DUNO 2 schaart zich aan kop

25 oktober 2008 0:00

DUNO 2 - Forum Sport 2 3-0(2-0)
Hoewel de officiele KNVB-stand dit weekeinde nog wat anders aangaf (verkeerde informatie bij de KNVB beland) is het toch echt zo dat DUNO 2 het duel tegen Forum Sport met 3-0 in z'n voordeel beslechtte. Daarmee kwamen onze reserves op een gedeelde eerste plaats in de tweede klasse A, samen met Zevenhoven, dat twee weken geleden nog met 4-0 werd verslagen.
DUNO 2 miste in het zesde competitieduel nogal wat spelers. Kosse en Dennis zijn nog altijd geblesseerd, Nick, Collin en Jordy gaven acte de presence bij DUNO 1. En toch stond er tegen deze hooggeklasseerde opponent een elftal in het veld dat het dondersgoed deed. Sterker nog, mede dankzij de invalkrachten uit DUNO 3 beleefde DUNO 2 de scherpste start tot nog toe. Binnen tien minuten stond het 2-0, twee kansen, twee doelpunten. En dat was een begin waarvan zelfs de grootste optimist niet had durven dromen. Forum Sport werd niet ten onrechte als een gevaarlijke opponent beschouwd - zo snel op voorsprong komen was welhaast een illusie.
De realiteit leerde dat eerst Jop, na drie minuten, een bal uit een hoekschop vanaf de zestienmeter lijn in de kruising jaste. Zeven minuten later deed Koos het, ook al na een corner, niet minder goed. Hij knalde de 2-0 binnen. Zo snel was het nieuwe DUNO-scorebord nog niet op twee tegen nul komen te staan. En het mooie was: DUNO 2 ging onverdroten verder, er werd bepaald geen tandje minder geschakeld. De kans op de 3-0 lag in handen van de watervlugge Rico, maar na 27 minuten stuitte hij op de FS-doelman. Zo leek de eerste helft bij 2-0 rustig te eindigen, totdat een tegenstander wat al te onbeheerst jegens Robin Voeten in actie kwam en met 'rood' mocht douchen.
Het enthousiasme van trainer Johan van Wijngaarden kende halverwege weinig grenzen, maar ze waren er wel. DUNO liet zich soms al te zeer het tempo van de tegenstander aanleunen en verzuimde op de goede momenten juist kort of dan weer lang te spelen. De moegestreden Robin Voeten werd vervangen door Richard ten Wolde, terug na een blessure. Uitgerekend laatstgenoemde was het die na een half uur spelen in de tweede helft over de winnaar geen twijfel meer liet bestaan. Uit een voorzet van Brian kopte Richard snoeihard in: 3-0.
Daartussendoor verspeelde DUNO 2 wel wat kansen om eerder aan zo'n voorsprong te komen, maar laten we daar nu niet over klagen. Er werd gewerkt als een paard en het combinatievoetbal mocht geregeld 'oogstrelend'worden genoemd. Achterin ontpopte Erwin zich als prima stand-in voor Nick (en Dennis), terwijl met Koos, Joey en Rick de defensie verder stond als een huis. Slechts drie tegendoelpunten in zes wedstrijden - dat zegt wel wat. Ook over doelman Foeat, die foutloos keepte. Daarvoor deden Jop, en Wesley het centraal sterk, geflankeerd door Brian en Mitchell. Robin en Rico zorgden voorin voor het gevraagde gevaar en defensieve bijstand. Met de invallers Richard, Joeri en Alex kwamen al niet minder sterke spelers erbij.
Zodoende, deze conclusie: Met vijftien punten uit zes duels - die eerste competitiewedstrijd en nederlaag tegen RCL blijft ons achtervolgen - doen de mannen van Johan van Wijngaarden het uitstekend - de vraag is wekelijks of we op een sterkere tegenstander stuiten dan tot nog toe. Jack Passuto langs de lijn (vlagger) en Jan van Deventer als verzorger vragen zich dat evenzeer af, maar er is geen ploeg die zich, op RCL na, als zodanig heeft opgeworpen. SVC'08, de fusieclub van SV'35 en JAC, zou a.s. zaterdag zomaar zo'n tegenstander kunnen zijn. Benieuwd of DUNO 2 zich dan andermaal kan focussen op een goed resultaat. Succes!
Opstelling: Foeat, Joey, Koos, Erwin, Rick; Brian (Alex), Jop, Wesley, Mitchell (Joeri); Robin(Richard) en Rico.