DUNO doet weer helemaal mee

8 november 2008 0:00

Daan de Ligt

De stand na 9 wedstrijden, DUNO doet weer helemaal mee
DUNO begon overtuigend aan het duel tegen Haaglandia, al na twaalf minuten stond de 1-0 op het scorebord. Jordy Selder mocht op links een hoekschop nemen en dat deed hij perfect, Jonathan Roeleveld kopte vervolgens de bal onhoudbaar langs de Rijswijkse doelman. Na 25 minuten was het opnieuw raak, Jerry Wensveen werd op rechts de diepte ingestuurd en zijn voorzet belandde op maat op het kopgrage hoofd van Wesley Spaans, opnieuw was de doelman van Haaglandia volkomen kansloos. Maar Haaglandia liet het er niet bij zitten, met overtuiging werd de aanval gezocht en bijna kwam de 2-1 op het scorebord te staan, het was aan twee uitstekende reddingen van Sander Tomeij te danken dat dit niet gebeurde. Vlak voor het rustsignaal van deprima leidende scheidsrechter kreeg ook DUNO nog twee riante mogelijkheden, eerst schoot Paul Droppert loeihard op de lat en vervolgensbehoedde de doelman van de gasten zijn elftal voor de 3-0 door een schot van Jerry Wensveen katachtig te pareren. Die 3-0 kwam er echter toch, in de laatste seconden van de eerste helft was het Jerry Wensveen die oog in oog met de keeper kwam, hij wou de bal hard in het doel schieten, maar raakte het leder volkomen verkeerd. Tot zijn eigen verbazing en ook de verbazing van al de aanwezigen verdween de bal echter door een vreemd effect toch in het doel. Een 3-0 ruststand derhalve en met zo'n standis zelfs thee best wel een lekker drankje.
Na die lekkere thee begon DUNO m.i. toch iets te laconiek aan de tweede helft, Haaglandia bepaalde het spel en Haaglandia kreeg de kansen. En ... Haaglandia scoorde ook, een terecht toegekende vrije trap op zo'n 20 meter van het doel werd door Sahan Kalkanoglu magnifiek langs de muur en langs Sander Tomeij tegen de touwen gejaagd. DUNO had het moeilijk in die fase en Haaglandia toonde aan over technisch zeer vaardige spelers te beschikken, bijna kwam de 3-2 op het scorebord, maar opnieuw was Sander Tomeij de redder in nood. En net toen DUNO een beetje begon te wankelen, was daar die prachtactie van de herboren Paul Droppert, als een Marco van Basten in zijn beste jaren stifte hij de bal uit een moeilijke hoek langs de doelman van Haaglandia: 4-1. De wedstrijd was beslist, Haaglandia (prima spelers, maar nog geen team) gaf de moed op en DUNO (prima spelers en een hecht team) kreeg nog een aantal riante mogelijkheden op een hogere score. Het bleef echter bij die 4-1 en daar was iedereen in het DUNO-kamp best tevreden mee.