DUNO verzuimt koploper Lyra over de knie te leggen

1 november 2008 0:00

Op een koud en winderig complex aan de Lier heeft DUNO zaterdag 1 november na een leuke en spannende wedstrijd een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen koploper Lyra. Met een ploeg die gemiddeld 21 jaar is en een wedstrijd die onder leiding stond van scheidsrechter Barrales uit Amsterdam. Hij flooteen prima wedstrijd, voelde de belangen feilloos aan en deeldegeen kaarten uit. Toch had er meer ingezeten als de voorwaartsen van DUNO het vizier op scherp hadden gezet. Door dit resultaat heeft Lyra de 1e periodetitel in de 2e klasse C behaald omdat een punt voldoende was, waarbij proficiat aan de gastheren.
Lyra begon sterk aan de wedstrijd en was aan het begin van de wedstrijd al gevaarlijk. In de 1e minuut moest er al handelend worden opgetreden door de defensie van de groen-zwarten bestaande uit Collin, Stephan, Berry en Nick. Het was duidelijk dat Lyra niet gerust was op de uitslag en daarom voor de overwinning ging. Gaandeweg de eerste helft kreeg DUNO steeds meer grip op de wedstrijd en legde beslag op het middenveld. Paul (terug van schorsing), Jerry, Jonathan (nu spelend als verdedigende middenvelderwegens ontbreken van geschorste Darryl) en Jordy DUNO drukte Lyra naar achteren; alleen werd de opening in de defensie van de gastheren nog niet gevonden door onze twee spitsen Wesley en Roy. Ondanks de weinige kansen was het een open en aantrekkelijk duel tussen twee ploegen die beiden op een voetballende manier - ondanks de kou en regen - de toeschouwers vermaakten. Een van de hoogtepunten was een verraderlijk schot vaneen Lyra middenvelder die door Sander op het laatste moment werd gestopt.
De apotheose - aan het eind van de eerste helft - was het moment geweest voor DUNO om de wedstrijd op slot te kunnen gooien. Na een goed opgezette aanval via Jordy - Jerrry- Jonathan had Paul een vrije doorgang naar de Lyra doelman. Na deze behendig te omspelen lukte het hem om vanuit een moeilijke hoek de bal via een lob op het doel te schieten. Het scheelde luttele centimeters anders was dit doelpunt een mooie bekroning geweest op de aanval. Het resultaat was nu dat de bal op het metaal belandde en in de rebound door Jordy werd overgeschoten. Nog geen minuut later diende de volgende kans voor DUNO zich aan. Nu was het Jordy die in een vrije schietkans wederom de binnenkant van de paal raakte. Het was op de tribune te merken dat de Lyra aanhangers de billen samenknepen en hoopten om ongeschonden de rust te bereiken. Binnen 30 seconden was het wederom Jody die met een listig schot de Lyra doelman probeerde te verschalken. Helaas stond hij goed opgesteld en lifte Jordy de bal over het doel.
De tweede helft was Lyra niet meer in staat om de frisse start van de eerste helft te vervolgen. Veel strijd, passie en inzet was er bij beide ploegen die allebei leuk en aantrekkelijk voetbal lieten zien. Veel kansen deden er zich aan beide kanten niet voor. Lyra had een enkele mogelijkheid met een schot van afstand dat door Sander goed werd gepareerd. Aan DUNO zijde was het Jordy die het van de zestien meter probeerde maar hier stond de Lyra doelman op de goede plek. Beide doelmannen waren vandaag in vorm en hielden hun doel schoon.
Toch bleef de spanning tot de laatste minuut omdat de kans op een doelpunt steeds aanwezig bleef. De wedstrijd eindigde in een 0-0 waar de gastheren erg blij waren en dit ook toonden. DUNO kan in ieder geval tevreden terugkijken op een goede wedstrijd en heeft aangetoond mee te kunnen draaien in de top van de 2e klasse. Een compliment aan het team!
Met deze inzet, strijd en de wil om te voetballen belooft dit nog een mooi seizoen te worden!