DUNO JO8-2 ongeslagen door de eerste bekerronde

Quick JO8-7

Groep 5 54

15 september 2018 8:30

Harry Barbier

Zaterdagochtend 08.30 uur was het dan zover: De bekerkraker tegen Quick! Enkele ouders dachten dat ze bekerkampioen konden worden, dus ook de spelers namen dit mee! Er werd een week lang intensief getraind. De besloten training op donderdag stond in het teken van deze belangrijke wedstrijd. Trainer John twijfelde nog over een 2-2-2 formatie, waarin de krachten netjes verdeeld werden. Maar tijdens de training bedacht John dat een 3-2-1 wat meer zekerheden zou bieden. Uiteindelijk besloot de trainer, na overleg met zijn twee aanvoerders om een verrassende 1-1-4 te gaan spelen. “overrompelen die boel”, zei John tegen de aanwezige pers.

JO8-2 teamoverleg
Gespannen kwamen de mannen het veld oplopen. Een beetje inschieten, wat balgevoel kweken, de beide keepers inschieten en dan is het zover! Na het eerste fluitsignaal bleek Quick volledig verrast door de aanvallende tactiek. Een overrompeling werd het zeker in de eerste kwart van de wedstrijd. In de eerste minuut kwamen Youri en Maks alleen voor de keeper na prachtige steekpasjes van Che en Jaivy. Quick moest alle zeilen bijzetten. Bij DUNO overheerste direct het idee dat als we moesten toeslaan, dat ze dat dan vrij snel moesten doen. En ja hoor, daar is tie dan al. In de derde minuut kwam Maks op rechts door en na een kleine dribbel bedacht ie zich geen moment; en keiharde knal links in de hoek zorgde voor de 1-0! De ban was gebroken! John riep: “En nu afmaken die handel!”. En dat was niet aan dovemansoren besteed. Na een geweldige aanval over links, maakte Youri zich vrij en hoppa!!! De 2-0 achter de, overigens erg sterk keepende, keeper van Quick!

Na deze mokerslag sloeg dan alsnog de twijfel toe. Wat moeten we nu doen? Trainer John was duidelijk: “Controleren jongens, terug naar een 3-2-1 en de bal in de ploeg houden!”, aldus de trotse trainer! Hoewel keeper Jan eventjes moest ingrijpen bij een mogelijkheidje van Quick, had onze nr 1 eigenlijk niets te doen. Wat wel duidelijk is, is dat Jan zijn verdedigers Ruben en Dylian goed aanstuurt, wat er natuurlijk voor zorgt dat we zo weinig tegenstreffers te verwerken hebben. Dan duurt het effe voordat er weer wat hoogtepunten te zien zijn. In de 15-de minuut krijgt Quick nog een corner, maar dat is het dan wel weer. Na een periode van controleren werd het weer tijd voor een offensief. John wisselde drie keer en dat had effect. Wederom scoorde Maks na uitstekend voorbereidend werk van de middenvelders. 1 van die controlerende middenvelders scoorde de 4-0: Tony! Dat zal hem de nodige euro’s hebben opgeleverd! In de 33-ste minuut vond Eagan het genoeg geweest. Een geweldige solo bekroonde hij met een doelpunt! 5-0. Wat een tussenstand!

John kon er inmiddels bij gaan zitten en keek vol trots naar zijn mannen!  Onze verdediging stond als een huis vandaag: Che, Jaivy, Ruben en Dylian gingen voorop in de strijd en maakten het de Quick aanvallers bijna onmogelijk om te scoren. Vlak voor tijd wist Quick dan alsnog de eretreffer te noteren. Uiteindelijk werd het dus 5-1! Wat een kanjers! DUNO JO8-2 is ongeslagen door naar de volgende ronde van de beker! En dat werd gevierd! Er stond champagne klaar en een heerlijke taart!
Taart en champagne voor JO8-2