Eerste en laatste minuut cruciaal bij 1-1 DUNO tegen ODB

28 oktober 2023 18:30

GZ

De eerste en laatste minuut waren cruciaal in de burenstrijd tussen DUNO en ODB. Aan de Albardastraat was het binnen 60 tellen 1-0 voor de thuisploeg, terwijl DUNO nog voorbij de 90ste minuut de 1-1 aantekende. Een kopbal van invaller Tim van Zweden deed de ODB-defensie alsnog capituleren, waarmee een gelijkspel uit het vuur werd gesleept. Met die uitkomst mocht DUNO niet mopperen.

Er was nog een overeenkomst tussen "zestig tellen na het beginsigaal" en "zestig tellen voor het eindsignaal". Beide keren was Olav Ruijl, ditmaal als rechtsback geposteerd, erbij betrokken. In het eerste geval beging de DUNO-aanvoerder een slordigheid die de 1-0 van ODB inleidde, maar hij maakte het wel goed met de uitstekende voorzet waaruit Tim de gelijkmaker heel knap binnenkopte.

DUNO en ODB hadden het publiek niet heel veel te bieden. Er werd gezwoegd en gezweet, maar tot heel veel kansen wilde het niet komen. Waar in de eerste helft nog wat verhitte momenten waren, nam DUNO het tweede bedrijf in handen. Toch lukte het de ploeg van trainer Kenneth Lamens maar niet om dit overwicht in de score tot uitdrukking te brengen. Dat het in de blessuretijd alsnog lukte was bijna een wonder te noemen, maar wel zo prettig.

Scheidsrechter uitstekend

Was er dan een iemand echt heel goed deze middag? Jawel, scheidsrechter David van Dis. Normaliter fluitend in de derde klasse, maar nu aangesteld om deze buurtkraker in de vierde klasse in goede banen te leiden. Dat deed hij op een uitstekende manier, alle complimenten aan deze leidsman.

DUNO is blij met de 1-1 in extremis, gemaakt door Tim van Zweden.