Welverdiend gelijkspel DUNO 2 tegen Quick

3 mei 2009 0:00

DUNO 2 - Quick 2 - 2
Hoewel de dag regenachtig begon was er om 12.30 uur geen wolkje meer aan de lucht en stond niets een mooie voetbal middag meer in de weg. Aangezien een aantal spelers naar het hoge Noorden was afgereisd om ADO bij te staan in de strijd tegen degradatie en een aantal andere spelers ontbrak vanwege diverse oorzaken hadden we deze middag "maar" de beschikking over 14 spelers. Het eerste half uur was volledig voor Quick. We werden aan alle kanten voorbij gelopen. Het was alleen aan Herman, de paal en het slechte afronden van de Quick voorwaartsen te danken dat het 0-0 bleef. Nu luidt een oude voetbalwet "dat als de bal er aan de ene kant niet in wil, de andere partij...." En ja hoor vandaag was het ook raak. Na een paar tactische omzettingen vanaf de bank was het DUNO wat wel deed wat Quick verzuimde. Na een vlijmscherpe counter was het Joey die uiteindelijk de trekker overhaalde 1- 0 voor DUNO. Hierna ging DUNO beter voetballen en creëerde meer kansen. Beste kans was wederom voor Joey, die na een vlijmscherpe counter de hele verdediging van Quick aan flarden liep maar zijn geplaatste inzet op de paal zag belanden. We gingen dus met een 1-0 voorsprong de rust in. Na de rust was het Quick dat als beste uit de startblokken kwam. Uit een (aangeraakt?) afstandsschot dwarrelde de 1-1 buiten het bereik van Herman binnen. DUNO moest terug en kwam er steeds moeilijker uit. Uit een terechte vrije trap van een meter of 20 poeierde Quick, met nog 20 minuten op de klok, knijterhard en onhoudbaar de 1-2 binnen. Hierna kreeg Quick nog een aantal goede kansen om de score verder uit te bouwen. In deze fase was het echter Herman die met een aantal goeie reddingen ons in de wedstrijd hield. Wederom werd er vanaf de bank goed ingegrepen. Wesley schoof door naar het middenveld om druk te zetten op Quick. We kregen weer grip op de wedstrijd maar het geluk was niet aan onze kant. Waar Quick echter dacht de wedstrijd al gewonnen te hebben en 2 minuten voor tijd zelfs een publiekswissel toepaste, dacht Dave hier toch anders over. Met een poeier vanaf de rand van de 16 verschalkte hij alsnog de Quick keeper 2-2. Hierna floot de wederom sterk leidende Fred vd Giessen af waarna we konden gaan genieten van een welverdiend drankje en konden lachen om Ajax in de kantine. Het was een mooie zondagmiddag!! Mark