DUNO JO13-1 neemt drie punten mee uit Zoeterwoude

1 - 2

HSV DUNO JO13-1

1e klasse 6

6 april 2019 10:00

Vandaag met de JO13-1 een ritje naar Zoeterwoude voor de uitwedstrijd tegen SJZ. Bij aankomst in Zoeterwoude is het een stuk kouder en natter dan in het Haagie. Na de gebruikelijke kleedkamer bespreking en de warming up staan de teams op het veld klaar in de midden cirkel. De scheidsrechter spreekt beide teams toe met een aantal regels (schelden is veld verlaten, als de grensrechter vlagt fluit de scheids etc.).

Als iedereen zijn plek op het veld heeft gevonden gaat de wedstrijd van start. In de eerste vijf minuten van de wedstrijd creëert SJZ twee kansen. Maar deze worden niet benut. Het weer valt tegen het is nat en behoorlijk fris. Een sjaal wordt omgeslagen en een dekentje wordt uit de auto gehaald, maar gelukkig zitten we droog op de tribune. De wedstrijd gaat ongestoord verder.

In de 15e minuut komt DUNO voorbij de verdediging van SJZ. De bal rolt door, de keeper komt uit en DUNO zet druk op de keeper om door te gaan. De keeper mist hierdoor de bal en DUNO kan de bal in het doel leggen, 0-1 DUNO. Iets later een corner voor DUNO, maar deze gaat voorbij het doel. Er mag gezegd worden dat we tot nu toe een fijne scheids hebben. Hij is duidelijk geeft complimenten bij het ingooien. Dat hebben we dit seizoen nog niet meegemaakt. In minuut 37 is er een hoop (netjes gezegd) geklungel voor het doel van DUNO. Gelukkig blijft het hierbij en blijft het doel schoon. SJZ houdt wel een corner hieraan over maar ook deze gaat er niet in. Rust. Even opwarmen in de kantine.

Na weer wat opgewarmd te zijn is het tijd voor de tweede helft. SJZ is in de aanval maar deze wordt gestopt door de DUNO keeper. De keeper vervolgd de wedstrijd met de uittrap. Deze komt ver en de spits kan doorlopen. Het schot en de 0-2 voor DUNO staat op het scorebord. Vlak na dit doelpunt heeft DUNO na de ingooi de kans richting de 0-3 maar deze beland helaas in handen van de keeper. De laatste 10-15 minuten van de wedstrijd worden nog spannend. Een actie van SJZ resulteert in de 1-2. DUNO claimt dat de bal achter de achterlijn is geweest. Maar zowel de grensrechter als de scheidsrechter zijn het hier niet mee eens. Nu moet DUNO opletten en het niet weer uit handen geven. Een uitbraak DUNO belandt helaas naast het doel van SJZ.

Bij een actie en een hard schot beland de bal bij een DUNO speler hard in het “klokkenspel” dat doet pijn. Even rekken, strekken en op de tanden bijten en weer doorspelen. Een corner voor DUNO beland in de handen van de keeper SJZ. In de 56ste minuut krijgt DUNO nog een vrije trap. Het schot wordt gelost maar belandt niet lekker richting het doel. Einde wedstrijd! Met de 3 punten in the pocket weer richting Den Haag.