DUNO 2 bereikt een dieptepunt

12 september 2009 0:00

DUNO 2 - Sportlust'46 2 0-3 (0-2)
Het beste wat je van DUNO 2 tegen Sportlust'46 2 kunt zeggen is dat het - dat kan niet anders - de laatste keer moet zijn geweest dat onze reserves dit seizoen zo slecht hebben gespeeld. Het dieptepunt ligt anders ons, dat is fijn om te weten.
Verder nog een positieve gedachte: invaller-doelman Maarten Speets deed z'n uiterste best dit duel tot een goed einde te brengen. Hem viel in elk geval niets te verwijten. Dank voor je inzet, Maarten.
En verder: je moet er de videobeelden van de kampioenswedstrijd maar eens bijpakken, of de foto's en wedstrijdverslagen van vorig seizoen: als je dat allemaal aanschouwt geloof je niet wat je DUNO 2 deze zaterdag zag doen. Sportlust'46 mocht alles doen wat het wilde, alsof hier niet werd gespeeld tegen een ploeg die vorig seizoen als een team wedstrijd na wedstrijd won. Als een elftal dat voor elkaar door het vuur ging, met spelers die elkaar door dik en dun steunden.
In alles was DUNO tegen Sportlust voor DUNO het tegendeel.
Binnen twee minuten maakten de gasten uit Woerden via een vrije trap de 0-1. Zeven minuten voor de rust volgde de 0-2 en in de 82ste minuut de 0-3. Sportlust'46 moet tijdens de terugweg verwonderd de vraag hebben gesteld tegen welke reserve eersteklasser er nu weer was gevoetbald. Dit DUNO stelde immers echt helemaal niks voor.
Het was jammer om te zien dat we dit debacle konden bereiken. Een paar schamele kansjes (Ben, Matthijs, Koos) konden niet verhullen dat het onderling voor geen meter klikte - er werd bepaald meer gepraat dan gevoetbald.
Omdat in een wedstrijd nog altijd doelpunten tellen en niet woorden, ging Sportlust'46 volkomen verdiend met de zege naar huis.
En voor DUNO 2 valt te hopen dat dit echt het dieptepunt was - want het is volgende week een eind rijden naar Zevenhoven.