op Haagsche Dynamiek, da's lang geleden.

DUNO-Zevenhoven begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan supervrijwilliger Jan van der Meer van de gasten. En of het die minuut was of iets anders, het duel kwam moeizaam op gang. Het fanatiekst toonde zich scheidsrechter Post, die een uitstekende middag beleefde. Slechts in de slotfase vergaloppeerde hij zich, door Jack Donck met direct rood van het veld te sturen. Jack ging een duel aan met de doelman en een verdediger, deed dat fel maar ging vol voor de bal. Een duw, een buiteling, enfin: de scheidsrechter zag het volkomen verkeerd - zeggen wij gesteund door de grensrechter van Zevenhoven die er bovenop stond ende verwijdering alsmisplaatst betitelde.

Juist in een wedstrijd die als vriendschappelijk te betitelen viel, was het rood een merkwaardige ingreep. DUNO en Zevenhoven gingen weliswaar vol voor de overwinning, gemeen werd het nooit. In de spits deed Evert van de Laan de Vries van zich spreken. Hij won vrijwel al z'n kopduels, en daarom was het jammer dat die kansrijke ballen vaker bij spelers van Zevenhoven belandden dan bij iemand in groen-zwart. In het oog sprong ook het optreden van Jack Donck, niet door wat er in de slotminuut gebeurde, wel door z'n gretigheid. Vaak was het Jack die er een voet of een been tussenkreeg als Zevenhoven gevaarlijk dreigde te worden. Met de kansen was het over de gehele wedstrijd genomen matig gesteld. DUNO kreeg er een handvol voor de pauze, Zevenhoven kopieerde dat na de doelwisseling - en voor het overige zag het publiek veel harde werkers, een aardig voetballend DUNO maar ook een duel zonder heel veel hoogtepunten.

Trainer Manuel Vissers toonde zich na afloop tamelijk tevreden met de deling. Op basis van het getoonde spel was dit toch eerder een winstpunt dan dat er sprake was van twee verliespunten. Bovendien, door het gelijkspel bij SVC'08 en Forum Sport, alsmede de overwinning van LYRA op koploper RCL blijven alle clubs die boven DUNO staan nog in zicht. De komende twee weken worden daarin bepalend: eerst ontvangen we de nieuwe koploper LYRA, een week later gaat DUNO naar SVC'08. Voor komende zaterdag een prachtig affiche, het zal weer druk worden op Haagsche Dynamiek. Zo bezien kan de 0-0 tegen Zevenhoven een prima aanloop zijn voor gedenkwaardige wedstrijden. Om te beginnen tegen de Westlandse koploper.

Opstelling: Bjorn van Nierop, Stephan van der Kruk, Lorenzo Giacomelli, Leon van der Zalm, Nick Heikoop, Jack Donck, Erwin van der Harst (Michail Toet), Marc Boshoff,Aimen Said (Marcus Post, Evert van de Laan de Vries,Rico Westdorp.