DUNO 1 geeft tegen Zevenhoven winst toch nog uit handen

25 september 2010 0:00

Zevenhoven 1 - DUNO 1 3-2 (1-0)
In de 72e minuut was het aanvoerder Stephan van der Kruk die een uit een hoekschop afgeslagen bal snoeihard in het doel schoot en DUNO hiermee op een 1-2 voorspring zette. Zevenhoven liet na de wedstrijd weten dat men op dat moment zich weinig kansen meer toedichtte en dat men een nederlaag zag aankomen.Toch was het Zevenhoven dat na 90 minuten met een 3-2 zege aan het langste eind trok en onder luide aanmoedigingen van het publiek opgelucht de kleedkamers opzocht. Waar voor DUNO een winstzege voor het grijpen was geweest was de teleurstelling na afloop natuurlijk groot. Het valt niet mee op de volgende regel ‘aan het papier' toe te vertrouwen maar eerlijk is eerlijk; de zege kwam hiermee vandaag misschien het meest toe aan de sympathieke dorpsclub uit Zevenhoven.
De jonge ploeg van trainer Manuel Vissers verscheen in vergelijking met vorige week in een enigszins gewijzigde opstelling aan de start: Sander als vertrouwd in de goal, achterin nam Remco de Graaf de positie in van de aan zijn hamstring geblesseerde Leon van der Zalm. Verder bestond de verdediging uit Lorenzo Giacomelli, Stephan van der Kruk en Nick Heikoop. Het aanvallend ingestelde middenveld bestond uit Marc Boshoff, Marcus Post, Erwin van der Harst en Jordi Selder. Voorin traden Rico Westdorp en Ricardo Luijando aan.
De 1e helft was van een matig niveau. DUNO speelde zeer wisselvallig. Soms werd er goed gecombineerd, was er zichtbaar de wil aanwezig om vooral te voetballen en was het spel hierdoor verzorgd te noemen. Op andere momenten werd er onnodig veel balverlies geleden en waren de passes soms slordig. Aanvallend was DUNO tot de 16 meter-lijn af en toe gevaarlijk. Hierna stierven de aanvallen in schoonheid. Waar soms eerder op doel geschoten zou kunnen of moeten worden werd toch de combinatie gezocht met onnodig balverlies als gevolg. Jammer, want als er eerder doelgerichtheid zou zijn gespeeld dan had DUNO zichzelf meer kansen weten te scheppen. Nu was het pas in de 38e minuut dat DUNO voor het eerst gevaarlijk werd. Een doorMarc Boshoff genomen vrije trap verdween echter in de muur waarna Jordi Selder naast schoot. Enkele minuten later was het Marcus Post die te onbaatzuchtig was en beter zelf had kunnen schieten dan in kansrijke positie een medespeler te zoeken. Zijn voorzet kwam niet goed aan en hiermee was een doelkans verloren.
Zevenhoven kon ook nauwelijks gevaarlijk worden. Verdedigend had DUNO het in organisatorisch opzicht goed voor elkaar en konden de Zevenhoven-aanvallen redelijk eenvoudig worden opgevangen. Bij enkele vrije trappen van Zevenhoven was de organisatie minder goed geregeld. Het wel of niet opstellen van een muurtje, en ook de vraag hoeveel spelers daar wel of niet in moeten worden opgesteld werd chaotisch en ad-hoc georganiseerd. Spelers: als een doelman luid roepend 3 spelers in een muur zet dan moeten daar dan ook 3 spelers direct gehoor aan geven... In de 42e minuut werd dat DUNO fataal. Zevenhoven mocht een vrije trap geven waarbij Sander de lastige stuit van de bal vlak voor hem niet voldoende kon afweren; 1-0 door Richard Corts.
Na rust nam Paul Droppert de plaats in van Rico Luijando en ging DUNO meer dan in de 1e helft actief op jacht naar de gelijkmaker. In de 52 minuut was het Marcus Post die met een fraaie volley net over het doel schoot. In de 57e minuut was het wel raak. De doelman onderschatte de snelheid van de storende Jordi Selder waarna de bal via de voet van Jordi traag over (?) de doellijn rolde;1-1. DUNO kreeg meer grip op de wedstrijd en was zeker gelijkwaardig met het fysiek sterkere Zevenhoven. In de 65e minuut werd een lichte overtreding binnen het zestienmetergebied van Nick Heikoop met een strafschop bestraft. Waar het Zevenhoven-publiek al een treffer vierde liet Sander weer eens zien dat hij vaker penalty's stopt. Marco Pellegrom moest in Sander op dat moment zijn meerdere erkennen.
Dàt moment, het stoppen van de penalty, was voor DUNO een psychologisch belangrijk moment. DUNO voetbalde zichtbaar met meer zelfvertrouwen en zocht met snelle uitvallen het doel van Zevenhoven.In de 72e minuut profiteerde DUNO maximaal van een twijfelachtig meegekregen hoekschop. Stephan van der Kruk wist hard en zeker het net te vinden:1-2. Enkele minuten later was de stand weer gelijk. De rechterspits van Zevenhoven werd bij een uitval slecht gedekt en nu was Marco Pellegrom wel trefzeker;2-2.
Met nog een kwartier te gaan was het duidelijk dat het nog 15 resterende en spannende minuten zou worden. Zevenhoven, met ruggensteun van het stevig aanmoedigende publiek, en DUNO lieten zien dat men graag de 3 punten aan de totaallijst wilde toevoegen. In de 85e minuut werd een afgeslagen hoekschop van Zevenhoven door ene Jeffrey van' t Lith op een fraaie wijze in de kruising geschoten. Sander was hierbij volstrekt kansloos; 3-2.
Met Ferhad Isik en Jack Donck voor Nick Heikoop en Remco de Graaf probeerde Manuel Vissers het tij te doen keren. En DUNO slaagde daar bijna nog in. Jordi Selder had 2 minuten voor tijd veel pech toen hij een fraaie en snelle aanval op de paal zag belanden. Een gelijkspel was hiermee verkeken en dat was uiteindelijk teleurstellend.
DUNO hoeft niet in paniek te raken. Met 5 punten uit 4 wedstrijden staat DUNO in de middenmoot van de 2e klasse C waar veel clubs aan elkaar gewaagd zijn. Met het toch vaak verzorgde voetbal kan deze jonge ploeg alleen nog maar beter worden. Resultaten in de vorm van punten zullen dan zeker volgen, bijvoorbeeld volgende week al tegen Soccer Boys.