DUNO 1 feestend door het groene hart

2 mei 2009 0:00

Daan de Ligt

Er stond vandaag niets meer op het spel voor DUNO 1, vorige week werd thuis tegen Valken '68 immers al een luidbejubeld kampioenschap behaald. De laatste wedstrijd van het seizoen was de uitwedstrijd tegen Zevenhoven en omdat ook de andere kampioen, DUNO2, een uitwedstrijd had tegen het in de buurt van Zevenhoven gelegen Koudekerk, werd besloten om gezamenlijk met de Kwibus de reis te ondernemen. Een reis naar en door het prachtige groene hart van Holland. De Haagse spelers keken hun ogen uit naar al dat fraaie groen. En de koeien, al grazend in dat fraaie groen, keken op hun beurt weer de ogen uit naar al die herriemakende Hagenezen in hun feestbus. Af en toe riep er zelfs een koe afkeurend 'boe'.
Een wedstrijd zonder spanning dus en door blessures en schorsingen ook een wedstrijd zonder een flink aantal vaste waarden in de basiself. Maar ach, vandaag ging het om het plezier en veel minder om de punten. Maar toch ... verliezen doe je als sportman niet graag en dus gooiden de spelers er niet al te zeer met hun (feest)pet naar. Voor Zevenhoven stond er vandaag ook weinig op het spel en ook de thuisploeg was van plan er een prettige wedstrijd van te maken. Al na tien minuten kwam die thuisploeg al op voorsprong, toen een aanvaller van dichtbij de bal kon intikken. De eerste helft kabbelde rustig voort, de enige dissonant was eigenlijk die verschrikkelijke overtreding van een Zevenhovenspeler op Jordy Selder, laatstgenoemde was niet meer in staat om verder te spelen. Jammer!
Na de rust speelde DUNO in een feestopstelling, geen speler liep nog op zijn vaste plaats, alleen doelman Sander Tomeij bleef zijn stekkie onder de lat trouw. De technische staf vermaakte zich langs de lijn met een spelletje klaverjas en het coachen werd gedaan door de geblesseerde Berry Heiligers. Hij was het ook die besloot om 15 minuten voor tijd de junior luisterend naar de naam Junior en te brengen en het was Junior die nog geen minuut later voor de gelijkmakende treffer zorgde. Een gouden wissel dus van coach Berry. Bij die 1-1 bleef het en dat betekende eveneens dat DUNO de laatste 16 wedstrijden van de competitie tegen geen enkele nederlaag is opgelopen.
Het seizoen zit erop en het was een prachtig seizoen met bijna uitsluitend hoogtepunten, een seizoen ook om nooit te vergeten. Namens alle mensen met een groenzwart hart wil ik nogmaals de spelers en begeleiders complimenteren. HET WAS PERFECT! Veel succes volgend seizoen in de eerste klasse. Volgend jaar staat misschien weer de wedstrijd DUNO-ARC op het programma, ik kan me nog uit een ver verleden herinneren dat DUNO met 4-0 won van ARC. Zal dat in het seizoen 2009/2010 ook gaan gebeuren? Wordt vervolgd ...