DUNO 11-1 neemt koppositie over van HBS na onderling duel.

Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Het is zaterdag ochtend 8.30, een zin die ik volgens vele ouders helaas te vaak kan kopiëren in de verslagen de laatste tijd. Ook ditmaal staan we met 8 man omdat Jerry en Gianni nog altijd geblesseerd zijn. Ik krijg om 8.20 de melding dat de wedstrijd van de 12-1 afgelast is en vraag of er daar iemand bereid is om ons te helpen. Direct krijg ik antwoord dat Marijn en Mika hun veters al aan het strikken zijn en ook nu weer zien we hoe de 11-1 en 12-1 elkaar altijd helpen waar mogelijk.

HBS zijn we dit seizoen al meerdere keren tegen gekomen en altijd zorgt dit voor leuke felle duels tussen 2 ploegen die het voetballend proberen op te lossen. Het 1e kwart schiet DUNO uit de startblokken en na goede combinaties van achteruit weet Davey vanaf rechts twee maal Toby te bereiken welke beide kansen niet onbenut laat en gaat DUNO al vrij snel met 2-0 aan de leiding. Er wordt goed druk gezet op de tegenstander en we komen zelden in de problemen. De ene keer dat HBS wel gevaarlijk is weet Quinten met een mooie redding zijn doel schoon te houden.  Mika en Marijn zijn inmiddels (binnen 10 minuten) gearriveerd en de 1e rust pauze begint. Het 2e kwart wordt het allemaal wat rommeliger, iets wat de rest van de wedstrijd niet meer veranderd. HBS scoort de 2-1 waarna Mika Davey weet te vinden met een uitbal. Van afstand zet Davey DUNO op een 3-1 voorsprong. Vlak voor rust is het echter HBS die de marge weer verkleint en er 3-2 van maakt wat ook de ruststand is.

HBS speelt fel in de duels en houdt het veld klein, waar DUNO normaal het veld groot maakt bij balbezit en ze de ruimtes goed benut gaan we nu teveel mee in het spel van de tegenstander. Hierdoor komt het vaker aan op strijd dan op het voetbal wat we graag zien en gewend zijn van de 11-1. Dit soort wedstrijden heb je er ook weleens tussen, het kan niet altijd sprankelend zijn. Dan moeten we maar hopen dat we de mouwen op kunnen stropen en de punten in eigen huis kunnen houden. In het 2e kwart is het Daan die goed opkomt op links en de bal krijgt van Siem. Met een gevaarlijk schot verrast hij de doelman welke de bal niet goed kan verwerken. Noam reageert alert en zet DUNO op een 4-2 voorsprong. Noam die trouwens de hele wedstrijd goed druk zetten op de tegenstander en in verdedigend opzicht zijn team geweldig hielp. Toch is het wederom HBS die weer weet te scoren waardoor we met 4-3 de laatste rustpauze ingaan. Dit had echter ook zomaar gelijk kunnen zijn. 2 goede reddingen van Quinten, Olti en Mika die een bal van de lijn haalden en 2x de lat voorkwamen erger voor DUNO.

Het laatste kwart begint en HBS gaat alles of niets spelen, de lange bal van achter is echter een prooi voor Maik, Olti en Marijn. Welke met zijn drieën ook weinig duels meer verliezen. Andersom speelt DUNO nog steeds niet zijn eigen spel, maar geeft het weinig kansen meer weg. Een mooie cross pass van Marijn bereikt Mika op rechts welke DUNO beheerst naar een bevrijdende 5-3 schiet.
De punten blijven in eigen huis waardoor we koploper zijn in onze poule, hopelijk kunnen we het publiek volgende week weer trakteren op het spel wat ze van ons gewend zijn.

Iedereen heeft keihard gestreden, waarbij ik toch wel 1 speler in het bijzonder wilt noemen vandaag, Daan. Daan traint de laatste tijd extra hard aan het aangaan van duels. Vandaag speelde hij als linker verdediger en mede door zijn goede timing en inzicht wist het elk duel te winnen waarna hij ook opkwam en aanvallend zijn mannetje stond. Dit is het bewijs dat hard trainen loont!

Volgende week hebben we eindelijk een keer geen wekker nodig, dan spelen we om 11.30 uit tegen Laakkwartier. Tot dan allemaal.