DUNO 2 verslaat Lyra op alle fronten

26 september 2009 0:00

DUNO 2 - Lyra 2 4-1 (0-1)
Er ging, in de 22ste minuut bij DUNO 2-Lyra 2, zomaar een voetbalcliche door de dug-out. "Als je zelf niet scoort, zul je zien dat de tegenstander het doet", zei de ene journalist-langs-de-kant tegen de andere. En verdraaid, als het niet waar was, drie minuten later scoorde Lyra zomaar de 0-1 tegen de DUNO-reserves. Dat doelpunt sloeg in velerlei opzichten he-le-maal nergens op.
1. Het was met afstand de domste actie die doelman Bjorn van Nierop ooit heeft gedaan; 2. DUNO had tot dan toe juweeltjes van kansen gekregen en niet eenmaal gescoord.
Tsja, als je trainer Johan van Wijngaarden 'ns boos, verbijsterd en teleurgesteld tegelijk wilt zien, dan moet je zoiets organiseren. Die Bjorn baalde als een stekker. Hij kreeg tijdens deze wedstrijd welgeteld drie ballen op het doel gericht en juist deze ging er in. Bjorn, later deze dag ook nog keepend in de A1 die met 3-0 zou winnen (van harte!), maakte z'n blunder (hij speelde de bal zomaar in de voeten van een Lyra-speler) overigens meer dan goed door vlak voor tijd tweemaal een vrijwel zeker doelpunt te voorkomen. Maar goed, bij rust was het dus wel 0-1. (lees hieronder verder)
Erwin van der Harst zet aan tegen Lyra.
Terwijl DUNO 2 voor de tweede opeenvolgende keer een prima voorstelling liet zien. Na de zeperdstegen Quick Boys en Sportlust'46 lijken de reserves inmiddels het niveau van de reserve eerste klasse te hebben gevonden en opgepakt. Op het goede spel bij Zevenhoven (0-1 winst) volgde deze zaterdag de uiteindelijke 4-1 tegen Lyra, waarbij DUNO de Westlanders nog genadig liet wegkomen en op alle fronten (inzet, duels, doelpunten, veldspel) de betere ploeg was. We mogen dus complimenten uitdelen, vooral voor de geconcentreerde wijze waarop werd gespeeld. Dank dus en lof voor Bjorn, Jeffrey, Koos, Joey, Rick, Mitchell, Erwin, Rico, Jop, Kosse, Jordy en de invallers Brian, Robert-Paul en Wesley.
DUNO kwam tegen deze gevreesde opponent (vorig seizoen eenmaal gelijk, eenmaal verloren tegen ze) sterk uit de startblokken. Jordy stond al na een minuut oog-in-oog met de Westlandse sluitpost en werd ten onrechte teruggefloten voor buitenspel. Daarna kopte Kosse op de lat (12'), miste Rico het doel op een haar na (17'), kopte Koos net over uit een vrije trap van Erwin (21'), kwam Kosse alleen voor de doelman die redde (24') en maakte Lyra uit de eerste kans die ze kregen (en die geen kans was) de 0-1. Dan is balen nog een vriendelijke omschrijving van de gemoedstoestand die je dan met z'n allen hebt.
Goed was het om te zien dat daarna (ook nadatJordy's inzet nog net werd gered - 35ste minuut - en Rico ook al bijna scoorde, 39ste minuut) niemand in paniek raakte. Iedereen zag wel dat het voetbal goed was te noemen, dat DUNO kansen kreeg en dat hooguit het motto 'een koninkrijk voor een spits' opgeld deed.
Na de rust was het in vijftien minuten klaar.
Eerst schoot Jop met z'n linkerbeen, ook dat nog, na drie minuten raak. Daarna trof Jordy doel na een lange dribbel en dankzij een bekeken passje van Jop, en in de vijftiende minuut maakte Kosse 3-1, na een sterke actie van Rico volgend op een pass van Erwin. Lyra was toen al lang niet meer bij machte om iets terug te doen,maar de 4-1 van Jeffrey (24ste minuut, strafschop na vloeren Rico) werd toch nog gevierd als de echte bevrijding.
De spelers van DUNO 2 mogen derhalve tot en met dinsdag met de borst vooruit lopen en moeten daarna weer met beide benen op de grond geraken. Met zes punten uit vier duels is de start op dit op-een-na-hoogste amateurniveau best goed te noemen, maar we zijn er nog lange niet. A.s. zaterdag mogen we op bezoek bij Naaldwijk. In elk geval op een veld waar flink wat spelers nog wat hebben goed te maken: we verloren er twee jaar geleden de beslissingswedstrijd tegen 's-Gravenzande.
Voor nu: bedankt voor het plezier, geniet ervan, dinsdag er weer tegenaan.
Uitslagen: Vitesse Delft 2-Zevenhoven 2 2-0, Rijnvogels 2-Naaldwijk 2 5-1, MVV '27 2-Sportlust 2 2-1, DUNO 2-LYRA 2 4-, Voorschoten '97 3-Rijnsburgse Boys 3 2-1, Gravenzandse SV 2-Quick Boys 3 1-2.
Stand: 1.Rijnvogels 4-12 2.Quick Boys 4-9 3.Vitesse D 4-7 4.MVV '27 4-7 5.DUNO 4-6 6.Sportlust 4-6 7.LYRA 4-6 8.'s-Gravenzandse SV 4-6 9.Voorsch '97 4-4 10.Rijnsb Boys 4-3 11.Zevenhov. 4-3 12.Naaldwijk 4-1