Hardwerkend DUNO JO11-1 moet meerdere erkennen in Quick

Quick JO11-1

Hoofdklasse 13

27 september 2020 10:30

Nicky Pronk

Zondagmorgen 27 september 2020, 10.30 uur het thuisduel DUNO JO11-1 tegen Quick JO11-1. Zaterdagavond geen tijd om door te zakken en op tijd naar bed want er staat een pittige wedstrijd op het programma. Helaas heeft Deawon besloten te stoppen met voetbal. Deawon heel erg bedankt voor je bijdrage aan het team. Ouders bedankt voor jullie support. Hopelijk zien we jullie nog eens terug. Omdat we Deawon missen hebben we Davey uit de JO10-1 gevraagd om ons vandaag bij te staan. Succes!

Gelijk in de eerste minuut krijgt DUNO een kans op het doel van Quick, deze belandt naast het doel. Goed begin van de wedstrijd. Al snel komt DUNO weer op het doel van Quick af. De keeper komt uit en zorgt dat deze kans naast het doel komt. Wel een corner voor DUNO. Deze wordt genomen. Een mooie bal op het hoofd van een DUNO speler maar helaas gaat deze over. Quick geeft gas richting het doel van DUNO. Het schot volgt maar belandt schuin over het doel. Ook de corner die hieruit volgt voor Quick beland schuin over.

Opnieuw komt Quick op het doel van DUNO af. Het schot volgt en de keeper houdt het doel schoon en de verdediging rost de bal weg.

Het spel blijft even op het DUNO gedeelte doorgaan zonder spannende resultaten.

DUNO ziet kans om los te breken richting het doel van Quick. Maar de bal komt bij Quick. DUNO zet goed druk op de keeper en kan hierdoor de bal bijna niet kwijt. Er wordt door iedereen goed gewerkt. Quick komt weer richting het doel van DUNO. Daar komen ze de keeper tegen met een goede redding. Jammer Quick. DUNO weer in de aanval en de druk blijft erop. DUNO werkt goed maar moet wel meer moeite doen hopelijk houden ze dit vol. De verdediging doet het goed, maar helaas uit het niets toch de 0-1 voor Quick. Gelijk daarna krijgt DUNO kans op de revanche maar die wordt niet benut. We blijven jagen op een doelpuntje. Eerste time out.

De wedstrijd wordt hervat. Quick gaat direct in de aanval met een schot. Deze gaat naast. DUNO reageert hier gelijk op en valt aan een beheerst lobje over de keeper en daar is het verdiende doelpunt, 1-1. Lekker hoor! De aftrap wordt genomen en het spel gaat weer verder. Quick zet de verdediging van DUNO op het verkeerde been en scoort de 1-2. Na de aftrap volgt een overtreding van Quick op DUNO. Een vrije trap wordt gegeven. Deze wordt heel beheerst genomen en resulteert in de 2-2. Al snel komt DUNO weer op het doel van Quick af. Het schot maar de keeper weet nog net de bal over het doel te wippen. De corner die hieruit volgt wordt niet benut, de rebound beland ik de handen van de keeper. Quick komt recht op het doel van DUNO af. De keeper komt goed uit en maakt een goede redding. Over en weer volgen een paar kansen die niet in de doelen vallen. Quick is weer dicht bij het doel van DUNO. De verdediging wil de bal wegwerken maar raakt de bal niet. Quick scoort de 2-3. Met die stand gaan we de rust in.

Na de rust staat iedereen weer op scherp en gaat de wedstrijd weer van start. Het is het welbekende derde kwart van DUNO. Hopelijk deze keer niet, we gaan het zien. Quick komt snel op de 2-4. De keeper raakt hierbij geblesseerd. Na de verzorging kan hij weer door. Quick blijft aanvallen. Is na de rust sneller en feller teruggekomen. DUNO moet scherp blijven het blijft gevaarlijk. Een blessure bij DUNO. De opstelling wordt even anders neergezet en het spel wordt hervat. De aanval van Quick belandt op de paal en de verdediging haalt weg. De verdediging heeft het druk. Vlak voor de tweede time out wordt het 2-5.

We zijn weer van start. Willen we nog scoren dan moet het in deze helft gebeuren, meer tijd is er niet. Een vrije trap voor DUNO. Deze gaat helaas schuin over. Quick valt gelijk weer aan en hun kans gaat rakelings langs het doel. DUNO komt voorbij de verdediging van Quick. Het schot van DUNO, de keeper moet grabbelen naar de bal en haalt de bal nog maar net uit het doel. Een mooi schot van DUNO richting het doel wordt goed aangenomen maar de keeper van Quick zit er tussen. Een aanval van Quick belandt klemvast tussen de voeten van de keeper. De laatste minuten komt Quick meer en meer naar het doel van DUNO. Maar de verdediging doet zijn best.

Quick’s aanval wordt goed gestopt maar resulteert in een vrije trap voor Quick. De vrije trap vormt geen gevaar voor DUNO. Ook een tweede vrije trap en corner voor Quick worden niet benut. De eindstand blijft 2-5.

Ondanks het verlies hebben de toeschouwers een leuke pot voetbal gezien. Er is vandaag veel gestreden en hard gewerkt. Speler van de week is vandaag Daniël.