DUNO 11-1 wint van leeftijdsgenoten van Scheveningen

Regio Cup Groep 1 F

5 juni 2021 10:15

H. Ismael

DUNO JO11-1- SCHEVENINGEN JO11-1

Na ruim 7 maanden stond er eindelijk weer een echte wedstrijd op het programma. En na al die maanden oefenpotjes, mixtoernooien en trainen hadden zowel de spelers als de ouders er vandaag duidelijk zin in. Na een bloedserieuze warming-up een net zo fanatiek begin van de wedstrijd.

Nog wel wat rommelig soms en misschien onwennig na al die oefenpotjes op een heel veld komen we in de eerste minuten niet verder dan wat schoten van afstand. Vaak ontbreekt het in de afrondende fase net aan wat scherpte maar ook geluk. Kijkend naar de krachtsverhoudingen is DUNO wel de bovenliggende partij als het gaat om positiespel en handelingssnelheid,  maar echt soepel loopt het nog niet.

Via Jason, Sebas en Luca krijgen we wel wat kansjes, maar de bal gaat er nog niet in. Een uittrap van de keeper van Scheveningen valt dan precies tussen de verdediging en Justin, die zich nog voor het schot probeert te gooien en ook Celena maakt het de spits van Scheveningen nog moeilijk, maar beiden komen net te laat en zo komen we toch op een 0-1 achterstand. Werk aan de winkel voor spelers en trainers dus. Na wat tactische aanwijzingen in de korte pauze, met name voor de backs en keeper lijkt het achterin gerepareerd en begint het ook in de andere linies te lopen.

We zien kansen voor Jason en Sebas en kort daarna dan ook de gelijkmaker. Mika geeft de bal voor en Sebas weet hem met een subtiel tikje langs de doelman te werken. Achterin neemt Luca even de plek over van Celena en de backs Daan en Joshua voelen goed aan wanneer ze rugdekking moeten geven en doen dat ook met volle overtuiging. De 2-1 komt van de voet van Mika, die met een geplaatst schot DUNO op voorsprong brengt. Jason poeiert nog een keer de bal net over de lat en Sebas schiet net aan de verkeerde kant van de paal, maar de aanvallen zien er nu wel goed georganiseerd uit! Dat de 3-1 (een bal die Marijn uiteindelijk in het doel weet te koppen) in de aanval die eraan vooraf gaat langs minimaal de helft van onze spelers is gegaan is daar een mooi voorbeeld van. Vlak voor rust probeert Marijn het nogmaals met zijn hoofd, helaas gaat deze poging net naast waardoor de ruststand 3-1 is.

Dat langs de lijn in de rust de zenuwen dan een beetje toenemen is niet heel raar, want wie met enige regelmaat de JO11-1 heeft zien spelen weet dat het derde kwart ons nog wel eens de overwinning heeft gekost. Vandaag was dat echter zeker niet het geval. Ze hebben er duidelijk zin in en misschien is het vandaag wel het beste deel van de wedstrijd! Joshua schiet vanaf het middenveld aanvankelijk de paal nog bijna doormidden, maar daarna gaat het snel en de doelpunten lijken steeds mooier te worden. Mika schiet van afstand de 4-1 binnen en Lucas kan scoren na goed werk van Luca die en gevaarlijke counter voorkomt en direct de DUNO aanval inleidt.
Scheveningen krijgt nog maar weinig gelegenheid om Justin aan het werk te zetten door prima verdedigingswerk van Joshua, Celena en Daan die veel duels winnen. Daarnaast spelen onze verdedigers en keeper een steeds grotere rol in het opzetten van de aanvallen. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd is waarschijnlijk toch de 6-1 van Daniel die op aangeven van Jason de bal niet aanneemt maar direct diagonaal over de keeper stijf in de kruising stift. De 7-1 komt van de voet van Lucas en zit qua moeilijkheidsgraad en schoonheid niet ver achter de 6-1; een slimme pass van Sebas op Marijn die op zijn beurt Lucas wegstuurt. Vanuit een onmogelijke hoek, bijna op de achterlijn weet hij de bal over de keeper te krijgen en in het doel! Daan stuurt met een fraai passje buitenkant links Daniel nog maar eens weg wat ons nog een corner oplevert die door Celena net langs het doel wordt gekopt en Sebas probeert de keeper te verrassen met een achterwaartse kopbal die er net niet in gaat.

Uiteindelijk komt er nog 1 doelpunt bij en eindigen we dus met 8-1 op het scorebord. Marijn kan de bal uiteindelijk simpel in een leeg doel schieten, maar het is een prachtig opgezette aanval die hem in die positie brengt;  via Joshua en Sebas wordt Justin aangespeeld die op zijn beurt Marijn weet te vinden. Met een slim tikje speelt hij de bal in de diepte naar Mika die de verdediging van Scheveningen verder weet te ontleden en de bal alleen nog maar opzij hoeft af te leggen aan Sebas of Marijn die beiden vrij voor een leeg doel staan. Een mooi voorbeeld dat al het voorbereidende werk veel mooier kan zijn dan het laatste beslissende tikje en dat de keeper en de verdediging hierin een net zo belangrijke rol spelen als de aanvallers. En het is mooi om te zien dat we dat allemaal steeds meer lijken te beseffen.