2 - 1

HSV DUNO JO13-1

1e klasse 1

24 november 2018 9:50

De wedstrijd van de JO13-1 wordt vandaag gespeeld bij en tegen Quintus JO13-1. Klokslag 10 uur klinkt het begin signaal en we zijn van start. Al in de 3e min krijgt DUNO een hele mooie kans voor open doel. De voet komt niet lekker tegen de bal en het schot verdwijnt naast doel, jammer! Even later een corner voor Quintus deze beland in de handen van onze keeper. Er volgt een onrustige periode in de wedstrijd. Spelers op een hoopje, bal verdwijnt meer buiten de lijnen dan binnen de lijnen. In deze onrust veroverd Quintus een corner. Quintus komt hiermee op een 1-0 voorsprong. De spelers bij DUNO mopperen op elkaar en nemen weer positie in.

Het mopperen heeft schijnbaar geholpen want DUNO breekt door. Een voorzet volgt.....jammer genoeg net iets te hard. DUNO blijft lekker voetballen, is de betere maar de kansen mogen er niet in. Bij het doelpunt van Quintus is de keeper van DUNO geblesseerd geraakt aan zijn vinger. In de rust wordt voor ijs en tape gezorgd. Gelukkig kan hij met een getapte vinger verder met de wedstrijd. Hoewel de toeschouwers zich tijdens de rust hebben kunnen opwarmen is het goed koud buiten. Ondertussen beginnen mijn vingers te protesteren tijdens het typen.
Een vrije trap voor DUNO, best vanaf een afstand. De speler gaat achter de bal staan, lost het schot....net onder de lat het doel in. Wat een goal!! 1-1.

DUNO blijft goed voetbal leveren. Jammer genoeg fluit de scheids vaak tegen DUNO en ziet de overtredingen van Quintus (duwen met 2 handen, enkels trappen, uitdagen etc.) niet of nauwelijks. Quintus ziet kans om op het doel van DUNO te schieten maar deze beland op de paal. DUNO komt in actie langs de lijn, het schot  maar verdwijnt door Quintus achter het doel. Een corner voor Quintus. De bal klinkt op de lat weg. Wederom een corner voor Quintus. De bal komt op het hoofd van een Quintus speler, de bal veranderd van richting waardoor de keeper op het verkeerde been staat. Quintus staat 2-1 voor.  Doordat de overtredingen van Quintus fysieker worden kan DUNO door frustratie de laatste 10 minuten niet lekker meer spelen. Een speler van DUNO wordt een aantal minuten uit het veld gestuurd omdat hij de irritaties van Quintus niet meer accepteert. Wederom een actie van Quintus maar door de lange tenen van de DUNO keeper houdt hij de bal uit het doel.
De eindstand blijft 2-1 voor Quintus. Volgens de toeschouwers onterecht verdient. Maar dat veranderd niets.

Volgende week, nieuwe ronde, nieuwe kansen! Op naar huis lekker opwarmen.