INTERVIEW : Jordi Domingos blikt terug op zegende overwinning DUNO 2

6 februari 2024 11:45

NT

De webredactie van H.S.V. DUNO stelde Jordi Domingos (trainer DUNO 2) een aantal vragen na aanleiding van de klinkende overwinning op competitiegenoot Laakkwartier.

Jordi, afgelopen zaterdag wist DUNO 2 met 7-3 te winnen van Laakkwartier. Hoe heb jij de wedstrijd ervaren ?
Van tevoren heb ik wat informatie ingewonnen en vooral gekeken hoe de tegenstander het doet. Dit heb ik aan de jongens overgebracht en instructies meegegeven. De wedstrijdvoorbereiding was bij ons goed. Wat ik wel in mijn ooghoek zag, was dat Laakkwartier wat moeite had intern tussen de trainer en de spelers. Ik wist niet precies wat er gaande was. Dan de wedstrijd zelf. We kwamen snel op voorsprong (binnen 20 seconden scoorden we). We speelden niet nauwkeurig, vond ik, maar we scoorden wel onze doelpunten, wat ons in het zadel leek te helpen. Met rust stond het 4-0, maar ik was zeker niet tevreden over het vertoonde spel, en dat heb ik goed laten blijken. Na rust pakten een aantal jongens dit goed op en scoorden we de 5-0 via een mooie opgezette aanval over een aantal schijven. Echter, het spel werd rommelig van onze kant. We speelden vanuit achterin niet compact genoeg, waardoor zij 3 keer achter elkaar wisten te scoren. Rond de 72e minuut stond het 5-3 en moesten wij orde op zaken stellen. Dat deden we gelukkig en we wisten uit te breiden naar 7-3. Achteraf ben je dan toch trots op die gasten omdat ze stappen vooruit maken in hun ontwikkeling. Iedereen maakt stapjes, en sommigen enorme sprongen. Ze hebben vandaag weer laten zien waarom ik zo enorm trots op ze ben. Ze voetballen als eenheid die voor en met elkaar hard willen werken

Als je naar het scoreverloop kijk zie je één uitblinkende naam, Kevin Jacobs maakte 4 doelpunten en 2 assists ?
Je kunt stellen dat ik dat zo vind. Ik kijk verder dan alleen doelpunten. Het is een team effort. Ja, Kevin was vandaag gretig, maar zijn spel kon beter. Dit hebben we achteraf ook besproken. Zijn doelpunten zorgden ervoor dat zijn werk beloond werd, en hij werd volgens de voetbal.nl app gekozen tot MOTM. Voor mij waren er een aantal die mijn stem verdienden. Jorginho en Dwight vond ik sterk spelen, Mark en Joeri de eerste helft, Irfaan en Yordi vielen goed in. Sunny de 2e helft. Sowieso complimenten voor het hele team; daaraan wil ik echt niet voorbijgaan en kan ik over iedereen momenten noemen wat er goed ging. Mijn stem ging echter uit naar Thomas. Die speelt het hele jaar al volwassen.

Voorlopig even geen competitiewedstrijd. Staan er nog activiteiten of wedstrijden gepland in de tussentijd ?
Naast gewoon trainen spelen we oefenwedstrijden op dinsdag avond 13 februari tegen KMD 2 en zaterdag 17 februari tegen GDA 2.

Wil je verder nog niets kwijt aan onze volgers ?
Ik vond het mooi om te zien dat jongens van de O23 (die ook eerder in de ochtend een mooie 5-0 overwinning hebben geboekt) en 1e groep tijdens en na onze wedstrijd mij en onze jongens stonden aan te moedigen en liedjes over ons stonden te zingen. Je ziet dat dit een mooie hechte groep jongens is die waardeert wat je doet. Enorme waardering en respect hiervoor vanuit mij.