DUNO 1: punten verspeeld, vertrouwen gewonnen

Verslag van DUNO 1-Polanen, opgetekend door Daan de Ligt.

MB

Marc Boshoff is sterk in de lucht

Eerst even een waarschuwing voor de lezers van SV Polanen, ik ben niet geheel onpartijdig en wil dat ook helemaal niet zijn, dat kunt u soms een beetje aan dit verslag merken. Ik hoop op uw begrip.

Voor ik aan het verslag van de wedstrijd DUNO versus SV Polanen begin, eerst iets over de tegenstander van hedenmiddag. SV Polanen is namelijk een volstrekt onbekende opponent voor DUNO. De vereniging uit Monster speelt pas drie jaar met een standaardteam op de zaterdag, voor die tijd ging de club door het leven als RKSVM (Rooms Katholieke Sportvereniging Machutus) en werden de wedstrijden op zondag gespeeld (uiteraard pas na 12.00 uur, want de Machutuskerk moest natuurlijk eerst wel even bezocht worden). Aha … nu gaat er vast wel een lampje bij u branden. Drie jaar geleden dus begon SV Polanen helemaal opnieuw in de vijfde klasse, een zeer moedige stap eigenlijk. Maar die moed werd beloond, want na twee kampioenschappen en een promotie via de nacompetitie, speelt SV Polanen nu al op hetzelfde niveau als DUNO en dat mogen we niet alleen knap, nee … dat mogen best zeer knap noemen. De clubkleuren van SV Polanen zijn keelrood en azuurblauw, maar vandaag trad de club DUNO op de Haagsche Dynamiek in het pimpelpaars (of is datmisschien keelrood?) tegemoet. Trainer van SV Polanen is de in Den Haag ook niet geheel onbekende Wim Baggerman, ik ken hem persoonlijk nog als de technisch begaafde Wimpie Baggerman die in de eens roemruchte jeugd van het helaas verdwenen VIOS furore maakte (wat schreeuw jij tegenwoordig hard Wim!). Zo, u bent weer op de hoogte, hier laat ik het even bij.

DUNO begon goed aan de competitie door uit met 0-3 van DSVP te winnen, vorige week was er een lichte teleurstelling na de 2-2 tegen het stugge en stevige RAS. SV Polanen begon ook sterk, RAS werd met 0-2 verslagen. Vorige week werd de thuiswedstrijd tegen GHC gestaakt bij een 1-3 voorsprong voor de Leidenaren wegens een beenbreuk bij een speler van GHC. Er waren toen nog 35 minuten te spelen, dus een eindstand is die 1-3 zeker niet. Alhoewel er een wereld van verschil zit tussen het Westland en Den Haag, liggen de velden van de beide clubs hemelsbreed nog geen 6 kilometer van elkaar verwijderd, de wedstrijd van vandaag mocht dus best een echte derby worden genoemd en die wedstrijden worden vaak gekenmerkt door passie en strijd. Zo ook vandaag.

In de eerste helft ging de strijd nog enigszins gelijk op, DUNO had technisch gezien het iets betere van het spel, maar SV Polanen compenseerde dat met een flinke dosis inzet en karakter. Net als RAS bleek ook SV Polanen een moeilijk te bestrijden tegenstander voor het elftal van oefenmeester Manuel Vissers. DUNO zocht wel de aanval, maar veel kansen leverde dat zeker niet op. En toen SV Polanen in de 25e minuut van de wedstrijd eindelijk grommend de tanden liet zien, werd er ook maar meteen stevig gebeten. Een lage schuiver van rechts liet doelman Tomeij van DUNO volkomen kansloos. Maar DUNO was niet aangeslagen door die achterstand en bleef de aanval zoeken. Eerst was er die grote kans voor de opnieuw uitblinkende Marcus Post, maar oog in oog met de doelman van SV Polanen wist de van Schipluiden afkomstige jongeling helaas niet tot scoren te komen. De rust leek met een 0-1 voorsprong voor SV Polanen aan te breken. Leek, want het werd vlak voor de thee toch nog 1-1. En die 1-1 was niet zo maar een doelpunt, nee … het was een geweldig doelpunt, een schoonheid van een doelpunt, een doelpunt om in te lijsten en daarna op te hangen in een museum. Marc Boshoff zag de doelman voor zijn doel staan, raakte de bal perfect en plaatste hem heel bewust over de kansloos graaiende keeper tegen de touwen: 1-1. Een echte "Boshoff", want Marc weigert gewoon om simpel en sober te scoren, het moeten altijd prachtgoals zijn.

En toen was er thee.

js

Jordy Selder heeft gescoord, en is blij.

Na de thee was DUNO heer en meester op het veld, SV Polanen stond met de rug tegen de muur en verdedigde soms nogal paniekerig. Eerst was er die grote kans voor Jordy Selder (ingevallen voor Evert van der Laan de Vries), maar hij kon net niet goed genoeg bij de bal. Maar even later was het wel raak, een afgeslagen bal stuiterde voor de voeten van opnieuw Jordy Selder. En als er een bal een beetje stuitert op zo'n 25 meter van het doel en als die bal dan belandt voor de trapgrage voeten van de "Arjen Robben" (maar dan minder geblesseerd) van DUNO, tja … dan kan je als doelman slechts bidden. Maar dat bidden hielp de doelman van SV Polanen niet, onvoorstelbaar hard en zuiver belandde de bal in het doel. Als die goal van Marc al ingelijst moet worden, wat moet er dan in 's hemelsnaam gebeuren met dat doelpunt van Jordy Selder? Kijk, voor zulke goals ga je naar het voetbalveld, dit zijn de krenten in de pap, de slagroom op de taart, het glas cognac tussen de glaasje vieux. Smullen dus! Maar helaas, vijf minuten voor tijd wist SV Polanen toch nog tegen te scoren. Nee, geen mooi doelpunt, maar als een bal tussen de palen over de doellijn gaat, dan is het ook gewoon een doelpunt en dus was het 2-2. Het is niet anders.

Teleurstelling bij DUNO, alweer onnodig twee punten verloren. Maar toch, volgens mij althans, werd er vandaag ook gewonnen. Het voetbal van DUNO was immers na de rust zeer acceptabel, al kan het uiteraard nog beter. Er staat een heel jonge groep op het veld, een talentvolle en een gretige groep. Een groep ook met mogelijkheden en een groep die kan groeien en ook groeit. Ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.

Ook nog een woord van dank gericht aan de heer P.A. de Waard, de scheidsrechter van vandaag, hij floot namelijk uitstekend. En ook een compliment voor SV Polanen, nieuw in deze klasse, maar zeker ook een aanwinst voor die klasse.