DUNO 13-2 en 11-1 houden elkaar goed in evenwicht

HSV DUNO JO11-1

30 januari 2021 11:30

Edwin Martijn

Verslag DUNO 11-1

Na wat onderlinge wedstrijden op een half veld mogen we met de JO11-1 weer eens een wedstrijdje op een heel veld spelen. De JO13-2 ging de uitdaging graag aan en beide teams hadden er aan de warming-up te zien duidelijk zin in. Omdat de JO11-1 maar uit 9 spelers bestaat hebben we vandaag versterkingen geregeld uit de JO11-2 (Jay en Givano) en de JO13-1 (Jason en Luca). Bedankt mannen!

Na een indrukwekkende minuut stilte trapt de JO13-2 de wedstrijd af. Wat direct opvalt is dat de trainer van de JO13-2 heeft gekozen voor lengte en fysieke kracht in de spits en de JO11-1 juist met Sebas de kleinste man uit het team in de spits heeft lopen. Eens zien hoe dit gaat uitpakken. De eerste minuten zijn voor de JO13-2; hoewel onze verdediging prima staat en weinig kansen weggeeft krijgen we de bal niet altijd goed weg. We moeten we enkele schoten toestaan van buiten het strafschopgebied maar deze schoten leveren geen doelpunten op en dus komt de JO11-1 zonder schade deze fase door. Op het middenveld worden naarmate de wedstrijd vordert steeds vaker duels gewonnen wat ons in de gelegenheid stelt zelf ook aanvallend voor gevaar te zorgen. Mika en Daniel sturen met enige regelmaat de Jason en Luca weg via de zijkanten en Sebas laat zien dat je ook op snelheid en slimheid voor gevaar kunt zorgen. Verdedigend vraagt het natuurlijk wat meer nu we regelmatig veel ruimte achter ons hebben maar Joshua en Daan winnen op de flanken veel duels en Jay en Celena staan prima opgesteld en hebben de spits onder controle. Marijn wint veel duels op het middenveld zowel vlak voor onze verdediging als ook kort achter onze aanvallers en zorgt er daarmee voor dat we veel vaker in de aanval kunnen dan in de eerste minuten. Het goede spel levert enkele goede kansen op voor de JO11-1; we zien goed opgezette aanvallen maar in de afronding hebben we wat pech of wachten we net te lang met uithalen. Onze aanvallers Jason, Sebas, Luca en Mika als aanvallende middenvelder leveren echter enkele prachtige combinaties af die veelbelovend zijn voor het vervolg van de wedstrijd. Aan de andere kant komt de JO13-2 ook tot mooie aanvallen, maar ook hier komt geen doelpunt uit mede door alert keeperswerk van Justin en adequaat ingrijpen van Celena en Joshua. Ook Jay laat zien geen angst te kennen in de duels. Het eerste kwart levert geen doelpunten op, maar wel een aantrekkelijke pot voetbal om te zien als toeschouwer. Het tweede kwart levert hetzelfde beeld op; een gelijk opgaande wedstrijd met over en weer kansen en fraaie acties. Ook blijkt dat het leeftijdsverschil en daarmee het fysieke verschil soms zorgt voor lastig te beoordelen situaties voor de scheidsrechter. Er zit 2 jaar (en voor enkele spelers van de JO11-1 zelfs 3 jaar) leeftijdsverschil tussen de spelers en dan kan het zomaar gebeuren dat je spelers van de JO11-1 na een schouderduw letterlijk door de lucht zien vliegen, zoals we Marijn vliegles zien krijgen bij de zijlijn. Ondanks dat zien we ook veel mooie onderlinge duels en blijft het ook een sportieve pot van beide kanten. En mooi om te zien dat er geen angst te bespeuren valt bij de jonkies om de duels aan te gaan. We kunnen een 0-0 ruststand noteren en de neutrale toeschouwers die de kou trotseren hebben een aantrekkelijke eerste helft gezien.

Na de rust zijn er over en weer enkele kansjes, Lucas is een paar keer gevaarlijk op de rechterkant en Luca wordt namens de JO11-1 een paar keer goed weggestuurd door Daan op de linkerkant. Givano krijgt na een mooie actie een vrije trap welke door Daniel helaas naast het doel wordt geschoten. Aan de andere kant heeft onze verdediging het, ondanks dat ze elkaar goed helpen in de duels, een paar keer lastig tegen de lengte en het fysieke overwicht wat ook enkele goede kansen oplevert. In de laatste seconden van het derde kwart komt de JO13-2 dan toch op een 0-1 voorsprong door een mooie steekpass die de spits van de JO13-2 alleen voor de keeper zet. Via Justin stuitert de bal het doel in. Een mooie aanval en mooi doelpunt van de JO13-2!

Het laatste kwart gaan we vol op zoek naar de gelijkmaker. Sebas is een keer dichtbij en ook Jason krijgt nog een kans op de 1-1 maar pas laat in de tweede helft valt de gelijkmaker. Luca heeft de linkerkant stiekem verlaten en ingeruild voor een plekje naast zijn broertje in de spits en dat wordt gezien door Daniel. Met een mooie steekbal achter de verdediging zorgt hij ervoor dat Luca alleen op de keeper af kan gaan en met een schuiver laag in de hoek zet de oudste Looije de 1-1 op het scorebord. Het wordt daarna nog even billenknijpen als Tristan (die wij nog wel kennen uit de tijd dat hij bij ons in de JO9 speelde en daar het ene doelpunt na het andere op zijn naam schreef) op aangeven van een andere oud bekende (Louis, ook een oud teamgenoot van ons in de JO9) een poeier aflevert die net over de lat scheert. Samenvattend een boeiende pot voetbal met een terechte uitslag gezien het spelbeeld; 1-1. Speler van de week van de JO11-1 is Daan geworden na een beresterk optreden als linksback, maar we hebben genoten van het voetbal vandaag van alle spelers!