DUNO speelt sterke tweede helft, DUNO 2 geeft uit handen

8 augustus 2009 0:00

DUNO 1 (3-2 winst) en DUNO 2 (2-2) hebben tegen (reserve) derdeklasser BSC'68 zaterdag 8 augustus niet helemaal kunnen overtuigen. DUNO 1 kwam wel knap terug in een ijzersterke tweede helft, DUNO 2 begon juist erg goed - mede dankzij de hulp van drie spelers van het derde die paraat stonden - maar gaf vijf minuten voor tijd op Haagsche Dynamiek een 2-0 voorsprong uit handen.
Bij DUNO 1 maakten Darryl Schaap, Stephan van der Kruk en Nick Heikoop het trainer Jan Linkerhof in elk geval lastig. Dit drietal zat in de eerste helft nog op de bank, maar viel met zoveel passie direct na de pauze in dat binnen vier minuten een 0-1 achterstand was omgebogen in een 2-1 voorsprong. BSC'68 kwam nog wel terug tot 2-2, maar DUNO pakte uiteindelijk toch de volle winst: 3-2. Het plaatst Linkerhof in een positie die tot flink nadenken leidt - zo overtuigend was die tweede helft.
BSC'68, dat in dit seizoen de eerste oefenwedstrijd speelde, begon veel overtuigender dan DUNO. De ploeg uit Benthuizen toonde zich scherper in de duels en kwam na dan ook op een niet onverwachte voorsprong. Doelman Jeroen Tomeij - hij moest halverwege noodgedwongen afhaken en werd vervangen door de ook al lichtgeblesseerde Sander Tomeij - moest de gang naar het net maken, nadat een vrije trap van circa veertig meter op echt prachtige wijzein de kruising was beland. DUNO probeerde het daarna zeker wel, aan de inzet lag het allemaal niet, maar echt lukken wilde het ook niet.
Dat was na de pauze wel anders. Met het drietal Darryl, Stephan er Nick erbij sloegen de vonken er ineens vanaf. Ook al omdat de sterk spelende Jonathan Roeleveld sleurde en sleepte. Het tempo ging omhoog en voor BSC'68 goed en wel besefte dat de rust voorbij was, had de uitstekend leidende arbiter Merkenstein al tweemaal naar de middenstip gewezen. Eerst was het Jonathan Roeleveld die een aanval van Darryl en Mark Boshoff koppend ijzersterk afmaakte, vervolgens was het Darryl zelf die een vrije trap slim en snel nam, zo snel dat de doelman van BSC'68 de muur nog aan het opstellen was en kansloos was op de bal die helemaal in de andere hoek verdween: 2-1.
BSC'68 maakte uit een mooie aanval met een lob over doelman Sander nog wel gelijk, maar DUNO haalde via opnieuw Darryl de volle winst binnen: 3-2. Zo werd andermaal een stap gezet in de voorbereiding, die DUNO 1 nog langs tal van wedstrijden leidt. Eerst is het dinsdagavond op bezoek bij VCS (19.30 uur), daarna volgen wedstrijden tegen onder meer Wateringse Veld, Haaglandia (beker), Katwijk (beker) en Quick, met daartussenin ook nog het trainingskamp in Delden. Jan Linkerhof krijgt derhalve nog alle tijd tot zijn ideale formatie te komen - hoe dan ook zullen Darryl, Stephan en Nick na hun optreden hebben gedacht dat ze hun visitekaartje hadden afgegeven. En zo is het.
DUNO 2 moest het door blessures, vakanties en werk met onder anderen de invallers Dennis Manschot, Remco van Weeren en Michael van Veen uit DUNO 3 doen, terwijl ook de A-junioren Raymond Ros, Bjorn en Jerry van Nierop invielen. Zeker ook hun inbreng leidde tot een alleszins aanvaardbare oefenwedstrijd, waarin Brian van der Bol voor de derde opeenvolgende maal scoorde. Brian nam de 1-0 met een schuiver op zich (al na vijf minuten), waarna Mitchell Keus op knappe wijze een pass van Robert-Paul Korving afrondde. Zo werd het 2-0 voor het elftal van Johan van Wijngaarden, dat het na de pauze rustiger aandeed en in de laatste vijf minuten BSC'68 nog langszij zag komen. Vooral sneu voor doelman Ian Meere, die een sterke wedstrijd speelde maar alsnog tweemaal moest capituleren.
DUNO 2 treedt dinsdagavond op eigen veld aan tegen SEV (19.30 uur) en gaat, net als DUNO 1, daarna nog tal van oefenwedstrijden tegemoet. Ook hier zal de ideale formatie de komende weken zichtbaar worden, trainer Johan van Wijngaarden kan z'n lol nog op.