DUNO 12-1 wint in een vermakelijke wedstrijd van DSVP

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

De herfstvakantie is weer voorbij en dat betekent een nieuwe poule die qua eerste indruk zeker voldoende uitdaging zal bieden. Alle teams waarvan werd gewonnen in de oude poule zijn vervangen voor sterke tegenstanders die in hun hoofdklasse-poule een meer dan goede indruk hebben achtergelaten qua resultaten. De precieze krachtsverhoudingen in deze poule kunnen we nog moeilijk inschatten, maar de wedstrijd van vandaag tegen DSVP zou een goede eerste indruk kunnen geven, al hebben zij tegen geen van de komende tegenstanders gespeeld in competitieverband. Wij spelen vandaag, door de afwezigheid van Celena en Daniel (blessure en ziek) zonder wisselspelers en kunnen in een redelijk vaste opstelling spelen. Justin zoals gewoonlijk in het doel, achterin Daan, Luca en Joshua. Marijn staat op het middenveld samen met Mika en Sebas en Jason staat in de spits.

In het eerste kwart worden de krachtsverhoudingen al snel duidelijk; DUNO is fel in de duels en zet goed druk, waar DSVP het zichtbaar lastig mee heeft. Er komen wat kansjes voor DUNO in de eerste minuten, waarbij opvalt dat veel aanvallen over de rechterkant gaan waar Joshua en Sebas staan. Er wordt goed opgebouwd door onze verdediging samen met Justin. Altijd fijn om een keeper te hebben die niet alleen ballen kan tegenhouden maar ook kan meevoetballen. Soms heb je als toeschouwer wel het idee dat iets meer beweging zonder bal vanaf het middenveld en aanval de opbouw nog wat makkelijker kan maken, maar er wordt heel leuk gevoetbald vandaag door ons team dus daar gaan we zeker niet over klagen.

In de vierde minuut krijgt DUNO een corner op de linkerkant, waar Mika ervoor moet zorgen dat er gevaar kan worden gesticht vanuit de corners. Hij legt hem keurig bij de tweede paal waar Marijn in komt lopen en de bal tegen de touwen kopt. 1-0 voor DUNO al vroeg in de wedstrijd en zeker niet onverdiend. Een minuut later wint Daan een duel en speelt Mika aan die een actie maakt en de bal voorgeeft op Marijn die afwerkt; 2-0. Qua spelbeeld verandert er weinig in de rest van het eerst kwart; DUNO is veel aan de bal en in de aanval en kan dat blijven door een sterk spelende verdediging en goed druk zetten bij balverliesvan het middenveld en aanval; Joshua, Luca en Daan spelen continu over de middenlijn en kunnen de lange ballen van DSVP opvangen die zij genoodzaakt zijn te spelen door de druk die continu op ze wordt gezet als ze in balbezit komen.
Toch wordt het geen 3-0 maar scoort DSVP de 2-1. Het is een ongelukkig moment van miscommunicatie achterin, want de bal had zowel door de verdediging weggewerkt kunnen worden als door de keeper, maar komt toch bij de DSVP-spits terecht die kan scoren. De 3-1 van Jason valt gelukkig vrij snel, na een goede assist van  Sebas die door een snelle combinatie met Joshua de ruimte vindt om een voorzet te geven.

De korte pauze wordt door de trainers gebruikt om nog wat kleine tips te geven, want onze jongens staan lekker te voetballen en gewisseld hoeft er niet te worden. Ook in dit kwart is DUNO de bovenliggende partij en eigenlijk komt DSVP maar 1 keer voor onze keeper. Justin weet een schot er goed uit te houden en de corner kan door de verdediging weggewerkt worden. Zelf zijn we in dit kwart misschien wat ongelukkig in de voorzetten en schoten, maar toch weet DUNO er nog een goaltje bij te maken. Jason en Sebas zetten wederom goed druk op hun tegenstander en de keeper. Als zij de tegenstander van Mika aanspelen die door hem kort gedekt staat komt hij vrij gemakkelijk voor zijn tegenstander en kan hij 1 op 1 met de keeper afronden; 4-1.

Ik heb de speech van onze trainers in de rust niet meegekregen, maar qua voetbal denk ik dat ze dik tevreden konden zijn. De conclusie van de DSVP-trainer dat ze toch vooral op felheid en agressie (in de positieve zin) werden afgetroefd kon ik me wel in vinden. Bij vlagen was ook bij DSVP echt wel te zien dat het een talentvolle ploeg is (met een keeper die zeker in de 1 tegen 1 erg sterk is), maar de keren dat ze langdurig balbezit hadden om dat te kunnen laten zien waren er simpelweg te weinig. DUNO komt het zich veroorloven om de tweede helft af en toe wat gas terug te nemen en aangezien de regen inmiddels met bakken uit de hemel kwam was dat ook wel prettig. Het derde kwart moest Justin nog 2 keer in actie komen en kwam 2 keer als winnaar uit dat duel. Van onze kant kunnen we schoten van Joshua noteren die de keeper tegenhield en schoten van Sebas en Jason die net naast het doel gingen. Werd er dan niet gescoord in dit derde kwart? Zeker wel! De 5-1 en 6-1 vielen in de 36e en 40e minuut en hadden de handen van de toeschouwers zeker op elkaar gekregen wanneer de handen het niet te druk hadden gehad met het vasthouden en niet laten wegwaaien van de paraplu's. Na een mooie aanval via Sebas en Jason kreeg Mika de ruimte om zijn actie om te zetten in de 5-1 waarna hij uit een corner enkele minuten later de bal kort en laag klaarlegde voor Marijn die vanaf een meter of 10 afdrukte en de 6-1 op het scorebord liet noteren. Een hattrick!

In het laatste kwart speelt Luca op het middenveld en vanaf daar weet hij nog enkele goede voorzetten te geven en met een schot de lat te raken. Daan haalt nog eens uit en Jason en Sebas zijn duidelijk op zoek naar de kruising. DSVP geeft achterin veel ruimte om tot schoten te komen vanaf een meter of 10, maar hoe vaak we de kruising ook zoeken; hij is steeds net een half metertje lager dan waar we de bal heen dirigeren. Toch weet Sebas nog dat doelpuntje mee te pikken waar hij duidelijk naar op zoek was. Hij schuift de bal keurig langs de keeper; 7-1.

Eindigde ik vorige week nog met een dikke pluim voor onze links- en rechtsback; vandaag hadden ze het een stuk makkelijker door de druk die onze jongens voorin steeds hielden op de tegenstanders. Vandaag heb ik genoten van een goed voetballend team waarbij iedereen een geweldig niveau haalde. Toch vielen me 2 jongens in positieve zin op. Als eerste Marijn die als meest verdedigde middenvelder duels won en continu onderweg naar voren was. Daarmee zorgde hij voor veel gevaar en beloonde zichzelf met 3 knappe goals. Maar ook Mika die middels 3 assists en 2 goals betrokken was bij vrijwel alle doelpunten en vooral opviel door de variatie die hij had in de acties, corners en voorzetten. Als verdedigende middenvelder is het knap om zo vaak voor het doel vrij te komen, maar je moet dan maar hopen dat de voorzet niet "blind" richting de spits gaat en je gezien wordt. Marijn en Mika waren vandaag in dat opzicht een fraai duo om naar te kijken.

Bedankt voor weer een mooie pot voetbal jongens! Ik heb genoten van jullie inzet, leuk voetbal en de positieve sfeer die jullie als team hebben weten te creëren. Hou dat vast, dan gaan we nog veel mooie wedstrijden zien!