Roy Heikoop en JP Rouffaer lichtpunten bij DUNO 2

3 oktober 2010 0:00

DUNO 2 - Voorschoten'97 3 0-2 (0-1)
De verhoudingen in deze reserve eerste klasse zijn zich inmiddels aan het aftekenen. ARC, Vitesse Delft, Forum Sport, Katwijk en Quick Boys behoren bij de beste ploegen; DUNO bivakkeert in de onderste regionen. Dat is even wennen na de tweede plaats in de competitie van vorig seizoen en de finale van de nacompetitie, maar wel realiteit. Het duel tegen Voorschoten'97 leverde niet het gewenste en gehoopte herstel op, sterker nog: op een goed begin van de tweede helft na, presteerde DUNO 2 onder de maat.
Lichtpunten waren er gelukkig ook. Zo viel B1-doelman (!) Rouffaer, JP voor intimi, heel goed in voor Bjorn (uitgeleend aan DUNO 1...) en was het prettig te zien dat de DUNO-reserves direct na de doelwisseling veel druk konden ontwikkelen en het Voorschoten'97 lastig maken. Ook onderscheidde Roy Heikoop zich met een sterk optreden in de defensie. Toch kwam de nummer laatst, tot zaterdag met een punt, weg met de volle winst. Omdat de 0-1 voorsprong na de pauze slim werd uitgebreid met een prachtig doelpunt; JP was kansloos op een van ver geschoten bal.
Net als vorige week deed de tegenstander DUNO 2 ontwaken na een vrije trap binnen twee minuten. Die bal ging gelukkig net voorlangs. In de dertiende minuut voorkwam JP de vrijwel zekere 0-1 door zich katachtig voor de bal te werpen. Een knappe redding die applaus oogstte. Toch viel in de 24ste minuut de voor Voorschoten bevrijdende treffer. Uit een kopbal kon een van de voorwaartsen frank en vrij inkoppen. Op slag van rust was DUNO via Remco Eversdijk nog wel tweemaal dichtbij een doelpunt, maar beide keren wist de sluitpost te redden. Bij een van die acties werd een vinger van de doelman pijnlijk geraakt, waardoor na de pauze een veldspeler moest invallen voor hem.
Desondanks konden de gasten knap standhouden. Ook al waren Kosse (op de paal), Wesley (schot op doelman) en Kosse (alleen door, maar schot naast) heel dichtbij de gelijkmaker. Als zo vaak viel de treffer aan de andere kant, en was het beslist.
Jammer, het leed werd slechts verzacht door de mooie overwinning van DUNO 1. De realiteit is dat we de komende weken de beste ploegen ontmoeten. Een mooie gelegenheid het verloren vertrouwen terug te winnen en de rug te rechten. Succes gewenst.
Opstelling: JP Rouffaer, Roy Heikoop, Remco van Weeren (Robert Paul Korving), Jerry van Nierop, Mike Toet, Remco Eversdijk, Wesley Donck, Mitchel Keus (Ritchie van den Berg), Jop Imhann, Kosse Ruward, Jerry Wensveen (Rick Pronk).