DUNO 2 mag hoop houden op nacompetitie

28 maart 2010 0:00

FC Rijnvogels 2 - DUNO 2 3-0 (0-0)
Zowel DUNO 1 als DUNO 2 hield zaterdag een 3-0 nederlaag over aan de confrontatie met de koploper. Ging het eerste bij Voorschoten'97 op bezoek, het tweede stuitte op FC Rijnvogels in Katwijk. Een club vol ambities en vriendelijke mensen, zoals we al tijdens onze thuiswedstrijd ontdekten. In dat duel kon DUNO de aanstaand kampioen tot de pauze bijhouden en werd er daarna een verlies van 4-1 geleden. Ditmaal ging het niet anders: bij rust was het 0-0, na afloop gingen de Katwijkse mannen juichend naar de kleedkamer met een 3-0 overwinning.
Waarmee het kampioenschap vrijwel zeker in Katwijk komt te liggen. En dat is terecht. DUNO 2 mag hoop houden op de nacompetitie, in de resterende vier duels kunnen we daarvoor de basis leggen. Overigens: een uitgemaakte zaak is dat nog allerminst, het programma is loodzwaar. Een van de kansen ligt in een te behalen overwinning op Lyra, een ploeg die anders zelf de tweede periodetitel kan opeisen. Ook de tweede plaats biedt nog uitzicht op zo'n toetje.
DUNO 2 begon voortvarend tegen Rijnvogels. Erwin van der Harst plaatste na tien minuten een geweldig schot van afstand: hij zag de doelman net wat (te) ver voor z'n goal staan en lobte / schoot van zeker veertig meter. Met een ultieme krachtsinspanning bracht de sluitpost redding. Voor een invaller-doelman deed hij dat trouwens heel knap. Daarna (17e, 21ste en 23ste minuut) kwam FC Rijnvogels driemaal gevaarlijk dicht bij doelman Jeroen Tomeij. De ploeg slaagde er niet in af te ronden, zodat DUNO met de schrik vrij kwam.
Toch bleef, net als bij DUNO 1 later op de dag, de kans op een stuntje realistisch. Jeroen, Jeffrey, Koos, Rick, Nick, Erwin, Collin, Jop, Remco, Brian en Rico (en later Wesley, Mitchell en Remco van Weeren) boden dapper tegenstand, FC Rijnvogels kon bepaald niet rustig achterover leunen. Na de pauze begon DUNO zelfs sterker dan de thuisploeg en hing een Haags doelpunt in de lucht.Maar nadat Nick Heikoop in de tiende minuut na rust nog een vrijwel zeker doelpunt had 'geblokt', was het vijf minuten later toch raak. Ongelukkigerwijze schampte de bal de DUNO-defensie en was doelman Jeroen daarom kansloos: 1-0.
Het vormde het startsein voor meer aanvalskracht bij DUNO, maar hier gold: gegokt en verloren. FC Rijnvogels maakte knap gebruik van de ontstane ruimte en speelde DUNO behendig naar 2-0 en 3-0. Al met al een overtuigend resultaat en we hoeven niet te treuren om een ongelukkig verloren wedstrijd, die trouwens onder leiding stond van een uitstekende arbiter.
Komende Paasdagen even uitrusten, dan naar 's-Gravenzandse SV en vermoedelijk wat later Lyra. Nu handhaving zeker is gesteld, toch een mooi competitieslot. Als DUNO 2 een prijsje pakt is dat mooi meegenomen, een must is het zeker niet. Dat moet evenveel ontspanning geven als het idee: daar gaan we maar lekker voor.