DUNO JO13-1 laat zich niet gek maken en wint van Laakkwartier

2 - 3

HSV DUNO JO13-1

Groep 8 22

8 september 2018 9:30

De tweede beker wedstrijd voor DUNO JO13-1 vindt uit plaats tegen Laakkwartier JO13-1. Vandaag een extra goede warming up. Bij een aantal spelers, die op kennismakingskamp met school zijn geweest, moet even de vermoeidheid uit de benen en de alertheid aangescherpt worden. Vanaf de eerste minuut zit DUNO goed in het spel. Er wordt lekker druk gezet.Na ongeveer 4 minuten speeltijd vind een mooie actie langs de zijlijn plaats. Deze actie resulteert in de 0-1 voor DUNO. Het spel gaat verder en wordt feller. Een mooi schot op doel wordt tegen gehouden door de keeper van Laakkwartier. Het spel gaat door richting het doel van DUNO. Gelukkig weet de keeper het doel schoon te houden.

Warming-up voor JO13-1 bij Lakwa

Laakkwartier speelt fel en raakt in plaats van de bal af en toe een enkel. DUNO laat zich hierdoor niet uit het veld slaan en concentreert zich op de wedstrijd. Een schot op het doel van Laakkwartier maar helaas. In de herkansing zit de bal alsnog in het net, 0-2 voor DUNO.  Laakkwartier is gebrand op een doelpunt. En gaat daar vol voor. Snel spel en een afstandsschot, 1-2. Met nog 6 minuten voor de rust te gaan wordt de druk opgevoerd. DUNO vuurt een schot op het doel maar wordt overgeschoten. Door een overtreding krijgt Laakkwartier een vrije trap. Deze wordt genomen en verdwijnt over het doel.

JO13-1 Lakwa aanval

Ritme hervinden
Na de rust moet DUNO weer even terug in het ritme van de eerste helft komen. Hierdoor krijgt Laakkwartier meer kansen en speelt snel over. Via een mooie combinatie plaatst een van hen een schot richting doel. Maar daar staat onze keeper en hij duikt richting de bal en met uitgestrektere arm weet hij de bal eruit te houden. Een corner volgt. Deze wordt laag genomen en gaat uiteindelijk naast. Wederom weer een corner voor Laakkwartier. Wordt genomen.....het is even spannend voor het doel maar daar blijft het gelukkig bij.

komt dat schot JO13-1 Lakwa

Koppie erbij houden
Laakkwartier heeft even een beetje paniek voetbal. Probeert een schot op het doel van DUNO maar deze gaat ver over. DUNO is meer en meer terug in het spel gekomen en valt aan. Met een beheerst lobje over de keeper wordt de 1-3 gescoord. Laakkwartier is hier duidelijk niet blij mee en de spelers gaan nog feller spelen. Regelmatig krijgt een DUNO speler vliegles of een trap op de enkel/scheenbeen. Ook nu blijft DUNO gelukkig de koppies erbij houden. En krijgt het weer kans om een schot op de keeper af te vuren. Deze wordt door de keeper tegen gehouden. Na een overtreding en hierdoor een blessure bij DUNO vind een paar meter verderop in het veld een opstootje plaats. Nadat dit gesust is, gaat het spel verder. Laakkwartier komt aan de bal en lukt het om langs de verdediging en keeper te komen, 2-3.

JO13-1 Lakwa nog een aanval

Nog voordat de bal door de keeper richting middenstip kan worden geschoten  vindt er een overtreding plaats waarbij de keeper wordt geraakt. Dit alles terwijl het spel stil ligt! De scheidsrechter geeft aan nog 2 minuten speeltijd. Gelukkig lukt het DUNO deze minuten heelhuids uit te spelen en de drie punten mee te nemen naar de Haagsche Dynamiek.