Tim van Zweden en Youssef Talhaoui helpen DUNO aan zege op SJC

9 september 2023 23:30

GZ

In een tweede helft met beter voetbal is onze hoofdmacht er zaterdag 9 september in geslaagd met 2-4 te winnen bij SJC. Het was de tweede wedstrijd in de bekerpoule, die we vorige week begonnen met een thuisnederlaag tegen Teylingen. Ditmaal kwam DUNO in Noordwijk goed uit de startblokken, het leidde tot een 0-1 voorsprong, maar daarna slaagde SJC erin de voorsprong te pakken. Na de doelwisseling herstelde DUNO.

DUNO kwam al na twee minuten op voorsprong door een doelpunt van Tim van Zweden (foto). Uit twee omschakelmomenten scoorde SJC twee keer en ging met een 2-1 voorsprong de rust in. Na de doelwisseling stelde DUNO orde op zaken. Uit een doorkopbal Robin Schuurman produceerde Youssef Talhaoui de 2-2. Talhaoui nam ook de 2-3 voor zijn rekening en Tim van Zweden gooide het duel op slot met zijn tweede treffer van de middag na een steekbal van Calvin Bakker: 2-4. (lees onder de foto's verder).

Tim van Zweden, tweemaal raak.

Youssef Talhaoui, tweemaal raak.

DUNO 2 en Vitesse Delft hielden elkaar in evenwicht; hier werd het 2-2 met twee goals van spits Sven Brugman. Hij schoot onder meer raak uit een vrije trap, waarbij Sven de bal exact in de kruising plaatste. DUNO 35+1 won knap bij KSD, 0-1. DUNO vrouwen 1 moest de punten laten aan Die Haghe (5-0). DUNO JO18-1 versloeg Quick met 3-1. JO17-1 haalde uit tegen Scheveningen en maakte het halve dozijn treffers vol: 6-0. Tot slot: JO11-3 scoorde maar liefst 19 keer, hier was Quick de dupe van (19-0). Ook JO13-2 had het op de heupen, hier scoorden we negen keer tegen Quick (9-4).