Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

We kunnen dit verslag van DUNO-VCS (1-1) maar het best beginnen met alles dat zich NA de reguliere negentig minuten speeltijd voordeed. Toen namelijk scoorde DUNO de felbegeerde gelijkmaker en bracht DUNO-doelman Roy Houdijk tot twee maal toe spectaculair redding en voorkwam hij de 1-2.

Eerst over die egaliserende treffer. Het was Jimmy Kipp, hij andermaal, die DUNO aan een verlossend doelpunt hielp. En daarmee alsnog aan een punt. Zonder twijfel schaart deze goal zich bij de beste vijf momenten van dit seizoen. Voor wie er niet bij was (en al wat ouder): neem in herinnering het doelpunt dat Arie Haan tijdens het WK in Italië van 1978 maakte, kijk gerust even terug

en stel je dan voor dat Jimmy in de negentigste + vijf minuten op Haagsche Dynamiek zo ongeveer hetzelfde doet. Een prachtgoal, luid bejubeld!

Ruim bemeten blessuretijd

De ruim bemeten blessuretijd van scheidsrechter Johan de Vos (die had er een reis vanuit Stellendam op zitten, waarvoor dank) was zonder meer een afspiegeling van de minuten waarin VCS aan het tijdrekken was geweest, of dat de wedstrijd door blessures had stilgelegen. Maar begrijpelijk beklaagde alles dat zich rood-wit voelde over de vele extra seconden, waarin uitgerekend DUNO dus de gelijkmaker produceerde. Overigens scheelde het tot twee keer niet veel of VCS had zelf geprofiteerd van die 90+ periode: alleen dankzij optreden van de ver uitgelopen DUNO-doelman Roy Houdijk bleven die ene punt op Haagsche Dynamiek, Roy redde in extremis tweemaal supergoed.

Met Roy stond een invaller-sluitpost op doel, want Mark Jacobs zat een schorsing uit. En Roy verdiende alle lof, ook al was hij in de 64ste minuut minder gelukkig geweest toen VCS uit een vrije trap op voorsprong was gekomen. DUNO, Roy voorop, had de pech dat de bal werd getoucheerd en een heel rare route ging volgen, waarop de doelman niet snel genoeg kon handelen. Zo werd het 0-1 in een duel dat DUNO gelet op de ranglijst overtuigend had moeten winnen.

Overtuiging

Maar de overtuiging ontbrak. In de 35ste minuut liet trainer Kenneth Lamens liefst vijf DUNO'ers warmlopen en toen wist je het wel: dit volgde op een belabberde eerste helft van DUNO-zijde. Het gekke was, zowel in de eerste tien minuten voor rust als in het eerste kwartier na de doelwisseling had DUNO alle gelegenheid op voorsprong te komen. Louter in die fases toonden de elf inzet en energie, in de rest van de wedstrijd zo akelig gemist.

DUNO grossierde in praten (kreeg er onnodig kaarten voor) voor en liet VCS steeds beter in de wedstrijd komen. Linksbuiten Samuel Matheus van VCS groeide zelfs uit tot plaaggeest voor DUNO, want hij zorgde telkens voor gevaar in de defensie en kon slechts met grote moeite na rust door Joël van Oeveren, toen deze eenmaal als rechtsback was geposteerd, worden gestopt. Met weinig beleving en een veel te solistisch optreden van spelers raakte DUNO gaandeweg de greep op de wedstrijd volledig kwijt.

Proberen te veranderen

Olav, Bas en Joeri mochten het na de doelwisseling gaan proberen te veranderen, Lamens greep halverwege drastisch in. Het leidde tot een storm op het VCS-doel tussen de 46ste en 60ste minuut, maar schoten van Jimmy (die nu in de spits was geposteerd) en anderen bleven onbenut. Hoogtepunt: de 51ste minuut toen DUNO liefst driemaal kort achter elkaar op het VCS-doel schoot, maar de bal miraculeus buiten het doel bleef.

Waar je toen dacht: die goal valt wel voor DUNO, ging het ineens mis. DUNO viel terug tot matig veldspel, VCS rook een kans en scoorde. Een vrije trap na dik een uur spelen leidde tot de 0-1. Jimmy Kipp maakte zeven minuten later gelijk, een doelpunt dat volkomen ten onrechte werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar ook dat kon er nog wel bij. En wat groen-zwart ook probeerde, het wilde maar niet lukken. Sterker nog: in de 90ste minuut had VCS de 2-0 voor het inschieten, maar was het Roy die redding bracht. Daarmee de eerste van een paar cruciale reddingen in de slotfase makend.

Een wonder

Dat de 1-1 alsnog viel - en hoe! - mag een wonder heten. DUNO vierde het doelpunt zeker, maar keek na afloop toch wat beschaamd naar het scorebord. Dit was niet waarop was gehoopt. En wat de ploeg had kunnen realiseren.

Volgende week Semper uit, een laagvlieger - maar zonder inzet, overtuiging en de bal meer dan twee keer naar elkaar kunnen en willen overspelen, is ook dit geen uitgemaakte zaak.

Opstelling DUNO: Roy Houdijk, Yilmaz Dogan (Olav Ruijl), Joël van Oeveren (Thomas Kenbeek), Daniël Tonnard, Sander Janssen, Youssef Talhaoui (Kevin Jacobs), Jimmy Kipp, Mo Simsek, Siwan Keles, Tim van Zweden (Bas Oomens), Sven Brugman (Joeri Haneveld).