Broodjes kip van Marianne en Cor na verlies DUNO Vrouwen 1

31 maart 2018 0:00

DUNO Vrouwen 1 - Antibarbari 1-6, 25 maart 2018

Op 25 maart moesten we tegen een van de titelkandidaten Antibarbari. Uit ging we pas in het laatste kwartier tenonder dus we hadden hoop op punten. We begonnen met Danilla Amatdawoed, Kim de Koning, Mellissa van Oeveren, Carolien Wegma , Debby Dam, Anouk van Heuvel, Zuleyha Dalgic, Ramona Lukasse , Lotte Barmentloo, Sarah Leidelmeijer en Denise Brugman.

In de eerste minuut was het bijna raak: de snelle spits kreeg de bal, maar haar schot had niet veel vaart en Danilla kon redden. Antibarbari zette druk, maar echt kansen kregen ze niet. Na een diepe bal was het Anouk die voor de keepster kwam - helaas schoot ze gehaast over. In de 20ste minuut was het de snelle spitas die wegdraaide en binnen schoot 0-1. Vijf minuten later was het 0-2 na een afstandsschot.
We bleven voetballen en kregen wat kansen. Vlak voor rust was het Debby die achter een diepe bal aanging. De keepster schoot tegen haar op en zo kon ze kon de 1-2 binnen schieten. In het begin van de tweede helft ging het op en neer en na een fantastische redding van Danilla ontstond er een corner. De corner werd prachtig binnengekopt in de kruising 1-3. Daarna ging het snel: na een mooi afstandsschot en een eigen doelpunt stond het ineens 1-5.
Uiteindelijk werd het 1-6. Een geflatteerde uitslag, maar de overwinning was wel verdiend. We knokten weliswaar voor elke meter maar we benutten onvoldoende de kansen. Anders had het misscien toch anders gelopen.
Op 8 april naar Olympia. Als we zo spelen als vandaag zou het moeten lukken om de punten te kunnen pakken. Na de wedstrijd konden we onze teleurstelling wegeten met de heerlijk broodjes hete kip van Cor en Marianne. Hartelijk dank daarvoor.