DUNO JO13-1 speelt nuttige oefenwedstrijd tegen SVH

SVH 13-1

1 - 5

HSV DUNO JO13-1

12 januari 2019

De eerste wedstrijd van 2019 voor de JO13-1. Alsnog voor iedereen al het goede gewenst voor dit nieuwe jaar en dat het maar een sportief jaar mag worden!  Het is een oefenwedstrijd tegen en bij SVH. Er is de afgelopen week lekker getraind dus de beentjes moeten er wel klaar voor zijn. Het fluitje klinkt en beide teams gaan voor de bal. Al heel snel gaat DUNO richting het doel van SVH. Een voorzet wordt gegeven maar deze belandt in de handen van de keeper. De keeper blijkt niet balvast want hij laat de bal los waardoor DUNO op een 0-1 voorsprong komt. Het spel gaat verder. In het strafschop gebied van DUNO wordt een overtreding begaan waardoor SVH een penalty krijgt. Ondanks dat de keeper heel dicht bij de bal zit, wordt de penalty toch benut en hierdoor staat de wedstrijd snel op 1-1.

DUNO blijft het hoofd erbij houden en laat mooi “tikkie takkie” voetbal zien. Of te wel er wordt snel en goed overgespeeld. DUNO gaat richting het doel van SVH en maakt de 1-2. Niet veel later weer een uitbraak van DUNO richting het doel van SVH. Het schot....een panna bij de keeper en de 1-3 voor DUNO!! Bij DUNO vind een wisseling van spelers plaats. Het spel gaat verder maar het duurt even eer dat DUNO zijn plekje weer heeft gevonden. SVH krijgt een vrije trap maar verdwijnt naast het doel. Wat later krijgt SVH een corner, waar weer en corner uitkomt en vervolgens weer een, maar worden allen niet benut door SVH. DUNO komt weer los uit de verdediging van SVH, lost een schot....maar helaas naast. Druk blijven zetten lukt DUNO momenteel moeizaam. Het rustsignaal klinkt dan ook op tijd. Rust

Na de tactische bespreking betreden beide de teams weer de natgeregende groene grasmat. En dat deze glad is blijkt wel want de spelers glijden af en toe weg. DUNO bezorgt wel weer snel na de rust een puntje erbij, 1-4. Het weer is bar en boos. Het waait hard en het regent pijpenstelen. De wissels zitten er droog en warm bij, onder een warme deken met DUNO logo, in de dug-out. DUNO heeft in de tweede helft de wind mee. Ook in deze helft laat de keeper van SVH zien dat hij niet balvast is. DUNO lost een schot op het doel. De bal beland in de handen van de keeper, maar deze laat de bal los. DUNO staat op de juiste tijd op de juiste plek en kan de bal het doel in schoppen, 1-5. SVH blijft knokken voor een doelpunt, maar helaas voor hun gunt DUNO dit ze niet. Een corner voor DUNO deze wordt niet lekker genomen.

SVH komt in actie richting het doel DUNO...de keeper komt uit....komt verder uit....heeel ver....wil een SVH speler uitspelen....dit mislukt speler gaat door richting het doel en lost een schot....de bal rolt en rolt en verdwijnt naast het doel. Dat scheelde niets! Het spel gaat verder. Een terugspeelbal op van DUNO op de keeper loopt ook gelukkig goed af.  Het eindsignaal klinkt en DUNO gaat met de winst richting de Haagse Dynamiek!