Henriette Roland Holstwg 70
2533ST
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3887396

Zo. We staan maar gelijk aan kop. Je kunt er niet vroeg genoeg bij zijn. De eerste wedstrijd van DUNO 1 in dit seizoen eindigde in een overtuigende 0-7 overwinning bij HPSV in het Zuiderpark. Een niet mis te verstane uitslag die recht geeft op wel een paar dagen met een brede glimlach rondlopen.

DUNO deed het zonder meer goed tegen de politieploeg, waar nog altijd een flink deel afkomstig is van de Hermandad. Je weet het bij HPSV maar nooit: de ene week zijn er nu eenmaal meer politiemensen beschikbaar voor het team dan de andere week. En dus begon DUNO tot de tanden toe gewapend aan deze wedstrijd.

Uitmuntend

Dat pakte uitmuntend uit. Voor het oog van een trouwe schare fans stuiterden we zomaar voor de pauze naar een 6-0 voorsprong, waarbij de ene goal nog mooier was dan de andere. Lof aan de technische staf, trainer Kenneth Lamens voorop, om de jongens zo scherp op het veld te krijgen en er deze zaterdag al het uiterste uit te halen. Complimenten!

DUNO opende de score in de tiende minuut door een fraaie vrije trap van linksback Sander Janssen, vanaf zo'n twintig meter. Da's natuurlijk lekker beginnen dan. Daarna ging het razend rap: Tim van Zweden met de 0-2 in de 16de minuut, Youssef Talhaoui die de 3-0 maakt, na een fraaie voorzet van Mo Simsek, en toen waren we pas 35 minuten onderweg.

Niet te stoppen

DUNO was niet meer te stoppen en je zag het plezier op het veld ervanaf stralen (langs de kant trouwens ook, waar staf, bestuur en fans er eens goed voor gingen zitten). De lol betaalde zich uit met doelpunten van Mo Simsek (40ste minuut), Bas Oomens na 45 minuten en alweer Mo in de blessuretijd van de eerste helft: 6-0.

Mo was daarmee heel belangrijk voor de ploeg, maar we zouden eenieder tekort doen door hem er alleen uit te lichten. DUNO draaide als een tierelier en dat belooft wat voor de komende wedstrijden, krakers, tegen Loosduinen en GDA, allebei op Haagsche Dynamiek. Na rust hadden we wat wisselingen, werd het wat meer zoeken en zoals dat dan gaat: er viel nog "slechts" een treffer: Joël van Oeveren maakte na 60 minuten de 7-0 voor DUNO.

Ingooi

HPSV scoorde nog wel, maar dat gebeurde na een ingooi die voor de thuisploeg was, maar gegeven na een uitspeelbal door DUNO, wegens een blessure voor HPSV (bent u daar nog?). De scheidsrechter herstelde het akkefietje en zo bleef het bij 0-7 en een geweldige start in deze vierde klasse.

Complimenten mannen! We zijn trots op jullie. Deze week lekker trainen, op naar de thuisbeurt tegen Loosduinen, waaraan wij toch maar mooi als koploper beginnen!