DUNO heel dicht bij periodetitel

13 december 2008 0:00

Daan de Ligt

's-Gravenzande VV 1 – DUNO 1 2-3 (0-1)
DUNO begon de wedstrijd in een andere samenstellingdan die van vorige week. Zo nam Koos Kalsbeek de positie in het centrum van de verdediging over van Berry Heiligers, die in de warming up merkte dat hij toch te veel last had van zijn buitenste knieband en zodoende op de bank plaats nam. Collin Schaap nam de linksbackpositie over van Roy Heikoop die een schorsing uitzit.
De wedstrijd begon moeizaam, beide ploegen hadden het moeilijk met het veld dat eigenlijk te hard was om op te spelen, ook was er een hele koude wind die dwars over het veld stond, dus zag het er naar uit dat het een lastige middag zou worden.
Zo was de eerste goede kans voor de thuisploeg, een van de middenvelders zette met een goede steekpass de spits vrij voor Sander Tomeij daar waar Koos Kalsbeek dacht aan buitenspel mocht het spel verder waarop Sander Tomeij knap redde op de inzet van de aanvaller.
De tweede kans van de wedstrijd in de 24ste minuut was er weer een voor Rood Wit, want uit een dieptepass werd de nummer 9 gezocht en gevonden, ondanks het harde veld was hij in staat de bal goed mee te nemen en wist hij uit een moeilijke hoek toch nog te schieten. Zijn schot belandde net naast het doel. Tweeminuten later kon bijna DUNO's eerste goede kans worden genoteerd, een goede pass van Darryl Schaap achter de verdediging kon voordat Jeffrey Eversdijk gevaarlijk werd door de keeper worden weggewerkt.Een minuut verder en de volgende kans voor DUNO diende zich aan, het was een bal op maat van Mark Boshoff die zo Wesley Spaans in stelling bracht en een op een op de keeper af kon gaan. Helaas miste hij dit keer, iets wat hem niet vaak gebeurt, ik had hem al gerekend.
Bij het uitverdedigen van ‘s-Gravenzande na de gemiste kans bleef DUNO goed druk zetten en dwong het een corner af. De corner werd door Mark Boshoff goed genomen en kwam uit bij de tweede paal daar waar natuurlijk de goaltjes dief Wesley Spaans zich had opgesteld en zo de 0-1 kon binnenkoppen.
De tweede helft begon met de zelfde 22 die aan de wedstrijd begonnen waren. In de 50ste minuut was het de rechtsbuiten van de thuisploeg die met een boog balletje de spits weer voor Sander Tomeij neerzette maar wederom wist hij Tomeij dit keer weer niet te passeren. In de 52ste minuut was het Jordi Selder die werd vervangen voor Jacky Donck, die rechts voorin ging lopen en Jeffrey Eversdijk nam de plek van Jordi Selder in de spits over. DUNO en Rood Wit konden allebei door de slechte conditie van het veld en de koude wind geen oogstrelend voetbal op de mat leggen, er werden juist vooral door de thuisploeg steeds meer overtredingen gemaakt. Zo ook in de 63ste was het de middenvelder van westlanders die terecht zijn 2de gele kaart kreeg, en zo kon DUNO nog bijna een half uur met een man meer de wedstrijd uitspelen.
In de 68ste minuut maakte DUNO goed gebruik van de man meer die er op het middenveld ontstond en zo kon er makkelijker worden gezocht naar de vrij staande mensen. Zo kreeg Jeffrey Eversdijk de bal vanuit het middenveld en na een aantal meter de bal te hebben meegenomen wist hij met een bekeken bal Wesley Spaans te bereiken die zo na het goed controleren van de bal de zestien in kon duiken en zeer koel de bal langs de keeper schoof, 0-2.
Na het 2de doelpunt kreeg DUNO wat meer grip op de wedstrijd en begon ‘s-Gravenzande steeds meer overtredingen te maken zo ook een op Stephan van der Kruk die de rode kaart verdiende maar de spits kwam er goed vanaf met een gele.
In de 80ste minuut was het Paul Droppert die met bal het middenveld overstak en goed het spel verlegde naar links daar waar Mark Boshoff goed vrij liep. Mark Boshoff sneed de zestien meter binnen en probeerde een voorzet te geven op een aantal vrij staande DUNO spelers. De voorzet werd geblokt maar door goed doorgaan wist Mark Boshoff nog voor de uitkomende keeper de bal voor te geven en die belande bij wie kan het ook anders Wesley Spaans die zo de 0-3 kon aantekenen.
Zo deed ‘s-Gravenzande in de 86ste minuut wat terug, met een aanval opgezet vanuit het middenveld kon de spits toch zijn doelpunt maken deze middag, 1-3.
Inmiddels waren de 90 minuten voorbij maar had de scheids er blijkbaar nog zin in waar DUNO dacht met 1-3 van het veld te stappen probeerde de thuisploeg nog wat. Het was een schot die er niet al te moeilijk uitzag, en van waar iedereen zou denken die pakt Sander Tomeij klemvast, helaas was dat niet waar en liet hij de bal na tegenhouden los en zo kon de oplettende spits die was doorgelopen nog de 2-3 neerzetten op het scorebord.
Was de wedstrijd nou nog niet afgelopen nee nog niet, want dik in blessuretijd probeerde een van de aanvallers van Rood Wit nog een penalty te versieren gelukkig zat de scheidsrechter er kort op en gaf de aanvaller vanwege een schwalbe terecht de gele kaart. Want je zou er niet aan moeten denken om zo de wedstrijd in de laatste 5 minuten uithanden te geven.
Voorlopig staan we nu op een gedeelde eerste plaats en hebben we na de winterstop alles in eigen hand om die 2de periodetitel te pakken, en lukt dat niet dan gaan we toch gewoon voor het kampioenschap want dat kan ook met deze brede selectie.
Fijne feestdagen en tot na de winterstop.