Mgr. Nolenslaan 9
2555XX
'S-GRAVENHAGE
tel. 070-3685363

Vandaag staat de 3e wedstrijd van de 3e fase op het programma. Nadat we vorige week 3/4 van de wedstrijd een off day hadden en uiteindelijk toch nog terug kwamen tot 3-2 ( 1 minuut meer en we hadden nog een punt gepakt), hadden we wat recht te zetten. Een goede voorbereiding met 2 zeer scherpe trainingen zou een goede voorbode voor de wedstrijd moeten zijn. Helaas beleefde we als team ook ons dieptepunt van het seizoen op de training. Lieke kwam verkeerd neer en brak hierbij haar sleutelbeen waardoor we haar enkele weken moeten missen. Voor een sportvrouw als haar natuurlijk het ergste wat je kan overkomen, vooral in een tot nu toe ijzersterk seizoen, maar ook een aderlating voor het team. Namens iedereen die betrokken is bij DUNO 12-1 en vooral al je teamgenoten onwijs veel sterkte en een spoedig herstel! Gelukkig is Justin bereid ons de komende tijd te helpen en van hem weten we dat hij een zeer betrouwbare doelman is zodra het 1e fluitsignaal gaat. Direct na dat 1e fluitsignaal is het DUNO die de tegenstander de wil oplegt. DWO is technisch zeer vaardig en dribbelt erop los. DUNO is scherp in de duels en laat na het veroveren van de bal deze goed rondgaan. Bij een van deze momenten wordt Noam gevonden op rechts welke het overzicht houd en Toby ziet staan bij de 2e paal. Beheerst tikt hij zijn 1e van de wedstrijd binnen. Een nieuwe combinatie tussen beide wordt binnen geschoten door Noam waardoor we met een 2-0 voorsprong de 1e rustpauze ingaan. Niet veel aan de hand tot dit moment. Het 2e kwart een totaal ander beeld, DWO is dreigender, maar Justin laat zien waarvoor hij gekomen is en is ondanks dat DUNO aan het overleven is niet te passeren. Waardoor de rust in gegaan wordt met een 2-0 voorsprong.

Een stevige toespraak en vooral aangeven dat we uit moeten gaan van onze eigen kwaliteiten, want dat we die hebben is elke week op de training te zien! 3e kwart zijn we weer wakker. Een rommelige aanval eindigt voor de voeten van Toby en met een bekeken lobje over de doelman  staan we op 3-0. Toby laat zien dat ook wij technisch vaardjg zijn, passeert 2 man en schiet op de doelman, Davey reageert alert en schiet de 4-0 tegen de touwen. Een mooie tegenaanval en het staat 4-1, maar DUNO is dit kwart nog niet klaar. Davey stuurt Noam weg op rechts en deze geeft voor bij de 2e paal. Toby kiest positie en kopt diagonaal zijn hattrick binnen, 5-1 en geen vuiltje aan de lucht. Aanvallend zeer dreigend en achterin heersen Olti, Gianni (die de hele week ziek was, maar zijn team niet in de kou liet staan vandaag), Siem  en Bauke. Daan en Maik spelen vanuit hun positie waardoor de tegenstander geen ruimte heeft om te voetballen en werken keihard. Een mooie combinatie tussen Toby en Davey zet Bauke voor de keeper, maar helaas was zijn 1e doelpunt van het seizoen hem nog niet gegund en zo worden er nog 2 a 3 kansen  niet benut. Het laatste kwart vallen er nog wel een paar doelpunten hoor ik mezelf zeggen.

Op zich gelijk gekregen, maar niet op de manier die ik voor ogen had. DWO scoort nog 3x en komt terug tot 5-4. Vol strijd worden de punten toch nog in eigen huis gehouden en weet Justin zich nog een paar keer te onderscheiden. Toch mag het verschil per kwart niet zo groot zijn, maar we zijn nog steeds 11 jaar oud, leren elke week en ontwikkelen ons stormachtig. Waarbij de ontwikkeling van Noam deze wedstrijd extra benoemd mag worden. Vandaag spelend zoals we dat als trainers graag zien  overzicht voor je medespelers, goed meeverdedigen en strijden tot de laatste minuut, houd dit vol!

Volgende week gaan we richting Leiden om aan te treden tegen Docos. Tot dan allemaal,