DUNO JO8-2 bindt ook HVV aan de zegekar!

HVV JO8-10

4e klasse 12

22 september 2018 8:30

John Kind

De eerste competitiewedstrijd van onze jonge talenten tegen de jeugd van HVV was er eentje uit de categorie “altijd lastig”. Vooraf was trainer John ook helemaal niet zeker van zijn zaak: “Kijk HVV is altijd lastig. Dus ik heb ervoor gekozen om mijn team met een nieuwe tactiek het veld in te sturen. Onze linksback en rechtsback zullen veel opkomen in diagonale lijnen, maar ook van positie wisselen. Daarnaast zullen we ervoor zorgen dat we via draaiende spelverdelers die het veld open en breed houden, maar toch ook klein, de tegenstander onze wil opleggen. Kijk, als je zorgt dat de spits ook linkshalf kan spelen en mijn laatste man ook als valse spits is het eigenlijk een fluitje van een cent, da’s logisch”. Nou, dat was voor de jeugdspelers natuurlijk een wekelijkse waarheid.
John Kind in tactische bespreking met JO8-2 tegen HVV

Na het oplopen stonden onze talenten klaar om de tegenstander op te peuzelen. Grote verrassing was Tony in de goal. Dit leidde tot grote verwarring bij de tegenstander die daardoor de eerste minuten even enkel achter de bal aanliep. Na enkele vlotte aanvallen was Yuri de rest te slim af en wist in de 7-de minuut de 1-0 te maken. Wat een geweldige goal! De coach van de tegenstander riep hard “druk een punt!”, en de spits van HVV ging direct op de goal af. Maar wat een grandioze reactie van Tony! Na Jan en Yuri hebben we dus nog een goede keeper achter de hand! Via een lange breedtepass van Ruben, die een sterke wedstrijd speelde en ons deed denken aan de topdagen van Beckenbauer, belandde de bal bij Dylian. Dylian omspeelde drie man en schoot verwoestend hard op de paal. In de rebound maakt Yuri zijn tweede van de ochtend! En daar bleef het niet bij. Yuri was door de tweede treffer helemaal los en kreeg op de middenlijn de bal. Hij soleerde langs liefst 5 spelers en alleen voor de keeper schoot hij hard in de kruising! Een hattrick! De wedstrijdbal mocht dus meegenomen worden!

Trainer John wisselde naar hartenlust, maar deze hoogmoed leverde hem een tegenstreffer op. Volledig op het conto van de trainer, die deze wedstrijd wel even dacht te controleren. Na overleg met zijn zes aanvoerders, kwam het spelbeeld weer op het Champions-League niveau zoals we dat inmiddels gewend zijn. Yuri kreeg even rust en op zijn positie kwam Eagan te staan. En alsof het zo moest zijn, een bijna identieke actie, 5 spelers voorbij en Eagan schoot de bal mooi in de korte hoek! De trainer van HVV geloofde zijn ogen niet bij het zien van zoveel talent bij DUNO. Met 4-1 ging DUNO de rust in en werden de puntjes weer op de i gezet!

Na rust kwam er werkelijk een golf aan kansen voor DUNO. Wat heeft Trainer John gezegd? Het was bijna buitenaards wat DUNO liet zien. De ene na de andere kans. Net naast, net over, of in de handen van de keeper. En wat is dan een voetbalwet? Dan valt ie aan de andere kant. 4-2. De organisatie was even van slag. Want in de 32-ste minuut viel 4-3. Wat is dit nu? Na zo’n wedstrijd en dan 4-3? De supporters waren ontevreden en de eerste witte zakdoekjes voor de trainer waren zichtbaar. Tja het kan verkeren, het leven van een voetbaltrainer heeft hoge pieken en diepe dalen. Gelukkig greep de trainer snel in en zette Maks in de spits met als opdracht: “Ik wil snel een goal zien, Maks!”. En in de 36-ste minuut was het zover. Na een soort van scrimmage, frommelde Maks de bal achter de keeper van HVV en het verzet was gebroken, 5-3.  De eerste overwinning in de competitie en direct een belangrijke. Tijdens de persconferentie na afloop wist onze trainer de aanwezige pers te wijzen op zijn visie: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren!”. Op naar volgende week, dan is Quick de tegenstander!