DUNO JO8-2 maakt Halloween-gehakt van de tegenstander!

WIK JO8-3

4e klasse 12

3 november 2018 8:45

John Kind

Het was weer eens zover. DUNO JO8-2 moest aantreden tegen WIK en dat is natuurlijk en per definitie een lastige tegenstander. Trainer John daarover: “Wik is altijd lastig, spelen gegroepeerd met een keeper, verdediging, middenveld en aanvallers!”, tja dat ziet onze coach natuurlijk als geen ander zo scherp! Vooraf was duidelijk dat wij alle zeilen moesten gaan bijzetten om niet tegen een zeperd aan te lopen. Door de afwezigheid van Jaivy, Yuri en Ruben zou DUNO zomaar eens een lastige ochtend kunnen krijgen. Lerend van onder andere PSV, koos trainer John ervoor om met zijn sterkst mogelijke team vandaag aan te treden. En dat had zijn uitwerking!

Pechvogel JO8-2
Desondanks toch een verrassing in de basis, trainer John daarover: “Kijk, Het moeilijke van een makkelijke wedstrijd is om een zwakke tegenstander slecht te laten voetballen. Maar om het gevaar voor de counter van WIK het hoofd te bieden heb ik gekozen om met Ché in de goal te starten. Op de trainingen laat hij zien over katachtige reflexen te beschikken, hij coacht goed en daarnaast een geweldige lijnkeeper. Ik heb er alle vertrouwen in!” Al in de derde minuut kwam DUNO op voorsprong: Tony maakt de openingsgoal. Gevierd alsof we de Champions Leaque hadden gewonnen. Wat een opluchting!  Geen seconde later een uitbraak van Wik, met een gigantisch schot! En vlak daarna een aanval van WIK met een vlammende uithaal: MAAR: 2x mooie redding Che!!! De woorden van de trainer waren dus juist! Met Ché heeft DUNO dus nog een goede keeper achter de hand!  DUNO speelde tijdelijk met een invaller, Keoni omdat er nogal wat zieke spelers waren. En wat voor een invaller: 2-0  5e minuut Keoni en 3-0 8e minuut Keoni. Twee weergaloze goals van onze invaller. En met 3-0 voor is het natuurlijk lekker voetballen! Trainer John over die fase: “Volgens mij komt in mijn werkwijze de kern van het spel tot uiting.”

Via de linkerkant werd een aanval opgezet omdat Jan een pass van WIK onderschepte. Jan kapte en draaide en wist de bal via een prachtige steekbal naar Tony die op zijn buurt Maks wist te bereiken. Als een sluipschutter kroop Maks achter de verdediging en verschalkte de doelman met een hard schot in de linkeronderhoek. 4-0  11e minuut Maks. Twee minuten later was het weer jan die nu met een splijtende pass Dylian alleen voor de keeper zette: 5-0 13e minuut Dylian. Wat een kwaliteit in je team als je zo met passjes strooit. Via de rechterkant kwam een voorzet van Maks die prachtig binnengelopen werd door Tony: 6-0 15e minuut Tony. Die spaarpot kan weer gevuld worden!!
6-0 en de wedstrijd is niet eens ten einde. Trainer John was daarom ook duidelijk: ““Je gaat het pas zien als je het doorhebt.”

Eagan vond het toen tijd om toe te slaan. Met een solo ala Maradonna soleerde hij vanaf het middenveld langs de verdedigers van WIK. Hij stuurde ze eigenlijk allemaal het bos in. 7-0 17e minuut Eagan. Bij de aftrap zette Eagan zoveel druk dat hij direct de bal wist te onderscheppen en met een fabelachtige voetbeweging de keeper op het verkeerde been zetten: 8-0 18e minuut eagan. Onze invaller deed daar een schepje bovenop: 9-0 20e minuut Keoni . Een van de mooiste goals van de dag werd gemaakt door Dylian, die een aanval over meerdere schijven afrondde. De keeper stond versteend bij de knal van Dylian: 10-0.

In de 24-ste minuut werd WIK er wel een beetje gek van, want Eagan maakt zijn hattrick compleet: 11-0 24e minuut Eagan. Eagan mag dus de wedstrijdbal onder zijn shirt meenemen. Maar hoe gaat dat dan als er meerdere hattricks worden gemaakt? Want Maks kreeg het in twee minuten op zijn heupen: prachtige goals, de ene nog mooier dan de andere. Met links en met rechts, het maakt hem eigenlijk niet uit. 12-0 26e minuut Maks en 13-0. Che doet,  na een geweldige opbouw over de linkerkant, ook een duit in het doelpuntenzakje: 14-0 31e minuut Che. Vervolgens maken Dylian en onze topscoorder Eagan het af: 15-0 32e minuut Dylian, 16-0 34e minuut Eagan, 17-0 35e minuut Eagan, 18-0 DUNO 36e minuut Eagan .

De afsluiter was voor WIK: 18-1 37e minuut. Maar dat mocht de pret niet drukken!