DUNO 1 wint alsnog maar…..

29 november 2008 0:00

DUNO 1 - Zevenhoven 1 3-2 (3-0)
Na afloop van de wedstrijd kon enigszins het vergelijk worden gemaakt met de laatste competitiewedstrijd tegen Valken '68. Twee weken geleden had DUNO 13 minuten nodig om op een 3-0 voorsprong te komen maar viel het daarna sterk terug en liet het de tegenstander nog gevaarlijk dichtbij komen. Nu, met tegenstander Zevenhoven leek de wedstrijd tussen de 22e en 26e minuut wederom beslissend, omdat DUNO binnen 4 minuten een 3-0 voorsprong nam. Ook nu weer liet DUNO hierna onnodig de teugels vieren met een bijna ‘ fatale' afloop. Na het laatste fluitsignaal zocht DUNO dan ook opgelucht met een 3-2 overwinning de kleedkamer op. Met die overwinning was DUNO bepaald niet ongelukkig want een late gelijkmaker ‘ hing als het ware in de lucht'. Waar ligt het aan als een grote voorsprong alsnog in het gedrang komt? De laatste weken is een gebrek aan concentratie de boosdoener; niets meer en niets minder. De punten tellen echter en met dit fraaie resultaat staat DUNO na 3 achtereenvolgende overwinningen nu alleen op de 2e plaats. Dat telt tenslotte. Ook is er volop uitzicht op het behalen van de tweede periodetitel.
Ook vandaag verving assistent-coach Johan van Wijngaarden succesvol de wegens ziekte afwezige Jan Linkerhof (neusoperatie). Net als twee weken geleden kon hij dus 3 punten overhandigen en dat is een maximaal resultaat. Johan; complimenten!!
Tegenstander Zevenhoven was na afloop duidelijk teleurgesteld. Dit seizoen wist de wisselend spelende dorpsclub al hun uitwedstrijden te winnen en dat was ook voor het bezoek aan Haagsche Dynamiek zo gepland. Op de 2e periode van de 1e helft na was Zevenhoven ook beslist een meer dan volwaardige tegenstander. Zonder zelf veel uitgespeelde kansen te creëren liet Zevenhoven zien over een technisch vaardige en gevaarlijke ploeg te beschikken. Een periode van 4 minuten was echter voldoende om DUNO de overwinning te bezorgen.
Zonder de geblesseerde Jerry Wensveen en de geschorste Jonathan Roeleveld maar met de weer van een schorsing en blessure teruggekeerde Jeffrey Eversdijk begon DUNO goed geconcentreerd en degelijk aan de wedstrijd. Beide ploegen waren redelijk tegen elkaar opgewassen en er ontwikkelde zich een gelijkopgaande wedstrijd zonder veel hoogtepunten aan beide kanten. Tot die 22e minuut. In de 22e minuut brak de vol op snelheid liggende Jeffrey Eversdijk goed door maar zijn doelpoging strandde op de doelman. De attente Jordi Selder was er als de kippen bij om de door de doelman half verwerkte bal alsnog in het doel te schieten; 1-0. 24e minuut: uit een fraai door Mark Boshoff strak getrapte hoekschop kopte de vrijstaande Stephan van der Kruk hard en bekeken in; 2-0. Weer een minuut later was het 3-0 toen Wesley Spaans op zijn karakteristieke manier (snelheid en kracht) zijn tegenstander te snel af was en op een beheerste wijze ook de keeper en een verdediger wist te misleiden. Met deze snel verkregen voorsprong leek Zevenhoven geknakt. Tot aan de rust had DUNO, zonder dat het echt aandrong, de voorsprong kunnen uitbouwen. De ontstane kansen werden echter gemist.
Na rust toonde Zevenhoven veerkracht en liet het DUNO merken dat zij zich nog niet neergelegd hadden bij een nederlaag. Zonder grote doelkansen waren zij op veel momenten de beter voetballende ploeg. DUNO liet zich terugdringen op de eigen helft en was onvoldoende in staat om de bal op het middenveld vast te houden. Hierdoor konden de spitsen Jordi en Wesley onvoldoende worden bereikt. DUNO werkte wel hard maar de noodzakelijke wedstrijdconcentratie was zichtbaar minder aanwezig. In de 65e minuut was concentratieverlies dan ook de oorzaak van de eerste treffer van Zevenhoven. Sander Tomeij wist een ongevaarlijke bal niet onder controle te krijgen; 3-1 en hiermee rook Zevenhoven bloed. DUNO kwam onder druk te staan en was niet bij machte het opportunistische spel van Zevenhoven te ontregelen. DUNO had geluk dat Zevenhoven vervolgens twee grote kansen niet verzilverde maar in de 83e minuut was het dan toch raak. Berry Heiligers en Sander Tomeij grepen beiden onvoldoende resoluut in (gebrek aan concentratie en correctie) waarmee volstrekt onnodig een penalty cadeau aan Zevenhoven cadeau werd gedaan. Zoals wij vaker hebben gezien stopte Sander de strafschop in eerste instantie maar moest hij in de rebound zich alsnog gewonnen geven (waar waren de DUNO' spelers op dat moment?) waarmee nog 7 spannende minuten aanbraken. Door hard te werken en met elkaar te knokken voor een goed resultaat bleef verdere schade achterwege. Dat is dan weer een compliment voor de hele ploeg. Juist op die momenten dat het voetballend niet meer lekker gaat moeten de mouwen worden opgestroopt en moet er voor elkaar worden geknokt. Het resultaat was er dan ook naar: 3 punten en een zekere 2e plaats. Als lering getrokken wordt uit de gemaakte fouten (concentratieverlies) dan kan aanstaande zaterdag tegen Naaldwijk de 4e opeenvolgende overwinning worden behaald. Voetballend heeft dit DUNO voldoende kwaliteit in huis. Veel succes gewenst.