Loosduinen geen partij voor ontketend DUNO JO8-2!

Loosduinen JO8-2

3e klasse 08

30 maart 2019 8:45

John Kind

Afgelopen zaterdag mocht DUNO JO8-2 weer eens een thuiswedstrijd spelen. En waar aanvankelijk gedacht werd dat het een hete ochtend zou worden, bleek al vrij snel dat DUNO een maatje te groot was. De trainer-coach, die ook fungeert als Technisch Directeur, verzorger en materiaalman, had zijn mannen opgedragen vanaf de start de aanval te zoeken. “druk op die ketel, mannen!”, schreeuwde de trainer toen de scheids het spel in beweging zette.

In de eerste minuut was het dus al raak! 1-0, door Tony. Een Maradonna-achtige solo vanaf de middenlijn. Hij sneed door de defensie alsof het een scherp mes door een taart was. Ongelooflijk!  Loosduinen moest duidelijk bijkomen van deze enorme dreun. In de derde minuut loste Eagan een prachtig afstandsschot, dat een beter lot had verdiend. De ene aanval na de andere. De combinatie tussen Ruben, Dylian en Tony bracht de handen op elkaar! Zelfs bij de tegenstander. De trainer van de tegenpartij wisselde wat en dat hielp, ze kwamen iets beter in de wedstrijd. En als je dan denkt “nu wordt het lastig”, dan hebben we onze eigen cornerspecialist. Vanuit de hoek soleerde Dylian land 3 of 4 tegenstanders en de keeper had het nakijken: 2-0. En prachtige goal. En onze kleine, bijna Braziliaanse spits, maakte ook de 3-0. Er moet wel worden vermeld dat keeper maks de bal briljant bij Jaivy neerlegde (op zijn stropdas) en dat Jaivy hem net zo knap bij Dylian bracht. Wat een teamwork! Loosduinen kwam vanuit het niets op 3-1 en 3-2. Dus ineens werd het een beetje billenknijpen! Zeker toen Maks moest ingrijpen op een vlammend schot van Loosduinen, maar gelukkig heeft onze keeper katachtige reflexen.

In de tweede helft moest Eagen gedacht hebben, wat Tony kan, kan ik ook. Een heerlijke slalom werd bekroond met een mooie treffer! 4-2. En ook Yuri deed een duit in het zakje. Een poeier van zeker 10 meter! BAM: 5-2. Door een scrimmage voor de goal werd het helaas 5-3, maar DUNO liet zich niet van de wijs brengen. Yuri met een prachtige assist op Eagan die zijn tweede maakte: 6-3. Hierna een mooie aanval, met Jan naar Che en een crosspass naar Ruben die de bal mooi bij Tony kreeg: 7-3. Wat een genot om naar deze harde werkers te krijgen. Het samenspelen gaat steeds beter en ze vinden elkaar bijna blindelings.  Het slotakkoord was voor Che die een fantastische wedstrijd met een geplaatst schot in de linkerhoek bekroonde. Maar eigenlijk hadden alle spelers een doelpunt verdiend!