Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

#Corona Voorzitter DUNO: 'Club robuust genoeg, mits maatregelen'

#Corona Voorzitter DUNO: 'Club robuust genoeg, mits maatregelen'

7 april 2020 7:00


'Het zijn gekke en onzekere tijden op dit moment. Van iedereen wordt veel gevraagd. Of dit nu prive is of op het werk - we krijgen nogal wat voor de kiezen.' Zo begint de brief van voorzitter Jeroen van der Zwan namens het bestuur van DUNO aan de leden. Nu dit epistel bij de leden in de (digitale) brievenbus is beland, lijkt het ons goed deze ook hier kenbaar te maken. Over de gevolgen van het coronavirus voor onze voetbalclub.

Beste leden van DUNO,

Hoe gaat het met jullie? Het zijn gekke en onzekere tijden op dit moment. Van iedereen wordt veel gevraagd. Of dit nu prive is of op het werk - we krijgen nogal wat voor de kiezen. Daarom deze brief, die je ook als videoboodschap kunt bekijken.

Tekst gaat verder onder de video


Videolink : https://youtu.be/MkUysXlDyB4

Als bestuur van de club hopen we allereerst dat het goed met je gaat. Dat het virus jou persoonlijk niet heeft getroffen, maar ook je dierbaren niet. En als dat onverhoopt wel zo is, dan wensen we jou en wie je liefhebt een voorspoedig herstel toe.

Complex gesloten

We weten inmiddels dat de kabinetsmaatregelen betekenen dat we dit seizoen niet meer voetballen. Het is nog maar de vraag wanneer dat wel zo kan zijn. Gezondheid staat voorop en we hebben met elkaar te accepteren dat ons gewone, fijne leven vaak er nu niet meer is. Ons complex blijft uiteraard gesloten zo lang als dit vanuit de overheid wordt opgelegd.

Geen weekeinden vol voetbal, geen doelpunt te vieren, geen gezellige clubavond op donderdag, je niet druk maken over een gemiste kans, je voetbalvrienden niet meer zien. Dat valt niet mee. We missen dat en willen in deze brief jou ook laten weten dat we jou en jullie missen.

Mocht je de vraag hebben of we als club robuust genoeg zijn om dit op te vangen, dan is het antwoord: ja. Een overtuigend ja. Mits we met elkaar onze contributieverplichtingen aan DUNO nakomen en we als bestuur onvermijdelijk kritisch kijken naar onze betalingen en uitgaven. 

Contributie

We hebben nauwelijks leden bij ons gehad die vragen stelden over de contributie. Dat stemt ons blij, want het zorgt voor saamhorigheid. Over die contributie willen we voor de goede orde wel dit kwijt, zoals deskundigen op diverse plekken ook hebben laten weten: De juridische relatie tussen een sportclub en een lid is het lidmaatschap. Het is statutair vastgelegd dat je contributie moet betalen. Als lid van DUNO ben je akkoord gegaan met de statuten en dus ben je contributie verschuldigd. Het maakt dan niet uit of de club haar doelstellingen heeft kunnen waarmaken. Bij een lidmaatschap van een vereniging is nu eenmaal geen sprake van wederkerigheid van rechten en plichten zoals bij een overeenkomst, met een sportschool bijvoorbeeld.

Nogmaals: jullie hebben hier tot nog toe niet over aan de bel getrokken, maar wij vinden het wel zo zuiver dit met elkaar te delen. Wat ons allen overkomt is van buitengewone orde en niet voorstelbaar geweest, we zullen nu met elkaar als leden van de club dit moeten dragen. DUNO heeft overigens aangeklopt voor steun bij de overheid, conform regelingen die in werking zijn gesteld. Want je kunt je voorstellen dat we inkomsten mislopen met elkaar, zoals de horeca. Met externe partijen en de gemeente zijn we als bestuur in overleg om afspraken te maken over verschuldigde inkomsten en uitgaven, nu ons complex is gesloten.

Vergoedingen

De  vrijwilligersvergoedingen voor de diverse functies binnen onze vereniging zijn reeds of worden tot en met maart 2020 gewoon uitbetaald. Voor wat betreft de vrijwilligersvergoedingen en andere betalingen over april en mei 2020 kunnen wij deze alleen betalen als daar een rechtvaardiging voor is, met andere woorden of er activiteiten uitgevoerd zijn om deze vergoeding te rechtvaardigen. Dit is met name fiscaal gedreven. Wij kunnen dan ook alleen een vrijwilligersvergoeding uitbetalen als er activiteiten verricht zijn. Wij zullen met jou in contact treden als dit jou betreft.

DUNO is meer dan een mooie club met ruim 500 leden. Wij hebben mensen om ons heen die we vanaf deze plek alle gezondheid toewensen. En: we maken van de gelegenheid gebruik onze sponsors een hart onder de riem te steken. Leden die sponsor zijn, sponsors die sponsor zijn omdat ze onze vereniging een warm hart toedragen. Wij roepen je op om vooral ook aan hen te denken. Als het maar even mogelijk is, steun ze dan. In je dagelijkse boodschappen of wanneer je andere dingen nodig hebt. Zij verdienen onze betrokkenheid en steun.

Tot slot: Met jullie hopen wij dat we gezond mogen blijven. En dat er weer een tijd komt dat we ons clubleven kunnen hervatten. Wanneer dat is en in welke mate is nog volstrekt ongewis. Laten we het vertrouwen houden dat het (club)leven ons op een dag weer toelacht.

Namens het bestuur,

Jeroen van der Zwan, voorzitter

 

Bron: Het Bestuur / DUNO-TV
Delen

Lees meer over:
Bestuursmededeling COVID19 Corona DUNOTV

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!