Mannen beker reserve zaterdag Groep 2 15

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Na de mooie overwinning van vorige week op Ras stond vandaag de 2e bekerwedstrijd op het programma tegen Wippolder.  Helaas waren de mannen van DUNO  4, om uiteenlopende redenen, verre van compleet, dus wisten we van te voren dat dit een zware middag kon gaan worden.

Gelukkig waren de mannen van DUNO 5, die na ons speelden, bereid om ons uit de brand te helpen  waarvoor dank, Kuba, Casper en Gijs.

Vanaf het begin was te zien dat beide ploegen trachtten er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken dmv leuk voetbal en niet te snel de lange bal te hanteren. Helaas voor DUNO resulteerde dit niet in kansen of mogelijkheden, terwijl onze doelman Kuba een aantal keren handelend moest optreden, waarvoor hulde.

Halverwege de 1e helft werd er niet goed ingegrepen door de verdediging en dit resulteerde in een afstandsschot van de spits van Wippolder, welke met een vervelende zwabber en stuit in de benedenhoek belandde. 0-1

DUNO ging, in het restant van de 1e helft, op zoek naar de gelijkmaker, maar tot echt grote kansen kwamen we niet.

In de 2e helft, eenzelfde spelbeeld, de mannen van DUNO 4 gingen opzoek naar de gelijkmaker. Er werd keihard gewerkt voor elke meter en hierbij werden de duels niet geschuwd.

Ondanks het harde werken, resulteerde dit niet in 100% kansen en zo bleef de, verdiende, gelijkmaker uit. Wippolder daarentegen, kreeg een aantal mogelijkheden om de scoren uit te breiden, maar gelukkig voor ons slaagde zij hier niet in, mede door een aantal goede ingrepen van Kuba en onze verdediging.

Een kwartier voor tijd gingen we alles of niets spelen en stond het achterin 1 op 1. Hierdoor konden we de tegenstander meer onder druk zetten en kwamen er meer mogelijkheden. 10 minuten voor tijd kregen we een vrije trap halverwege de helft van de tegenstander.  De bal werd er hoog in geslingerd door John en ging over alles en iedereen heen en kwam bij, de slim vrijgelopen, Rodi terecht. Rodi twijfelde niet en schoot keihard de verdiende gelijkmaker binnen.

Met nog 10 minuten te gaan schakelden we weer terug naar de 4-3-3 opstelling, om zo de 1-1 over de streep te trekken. In de dying seconds, ging er een speler van Wippolder neer in onze 16. De goed leidende scheidsrechter besloot de bal op de stip te leggen en kreeg Wippolder de kans om toch nog de overwinning te pakken. Gelukkig voor ons werd de penalty tegengehouden door de MAN OF THE MATCH, Kuba en werd de rebound hoog over geschoten. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde en behielden we onze ongeslagen status.

Helaas dit keer geen juichfoto, maar wel trots op het team, dat keihard gevochten heeft voor het verdiende punt.

Volgende week de laatste bekerwedstrijd uit de poule, uit tegen Schipluiden. Hopelijk zijn we dan weer compleet en kunnen we ervoor zorgen dat we als winnaar van de poule eindigen.