2 - 0

HSV DUNO JO13-1

1e klasse 6

16 maart 2019 12:15

Vandaag de uit wedstrijd bij ESTO. Een lekker ritje naar Bodegraven. Gelukkig staat de wedstrijd om 12.15 uur op het programma dus hoeven we niet heel vroeg uit de veren. Gezien het aantal blessures wordt het een uitdaging met wisselen. Om hier wat hulp in te bieden en om het team te versterken doet Rachel vanuit de JO13-2 mee. Top Rachel!  Zoals elke wedstrijd de kleedkamer in voor de wedstrijd bespreking en daarna het veld op voor de warming up. Hopelijk heeft iedereen gewichtjes in de voetbalschoenen anders waaien ze van het veld af.

Het spel gaat van start.Al snel blijkt dat niet alleen de toeschouwers langs de lijn last van de storm hebben, maar ook de spelers. Heb je wind mee, zijwind, tegenwind, alle windrichtingen werken niet mee. Vanuit een corner vuurt DUNO een schot op het doel van ESTO, deze belandt via zijn gezicht in de handen van de keeper. De wedstrijd gaat verder en komt richting het doel van DUNO. Het is druk voor het doel, een schot en deze belandt gelukkig in de handen van de keeper. Geen idee hoe de storm voor de spelers op het veld voelt. Maar langs de kant is het stevig in je schoenen staan. Op het veld achter ons waaien de goals om. Terug naar de wedstrijd. Langs de lijn volgt een situatie waarbij een DUNO speler geblesseerd raakt en het veld helaas moet verlaten. Vlak voor rust volgt een verdedigingsfout, keeper komt uit, de verdediging wil de bal wegschieten maar de bal beland alsnog in het doel van DUNO. Ruststand 1-0 (ed) voor ESTO.

Na de rust staan beide teams weer op het veld en gaat de wedstrijd verder. Er is niet veel veranderd. Het stormt nog steeds, 22 spelers op het veld en DUNO dat maar niet in de wedstrijd komt.  De tweede helft blijft enige tijd op de DUNO helft hangen. Een doorbraak voor ESTO de bal wordt door de keeper tegengehouden maar laat de bal weer los....gelukkig grijpt de keeper alsnog de bal.....Oef!...dat was even spannend. Maar top hervat!  Het valt op dat er veel ingooien zijn. Of dit nu door de wind komt of door het slechte spel geen idee. Dat het ingooien soms niet lukt komt zeker weten door de wind. De bal wordt ingegooid en waait bijna net zo hard weer terug. ESTO is weer in de aanval op DUNO. Een schot op het doel wordt gelost. De bal wordt door DUNO weggekopt, maar in plaats daarvan belandt deze toch nog in het doel. ESTO 2-0 (ed). Balen! Hiermee wordt ook de eindstand bepaald. Op naar de volgende wedstrijd met hopelijk, beter weer, minder blessures, beter spel en een beter eindresultaat.