DUNO JO8-2 wint spannende wedstrijd door geweldig keeperswerk van Maks Kruit

HMSH JO8-2

4e klasse 12

24 november 2018 9:45

John Kind

Afgelopen zaterdag mochten de grote talenten van DUNO weer het veld betreden! Ze hadden er zin in! HMSH was het gewillige slachtoffer in de dadendrang van onze toppers! Coach John  verraste met een nieuwe keeper: Maks. En dan bleef niet onopgemerkt. De eerste minuten ging de bal op en neer en keken de teams de kat uit de boom. Geen echte kansen, maar wel al speldenprikjes van beide ploegen.  Na 5 minuten was het ons sprintkanon Eagan die slalomde door de verdediging van HMSH. 1-0! Eagan ontpopt zich steeds meer als levensgevaarlijke spits! Wat fijn om deze bijna Braziliaanse baltovenaar in ons team te hebben! HMSH bleek wel een lastige tegenstander. Groot en sterk en ergens ook wel een tikkeltje hard! Onze spelers moesten daar duidelijk aan wennen.

Dat zorgde ook voor de 1-1 na 9 minuten. HMSH zette flink aan, maar gelukkig hadden we Maks op goal die de ene na de andere redding liet zien. HMSH werd er een beetje moedeloos van. Maar wat een wedstrijd toch. Want aan de andere kant viel hij dan wel: Tony kwam na een goede individuele actie, die daarvoor wel werd voorbereid voor Ruben en Ché, op een meter of 10. Een vlammend schot vanaf zijn sterke rechterbeen: 2-1. DUNO dacht dat de ban nu wel gebroken was. Maar niets was minder waar. HMSH zette flink aan en ondanks puike reddingen van Maks kwam HMSH toch op 2-2 en vrij snel daarna 2-3.

De rust ging DUNO in met een achterstand! Tot overmaat van ramp besloot de coach van DUNO om zijn biezen te pakken. Dat zoiets kan in het hedendaagse voetbal. Er waren geen eens zakdoekjes te zien, maar de coach besloot toch de tweede helft over te laten aan een toevallige passant die ook nog eens moest fluiten…. Omdat deze toevallige passant ook de verslaggever van dienst was is de volgorde van doelpunten onduidelijk. Maar wat wel duidelijk was, dat het team volledig vrij leek te zijn. Onze keeper van de eerste helft wilde ook graag de tweede helft keepen! Een spannende wedstrijd volgde. Met kansen over en weer!

Gelijk, voorsprong, achterstand…. Alles zat er in. Gemiste kansen en weer geweldige reddingen. Tjonge wat een wedstrijd! Aan de hand van eigenlijk iedereen wisten Yuri(4x) en Tony(2x) het team naar een terechte overwinning: 5-7!  Op de vraag aan de coach over zijn plotselinge vertrek, reageerde hij zoals gebruikelijk: “Tactiek is niet je man uitschakelen of zo. Nee, het is weten waar je mee bezig bent. Maar dat is logisch!”