DUNO 2 voetbalt knap, maar geeft winst weg

5 september 2009 0:00

Quick Boys 3 - DUNO 2 2-1 (0-1)
Het staat bij DUNO 2 bekend als het "RCL-syndroom"en we kunnen er dit seizoen moeiteloos het "Quick Boys-syndroom" van maken. Vorig seizoen begon (de latere kampioen) DUNO 2 met een krankzinnige wedstrijd in Leiderdorp, toen het in de slotminuten een gelijkspel nog weggaf. Bij Quick Boys ging het deze zaterdag de 5de september 2009 niet anders. Met dit verschil dat, anders dan destijds bij RCL, DUNO deze wedstrijd heer en meester was. Er leek geen vuiltje aan de lucht, zeker niet omdat QB zeker een uur met tien man moest spelen na direct 'rood'. Maar de 0-1 voorsprong verdween als sneeuw voor de zon en, tot eigen verbazing, trok de thuisclub met 2-1 aan het langste eind.
Dan is het woordje "zuur" nog een flauwe omschrijving van de gevoelens. De nederlaag was voor heel DUNO 2 tijdens dit debuut in de reserve eerste klasse jammer, maar bovenal voor het kwartet spelers dat er bovenuit stak: Erwin van der Harst, Jeffrey Pronk, Collin Schaap en invaller-doelman Bjorn van Nierop. Deze laatste ranselde vlak na rust op een ongelooflijke manier de vrijwel zeker 1-1 uit zijn doel. Des te meer sneu was het dat Bjorn in de laatste vijftien minuten alsnog tweemaal moest capituleren, zonder dat hij er ook maar iets aan kon doen. Erwin, Jeffrey en Collin waren verder de grote gangmakers bij DUNO, dat met Joey (Rico), Rick (Robert-Paul), Benjamin, Brian (Jop), Jordy, Kosse en Matthijs eigenlijk verder een uitstekend team op de been bracht. (lees hieronder verder)
Jordy Selder achtervolgt een QB-speler.
Verheugend was de comeback van Matthijs voorin, na opnieuw blessureleed. Onze spits sleurde en sleepte, was een paar maal akelig dicht bij een doelpunt, maar kwam net even dat messcherpe tekort. Hij heeft al beloofd dat spoedig in te halen. Cruciaal ogenblik in de wedstrijd was de 28ste minuut, toen de laatste man van QB rood kreeg na vastpakken van Kosse. Uit de vrije trap schoot Benjamin de bal op de lat, nadat eerder al Collin gevaarlijk dicht bij het openingsdoelpunt was. Matthijs zorgde in de 39ste minuut nog voor consternatie door een teruggeefbal-na-blessure pardoes op de paal te schieten achter de verbouwereerde QB-sluitpost, maar in de 45ste minuut was het toch raak: Benjamin schoot hard in, waarna de bal via de lat het doel in stuiterde. Jeffrey Pronk had met een solide kopbal voor de inleiding tot dit doelpunt gezorgd.
Nul-een voor, uit bij QB tijdens het debuut in de eerste klasse. Niks aan de hand, lekker doorgaan met goed voetbal laten zien - en dat deed DUNO 2 - en dan met de winst naar huis gaan. Heel even leek dat al snel mis te gaan, maar Bjorn redde magnifiek met z'n vuisten. Daarna kwamen de kansen voor DUNO, maar onder anderen Matthijs (gered door doelman) en Erwin (in kansrijke positie net naast) hadden weinig geluk. En zoals het zo vaak gaat - om er een een voetbalcliche tegenaan te gooien - als je dan zelf niet scoort uit al die kansen, doet de tegenstander dat wel. QB kwam welgeteld driemaal voor Bjorn te staan en scoorde er twee keer uit. Een knap gemiddelde. De eerste maal verdween de bal uit een hoekschop via het hoofd van een QB-speler achter Bjorn, de 2-1 viel uit een vrije trap die in de 40ste minuut in tweede instantie werd ingeschoten.
Het was bepaald onverdiend, onnodig en verbazingwekkend - maar het gebeurde jammer genoeg wel. Misschien gek om zo te eindigen: maar DUNO 2 speelde een knappe voetbalwedstrijd, liet de bal lekker rondgaan en liet zien zomaar thuis te kunnen horen op dit niveau. Alleen: er zal toch nog iets meer passie bij nodig zijn.In elk geval: De nederlaag zal een wijze les blijken te zijn. Op naar betere uitslagen, met eenzelfde voetbalaanpak.
Als jezelfs met een verlies als ouverture nog kampioen kunt worden...
Aanstaande dinsdagavond (19.00 uur) de oefenwedstrijd bij SVC'08. Zaterdag de thuisbeurt tegen Sportlust'46. Maandag de ziekenhuisopname van leider Jimmy van Nierop, weer een DUNO-knie die wordt hersteld. Namens ons allen Jim, veel sterkte en een goed herstel gewenst!
Uitslagen: Sportlust 2-Rijnvogels 2 3-4, Naaldwijk 2-Gravnzandse SV 2 1-4, Quick Boys 3-DUNO 2 2-1, LYRA 2-Rijnsburgse Boys 3 5-3, MVV '27 2-Vitesse Delft 2 4-4 Zevenhoven 2-Voorschoten '97 3 3-2.