DUNO 2 doet veel goed, maar niet alles

10 oktober 2009 0:00

DUNO 2 - Rijnburgse Boys 3 1-3 (0-0)
Na twee nederlagen in de eerste twee duels en drie daaropvolgende overwinningen, moest DUNO 2 deze zaterdag 10 oktober een nederlaag slikken. Het jonge, gretige Rijnburgse Boys 3 ging naar huis met een 1-3 overwinning op zak. Daarmee deden de DUNO-reserves zichzelf wel te kort. Niet alleen het aantal kansen dat DUNO kreeg was een veelvoud van dat van Rijnsburgse Boys, ook het veldspel was - zeker na de rust - lange tijd sterker. Maar het zou flauw zijn Rijnsburgse Boys op die manier de zege te misgunnen: als je een uitwedstrijd zo wint, dan doe je het natuurlijk altijd goed.

Dus: waar ging het mis? In elk geval in de 37ste minuut toen trainer Johan van Wijngaarden werd gedwongen de DUNO-speler die het meest gevaar had gesticht te wisselen. Op de een of andere manier vertaalde Rico zijn gretigheid niet alleen in aanvalsdrang, maar zat hij de tegenstanders te zeer op de huid. Om een tweede gele kaart, en dus verder spelen met tien man, te voorkomen, werd hij naar de kant gehaald. Dat was een aderlating, al zou invaller Mitchell met vaak onnavolgbare acties nog voor veel gevaar zorgen, zeker toen ook nog eens vrije verdediger Erwin met een blessure uitviel. Verklaart dat allemaal de nederlaag? Nee, in geen geval. DUNO 2 speelde een geconcentreerde wedstrijd, deed heel vaak heel goede dingen, maar slaagde er andermaal niet in te scoren. Nou ja, tot in de 86ste minuut, toen Wesley Donck de 1-2 binnenschoot en Rijnsburgse Boys zowaar nog moest vrezen voor de gelijkmaker. Nu viel er nog wel een doelpunt, maar aan de andere kant, zodat het 1-3 werd.

De beslissing in de wedstrijd viel, uiteindelijk, in de 72ste minuut. Rick kreeg een bal niet lekker weg met z'n hoofd en een tegenstander joeg de bal achter de teruggekeerde John Schepens: 0-1. Het was, terugkijkend in de papieren, de eerste kans voor RB sinds de tiende minuut. In die openingsfase had John een paar keer sterk moeten optreden, maar daarna waren de geel-zwarten nauwelijks gevaarlijk meer geweest. DUNO stelde daar een groot aantal kansen tegenover:
- 14de minuut: Jordy, na een pass van Kosse:
- 25ste minuut: Rico alleen door, doelman redt:
- 29ste minuut: schot van Mark, doelman redt (net);
- 36ste minuut: Wesley komt een teen te kort om een pass van Kosse af te ronden;
- 51ste minuut: weer een schot van Mark, alweer redt de doelman;
-52ste minuut: Jordy schiet, doelman redt.

Waarmee aangegeven dat Rijnsburgse Boys niet de eerste de beste sluitpost had meegenomen naar Haagsche Dynamiek. Het was zijn verdienste dat zijn elftal zo lang in de race bleef en tenslotte zelfs won. DUNO kon zichzelf weinig kwalijk nemen: het veldspel was zelfs beter dan vorige week, toen er werd gewonnen van Naaldwijk, iedereen ging er vol voor, alleen het benutten van de kansen wilde maar niet vlotten. Stuk voor stuk was iedere speler sterk aanwezig, of het nu ging om invaller Remco van Weeren uit het derde of de zich naar DUNO 1 terugknokkenden Mark, Jordy en Roy.

Het spel geeft vertrouwen voor de komende wedstrijd, wanneer we tegen Voorschoten aantreden. Altijd lastig, daar nabij Wassenaar en Leiden. Vooral niet te zeer laten afleiden door de stand op de ranglijst, die zegt namelijk nog even niet veel.

Succes, komende week.

Opstelling: John, Joey, Erwin (Robert-Paul), Remco, Rick, Mark, Roy, Jordy, Rico (Mitchell), Kosse (Jop), Wesley,