Excelsior Rotterdam is net een maatje te groot voor DUNO, maar dat mag de pret niet drukken

Honingerdijk 110
3062NX
ROTTERDAM
tel. 010-4120516

Vorige week pakten we nog 3 mooie punten tegen Alexandria'66, vandaag tegen Excelsior Rotterdam moesten we helaas al vrij snel concluderen dat het meenemen van punten naar Den Haag er deze zaterdag niet in zou zitten. In een heerlijk zonnetje met een randje schaduw van het naastgelegen stadion spelen we de tweede wedstrijd in deze loodzware poule. Vooraf heb ik me voorgenomen me deze wedstrijd eens wat meer te richten op het maken van foto's van de wedstrijd, waardoor de aantekeningen voor het wedstrijdverslag van mijn to-do-lijstje sneuvelen. Het blijft weekend en voor je het weet zit je met een burn-out thuis. Vandaar een kort en algemeen verslag, maar als goedmakertje met veel foto's.

Vanaf het eerste fluitsignaal moest DUNO aan de bak en werden we in het eerste kwart vooral gedwongen te verdedigen. Na de eerste 5 minuten zonder schade door te zijn gekomen moeten we even later toch een tegentreffer incasseren. De kansen voor onze jongens zijn in dit eerste kwart zeldzaam, maar er wordt door iedereen keihard gewerkt. In het tweede kwart hetzelfde spelbeeld; we moeten veel verdedigen, maar doen dat met veel overtuiging. Voorin komen we er enkele keren goed uit over de zijkanten, maar het vinden van medespelers is lastig en dus komen we weinig tot echte kansen. 5 minuten voor rust wordt het 2-0, waarna we kort voor rust middels een penalty de achterstand kunnen halveren. Helaas wordt deze net over het doel geschoten en dus gaan we rusten met een 2-0 achterstand. Het tweede kwart geeft wat hoop als het gaat om de tweede helft, maar realistisch kijkend naar de eerste helft is de tussenstand een terechte.

De tweede helft creëren we zelf meer kansen, maar tegelijkertijd levert het bij balverlies voorin de DUNO-verdediging grote problemen op door de snelle omschakeling van Excelsior Rotterdam. Veelvuldig komen we in de omschakeling van Excelsior Rotterdam in problemen achterin; teveel jongens staan voor de bal en zijn niet in staat hun tegenstander te volgen, waardoor we achterin in ondertalsituaties eindigen. Die ruimte weet Excelsior Rotterdam heel goed te benutten en in het derde kwart weten ze 4 keer het net te vinden. Aan onze kant ook enkele (hele) grote kansen,  waarvan er 1 tegen de touwen eindigt. In dit kwart dus twee keer meer tegendoelpunten als in de hele eerste helft, die lijn moeten we niet doorzetten in het laatste kwart als we een monsterscore willen voorkomen.

In dit laatste kwartier komen we enkele keren in kansrijke positie, ook nu een paar keer 1 op 1 met de keeper, maar de bal wil er niet in. Aan de andere kant blijft ook Excelsior Rotterdam kansen creëren. Had ik als neutrale voetballiefhebber langs de kant gestaan, dan had ik ongetwijfeld genoten van de manier waarop onze tegenstander de kansen uitspeelt en de overtalsituaties omzet in doelpunten. Als DUNO-supporter kijk je er toch net wat anders tegenaan, zeker als je de eerste helft in je hoofd hebt. In dat opzicht is het zonde dat we in de tweede helft niet hebben kunnen brengen wat we in de eerste helft wel wat beter deden; ruimtes klein houden. Aan de andere kant; in deze fase creëren we genoeg mogelijkheden om zelf enkele doelpunten te maken. Helaas hebben we wat pech in de afwerking en vinden we een goede keeper op ons pad. Staat het na het derde kwart 6-3, dan wordt voor het gevoel het aanvallendere spel van DUNO beloond en dan ziet de score er in deze fase ook weer een stuk draaglijker uit. Maar laten we vooral niet vergeten dat er keihard is gewerkt en er nogal wat veranderingen zijn geweest binnen het team en ook vandaag we, met 6 "eigen" spelers verre van compleet waren. Alles bij elkaar een terechte nederlaag, maar de einduitslag (9-1) had met een beetje meer geluk een stuk draaglijker kunnen zijn.

Onze jongens zullen de komende dagen misschien nog niet met veel plezier aan deze wedstrijd terugdenken, maar aan de andere kant; alle inspanningen van de afgelopen jaren van zowel spelers, trainers, club en ouders hebben er wel voor gezorgd dat je met 2 teams van een BVO in de poule zit. Ze zullen bij Excelsior Rotterdam ook even hebben moeten kijken waar die vereniging "DUNO" eigenlijk vandaan komt en of het echt 2 ouders waren langs de lijn, waar de thuisclub een mini-leger aan trainers meestuurt. Dat allemaal in mijn achterhoofd houdend kan ik niet anders dan, ondanks een dikke nederlaag, mega-trots zijn op onze jongens. En laten we hopen dat jullie daar, al is het over een paar dagen of desnoods een paar weken, net zo naar kunnen kijken. Over een paar weken reizen we weer af naar Excelsior Rotterdam, dan voor een confrontatie met hun JO12-1. Aangezien we in deze poule weinig te verliezen hebben stel ik voor dat we de wedstrijd ook met die gedacht ingaan. Zolang we die Haagse Leeuw maar elke zaterdag laten brullen, weet ik zeker dat we dit seizoen nog mooie resultaten gaan behalen.

Dat onze Haagse Leeuw ook een zachte kant heeft bleek zondag overigens, toen ik foto's voorbij zag komen van de ouders van de JO12-1 die Celena en Daan respectievelijk een bedankje en een hart onder de riem bezorgden. Celena werd verrast met een megagrote Milka-reep voor de tijd dat wij van haar hebben mogen genieten op het veld. Daan kreeg een Pathé-thuispakket namens alle ouders en spelers om de periode waarin hij qua voetbal is uitgeschakeld wat makkelijker te overbruggen. Ook hier nogmaals dank aan Celena en natuurlijk haar ouders voor de mooie tijd die we samen hebben gehad en Daan een voorspoedig herstel gewenst!