5 - 0

HSV DUNO JO13-2

20 maart 2021 11:30

Edwin Martijn

Het is zaterdagmiddag en na een wedstrijd van de JO11-1 kan ik de klok erop gelijkzetten. Om een uurtje of 2 een appje; "kun je iets van een verslagje schrijven?". Mijn standaard reactie is steevast hetzelfde; "tuurlijk, ga ik doen". Half uurtje later staat het dan op de mail en vaak dezelfde dag nog op de website. Maar wat kun je schrijven als je voor de 5e keer dezelfde onderlinge wedstrijd hebt gezien. Natuurlijk de uitslag is elke week anders en de JO11-1 tegen de JO13-2 is tot nu toe altijd een leuke wedstrijd geweest waarvan je vooraf nooit weet wie er aan het langste eind gaat trekken. Leuk voetbal, sportieve spelers en voor de scheidsrechter lijkt het me de ideale wedstrijd, want echt gezeur is er nooit. Maar het doet me denken aan de reactie die ik thuis regelmatig krijg als ik antwoord geef op de vraag wat we gaan eten. "Alweer pasta..." . Het is niet vies, maar het komt misschien net wat vaker terug op het menu dan ze zouden willen. Al merk ik ook dat, naarmate de "zaterdagochtend pasta" dichterbij komt, er toch weer een enthousiasme te ontdekken is dat er weer gevoetbald mag worden. En na een nogal rommelige aanloop naar de wedstrijd door ziektes en pijntjes heb ik ook ontdekt dat voetbal een goed medicijn is tegen allerlei kwaaltjes. Celena die pas net weer aan het trainen is nadat het gips van haar arm mocht stond weer te popelen om achterin als een soort Virgillia van Dijk alle gaten dicht te lopen. Mika die door ziekte eerst niet zou spelen, maar na een negatieve coronatest op vrijdagavond had afgesproken 10 minuten mee te mogen doen stond op zaterdagochtend naast een ajax-prullenbak vol met zakdoekjes te verkondigen dat hij echt wel kon voetballen. 10 minuten werden er ruim 80. Joshua waarvan we van zijn moeder op zaterdagochtend vlak voor de wedstrijd hoorden dat hij last heeft van zijn enkel, maar die 90 minuten lang duel na duel aanging en sprint op sprint eruit gooide alsof hij wilde zeggen dat zijn moeder zich namens hem niet zo moest aanstellen. Kun je je voorstellen wat er in onze jeugdige voetballers loskomt wanneer ze eindelijk weer in competitieverband mogen gaan voetballen. De enige die uiteindelijk ontbrak bij de JO11-1 was Lucas. Zaterdagochtend ziek opgestaan en echt niet in staat te voetballen. Beterschap gozer!!

De wedstrijd dan.. JO11-1 begint in een iets andere opstelling dan normaal. Mika (normaal linksmidden) en Luca (normaal linksbuiten) wisselen van positie zodat de fitte Luca de meters kan maken die Mika normaal maakt op het middenveld. De gemiddelde linksbuiten zie je dan met zichbare tegenzin de meters op het middenveld maken, maar Luca niet. Alsof hij het zelf heeft bedacht en aangeboden loopt hij zich helemaal leeg, 90 minuten lang. Met Daan achter hem op de linkback positie die elk duel weer vol aangaat en op de juiste momenten mee gaat naar voren loopt de linkerkant als een trein. Wel worden we in het eerste kwartier veelvuldig gedwongen te verdedigen, want zoals iedere wedstrijd tot nu toe tegen de JO13-2 starten ze goed en ook nu is het eerste kwartier voor hun. Grote kansen levert het nog niet op in deze fase en de ballen die richting het doel gaan van de JO11-1 zijn geen probleem voor Justin. Na dit eerste kwartier komt de JO11-1 er wat vaker gevaarlijk uit. Rechts staat Joshua niet alleen heerlijk te verdedigen, maar staat hij vaak aan de basis van de aanvallen over de rechterkant. Mooie combinaties met Daniel die rechts op het middenveld staat en Jason als rechtsbuiten zorgen ervoor dat ook aan die kant de JO11-1 gevaarlijk kan worden. Sebas, wederom in de spits, laat zich regelmatig wat terugzakken en is daarmee ook een goed aanspeelpunt voor Marijn en Jay die hem ook regelmatig weten te vinden. De eerste kansjes van de JO11-1 zijn voor Jason en Mika. Beiden kunnen hun schot net niet genoeg kracht meegeven en zijn een makkelijke prooi voor de uitstekende keeper van de JO13-2.
Het eerste doelpunt valt uiteindelijk aan de kant van de JO11-1; Luca stuurt Mika weg aan de linkerkant en die weet dit keer wel af te ronden; 1-0. In de laatste paar minuten lijkt de vermoeidheid bij de JO11-1 zichtbaar te worden, maar desondanks halen ze met deze 1-0 voorsprong de rust.

In de tweede helft komt Santino er een paar keer in bij de JO11-1 om zo de spelers van de JO11-1 die niet helemaal fit (meer) zijn wat rust te kunnen geven. Dat is nodig want ook al staat Jay geweldig te voetballen, hij heeft er al een hele wedstrijd in zijn eigen team opzitten. Het eerste kwartier van de tweede helft is nu duidelijk voor de JO11-1. Sebas wordt weggestuurd en hij ziet zijn schot met een prachtige curve om de keeper heen in het doel belanden. De 3-0 volgt al snel als Daan de bal onderschept en Jason wegstuurt. Hij weet net genoeg ruimte voor zichzelf te creëren om op doel te kunnen schieten en rondt keurig af in de verre hoek. Dit doelpunt lijkt het startsein voor de JO13-2 om er een schepje bovenop te gooien en ze worden steeds vaker gevaarlijk. Dit leidt tot een aantal corners en kort daarna een schot van een meter of 15 die iedereen aan de kant eigenlijk al telden, maar Justin weet hem met een wereldredding uit het doel te houden, waarna Celena en Joshua de bal weg weten te werken. Een paar minuten later weer een gevaarlijk moment als een eerste schot wordt gestopt door Justin, de rebound tegen Jay wordt aangeschoten en daarna een derde kans op onvoorstelbare wijze ook niet in het doel eindigt. Hier komt de JO11-1 in 1 aanval drie keer heel goed weg en heeft de JO13-2 gewoon heel veel pech. Dat de bal kort daarna aan de andere kant wel in het doel gaat is dan ook extra zuur. Marijn geeft de bal op Jason die nog tegen de uitkomende keeper schiet, maar als Luca de bal opvangt en klaar legt voor Sebas kan hij vanaf een meter of 20 de bal in een leeg doel schieten. De manier waarop hij dat doet is overigens wel heel fraai! In de laatste 10 minuten zijn er aan de kant van de JO11-1 een paar positiewisselingen. Marijn schuift een paar keer wat verder terug en Celena juist wat meer naar voren, waar ze zichzelf bijna aan een mooie kans helpt door goed druk te zetten. Als in de laatste paar minuten de normale posities weer zijn ingenomen wordt er nog eenmaal gescoord. Mika is heel stiekem naast Sebas in de spits gaan lopen en promoveert een mooie steekpass van Daniel tot doelpunt door hem beheerst langs de uitkomende keeper te schieten. Een mooie overwinning en weer 90 minuten extra ervaring op een heel veld. Elke week zien we het voetbal op een heel veld een beetje beter worden en zien we jullie weer een beetje beter de inschatting maken wanneer je vol gas moet geven, of juist even op adem moet komen. Santino en Jay bedankt voor jullie inzet!
We hadden deze week eigenlijk iedereen wel als speler van de week kunnen kiezen, maar de keuze is deze week gevallen op Sebas en Mika die beiden 2 fraaie doelpunten maakten.

Voorlopig was dit even de laatste zaterdagochtend pasta. Volgende week staat er een mixed grill op het programma en bij mooi weer de week erna misschien die mixed grill er weer af trainen op het strand?