DUNO-mascotte en groter complex: hier de antwoorden op jouw vragen - HSV DUNO

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

DUNO-mascotte en groter complex: hier de antwoorden op jouw vragen

DUNO-mascotte en groter complex: hier de antwoorden op jouw vragen

16 mei 2020 7:15

GZ

We vroegen je onlangs via onze website, app en onze sociale media-kanalen te reageren als je vragen hebt over de club. Zeker in deze tijden van corona kunnen we ons voorstellen dat je met kwesties zit. We ontvingen heel wat reacties en hieronder doet voorzitter Jeroen van der Zwan een poging je te antwoorden. Vragen stellen kan nog steeds, onder meer via info@hsvduno.nl en laat van je horen.

LEES OOK: Heb je wat aan DUNO te vragen, dat kan nu

Dit zijn de vragen die jij stelde:

Wanneer komt er een DUNO-mascotte?
Jeroen: Tot op heden hebben we als DUNO nog nooit over een mascotte nagedacht. We hebben natuurlijk een mooie leeuw in ons huidige embleem verwerkt, dat wel. Misschien is het een idee hier als bestuur over na te denken en een mascotte te bedenken die we dan tijdens het jaar waarin we 100 jaar bestaan, in 2023, presenteren. Net zoals ze bij een EK of WK doen.

Is de kans groot dat we ooit een groter complex krijgen?
Jeroen: DUNO heeft natuurlijk een fantastisch mooi complex op een heel mooie locatie te midden woonwijken waarin veel jeugd woont.  Voordeel is dat hierdoor je als club goed verbonden bent met de wijken om je heen en de leden nooit ver hoeven te reizen om op de club te komen. Nadeel is dat we als club niet verder kunnen uitbreiden als het gaat om het aantal velden en dus ons ledental. Persoonlijk ben ik er wel van overtuigd dat je als club de beschikking zou moeten hebben over meer dan twee voetbalvelden om ook in de toekomst bestaansrecht te hebben. In die zin is het thema binnen het bestuur geregeld onderwerp van gesprek. Maar laten we alsjeblieft ook trots zijn op het geweldige complex dat we hebben. Dat is echt uniek voor de voetbalwereld.

Gaat DUNO 1 volgend jaar promoveren?
Jeroen: Als ik eerlijk ben is het antwoord hierop: Nee. Maar als ik dit zeg, wil ik hierbij ook vertellen dat dit helemaal niet de doelstelling is die we als club hebben op dit moment. Wel: Een stabiele derdeklasser zijn met leuk voetbal en zoveel als mogelijk met spelers die bij DUNO zijn opgegroeid. Waarbij we uiteraard blij zijn met alle selectiespelers, ook degenen die recent een thuis hebben gevonden bij DUNO. En ook beogen we een rijk clubleven te hebben, met veel ruimte voor de jeugdvoetbal. Misschien leg ik nu wel een beetje teveel druk neer bij trainers Ton Jenner en Nathan Hamme, maar van DUNO 2 - een elftal met veel sterke spelers uit onze eigen jeugd - verwacht ik wel een hoop komend seizoen.

Welke club is onze grootste rivaal of wat is de mooiste derby?
Jeroen: Ik denk niet dat DUNO een grootste rivaal heeft. Uiteraard zijn er altijd wat meer aantrekkelijke wedstrijden met de verenigingen die direct in de buurt liggen. De enige derby is natuurlijk die tegen onze buren HVV RAS en ODB. De eerste elftallen spelen dan wel sinds een aantal jaren niet meer op hetzelfde niveau, maar jeugd en lagere senioren komen elkaar geregeld tegen om de “strijd” van de Vruchtenbuurt te beslechten. Dat blijft op elk niveau mooi om mee te maken (lees onder de foto verder)

Jeroen_van_der_Zwan.jpg
Jeroen van der Zwan: 'Groen-zwart is het mooist.'

Zal Ton Jenner ooit trainer worden van DUNO 1?
Jeroen: "Zeg nooit nooit, maar ik denk niet dat de ambities van Ton Jenner hier liggen. Ton werkt graag met een jonge, gretige groep en kan deze groep dan ook zichtbaar beter maken. Hij leidt op excellente wijze spelers op, een rol als trainer van het tweede elftal ligt dan meer voor de hand.

Wat vinden jullie van de groen/zwarte kleurencombinatie?
Jeroen: Dit is natuurlijk de mooiste combinatie die je maar kunt bedenken. Ook heel praktisch. We hebben bijna nooit het probleem dat we in een ander tenue moeten spelen omdat onze kleuren te veel op die van de tegenstander lijken. We hebben ons tenue in de loop der jaren met de tijd mee laten gaan, maar het bleef groen-zwart. Op deze kleuren zijn we trots en met groen-zwart gaan we zeker de honderd jaar halen. 

Hoe ziet DUNO eruit na de coronacrisis?
Jeroen: Na de coronacrisis zal DUNO, denk ik, niet heel veel veranderd zijn. Ik denk wel dat door de coronacrisis er meer waardering is voor sportverenigingen als geheel.De functie die sportverenigingen binnen de maatschappij hebben, is door deze crisis wel duidelijk geworden en wordt door de leden toch node gemist. Ik hoop dat alle DUNO'ers de club nog beter op waarde schatten en het een uitnodiging mag zijn om zelf nog meer deel te nemen aan het verenigingsleven.

Welke club is een voorbeeld voor DUNO?
Jeroen: Er is niet een specifieke club die een voorbeeld is voor DUNO. Elke club heeft te maken met zijn eigen sterke en zwakke punten. De kunst is dat we als bestuur ervoor zorgen dat de club zich blijft ontwikkelen. Ik denk dat we als DUNO veel al goed voor elkaar hebben en op veel dingen trots kunnen zijn. Maar er zijn echt nog wel zaken waarin we moeten groeien. Natuurlijk kijk je dan als bestuur ook hoe andere clubs dat doen.

Hoe staat DUNO tegenover ADO?
Jeroen: In het verleden zijn we amateurpartners geweest van ADO Den Haag. De profclub koos voor een andere koers en nu zijn we wat meer op afstand. Maar natuurlijk zijn we fan van de eredivisionist. De club heeft het de afgelopen jaren het niet gemakkelijk gehad en is in het afgelopen seizoen door het oog van de naald gekropen. De aanstelling van directeur Mohammed Hamdi lijkt ervoor te zorgen dat de club en zijn aandeelhouders in ieder geval op een lijn zitten. Dit geeft rust en dan kan de club ook gaan bouwen. Door de recente wijzigingen in staf en technisch kader lijkt men een fundament te willen leggen om deze opbouw te kunnen gaan doen. Amateurclubs  in Den Haag en omstreken zien nu te veel dat spelers naar een andere profclub gaan dan naar ADO. Het zou toch mooi zijn als dit verandert en spelers de mogelijkheid krijgen om bij ADO  de opleiding voort te zetten en wij spelers vanuit de DUNO-jeugd zien debuteren bij ADO Den Haag.

Gaan de jeugdtoernooien bij DUNO nog door?
Jeroen: Zoals het er nu voor staat gaan deze niet door. We zijn op de achtergrond al wel scenario's aan het uitwerken voor als er meer mogelijkheden ontstaat en ruimte wordt geboden om meer te doen.

 

Bron: DUNO
Delen

Lees meer over:
Corona Jeroen van der Zwan

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!