DUNO 1 hervindt de aansluiting

25 oktober 2008 0:00

DUNO 1 - Nootdorp 1 uitslag 1 - 0.
Na afloop bleek de vlak voor rust gescoorde treffer van opnieuw Wesley Spaans, hij scoort dus iedere wedstrijd, uiteindelijk de winnende treffer te zijn. Dat het tot die ene treffer beperkt bleef was te wijten aan de zaterdag weinig trefzekere voorhoede van DUNO en aan de uitstekende Nootdorp-doelman Fabian Colpa. Met het vizier op scherp had DUNO zeker 5 á 6 doelpunten kunnen scoren en door dat scoren na te laten bleef het tot de laatste minuut spannend. Want, als Nootdorp vlak voor tijd wel scoort dan verliest DUNO uiterst belangrijke punten. Nu, na de 1-0 zege op Nootdorp staat DUNO na 7 wedstrijden met 13 punten op een gedeelde 4e plaats. De aansluiting met de bovenste plaatsen is dus weer bereikt. Dat laatste was vandaag het belangrijkste. Het winnende team wordt dus van harte gefeliciteerd. Ook als er 7 spelers door blessures, schorsingen en een wereldreis afwezig zijn, blijkt de selectie van Jan Linkerhof breed genoeg en kwalitatief voldoende om deze zo belangrijke wedstrijd in winst om te zetten.
DUNO begon de wedstrijd tegen Nootdorp met een aantal ‘ invallers'. Met dat laatste doen wij echter Nick Heikoop en Jordi Selder ernstig tekort. Voetballend zijn hun kwaliteiten meer dan voldoende bekend maar door de grote concurrentie stonden zij een tijd buiten de basiself. Hun basisplaats was zaterdag 100% verdiend en het vertrouwen in hen werd door hen volledig waargemaakt; zij speelden een prima wedstrijd. Jordi was met zijn snelheid en techniek soms een plaag voor de Nootdorp-defensie, Nick speelde uiterst geconcentreerd en schakelde daarmee zijn tegenstander uit.
Nootdorp startte flitsend maar de door hun in de 2e minuut gemiste kans bleek in de 1e helft dan ook hun enige wapenfeit te zijn. DUNO nam al snel het heft in handen en zonder goed te spelen ontstonden er voldoende hele en halve kansen. Wesley Spaans, Jonathan Roeleveld en Jerry Wensveen konden met de kansen echter niet overweg. In enkele gevallen zou een door Nootdorp gemaakt overtreding beloond moeten zijn geweest met een penalty. De scheidrechter besliste zaterdag anders. In de 44e minuut, de wedstrijd leek op een dood spoor te zitten, werd een verre trap van Sander Tomeij door Wesley Spaans opgepikt en op snelheid beheerst afgerond;1-0. Met deze treffer maakte Wesley Spaans duidelijk dat DUNO met hem en zijn collega-spits Jonathan Roeleveld over twee uiterst snelle, fysiek sterke en gevaarlijk aanvallers beschikt. Deze twee ‘mannetjesputters' zijn voor iedere verdediging lastig te bespelen en DUNO kan op deze manier nog veel plezier aan hen beleven.
De eerste 10 minuten van de 2e helft waren spectaculair. Zowel Nootdorp als DUNO waren vaak dicht bij een treffer maar doelpunten bleven uit. Dat gemis aan kansen en de geringe marge van één goal zorgde ervoor dat DUNO onrustig ging voetballen. Het middenveld kreeg onvoldoende grip op de wedstrijd en de passes op de snelle spitsen waren vaak onnauwkeurig. Nootdorp bleef zo onbedoeld hoop houden op een gunstig resultaat. Gelukkig voor DUNO waren ook zij slordig en onzorgvuldig in de afwerking. In de laatste minuten was het daardoor toch nog even ‘billen knijpen' en werd de zege uiteindelijk, en ten koste van een paar gele kaarten, veilig gesteld .
Was er nog meer te melden? Jazeker. De door een knieblessure geplaagde Remco Eversdijk was afwezig omdat hij zijn vrouw bijstond bij de bevalling van hun 1e (zoon of dochter?). Vandaag of morgen verwelkomen wij dus weer een nieuw lid vanuit de inmiddels omvangrijke Eversdijk-familie. Matthijs van den Bosch en Benjamin van der Zwan maakten geen deel uit van de selectie en vertrekken morgen (zondag) voor een reis naar Nieuw Zeeland. Wij wensen hen een heel boeiende reis en worden tussentijds graag op de hoogte gehouden van hun belevenissen.
Eind februari zijn Matthijs en Benjamin weer terug. Waar, over 4 maanden, staat DUNO dan op de ranglijst? Eerst maar eens naar volgende week zaterdag toewerken……..uit tegen koploper Lyra.